Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Διαβούλευση αγγαρείας

Ήμουν ένας από τους μή θαυμαστές του "Καλλικράτη", ενώ αντιθέτως οι διοικούντες τον Δήμο έδιναν τα ρέστα τους για την ψήφισή του, επιχειρηματολογώντας για νέα πρωτοποριακά δεδομένα.
ΚΑΙ ο "Καλλικράτης" ψηφίστηκε, ΚΑΙ έφτασε και η ώρα της εφαρμογής του...
Ο έρμος αυτός Νόμος προβλέπει ανάμεσα στα άλλα έναν σημαντικό Θεσμό, τον οποίο οι αρμόδιοι του Δήμου με την πρώτη κιόλας εφαρμογή του, τον απαξίωσαν χωρίς κανένα πρόσχημα.
Μιλάω για την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης!
Ο Δήμαρχος καλεί την Επιτροπή να συνεδριάσει την ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ στις 3 το μεσημέρι για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011 μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια, καθώς οι απόψεις των Μελών της θα διαβιβαστούν και θα συζητηθούν 4 ώρες αργότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Αν αυτή είναι συνέπεια και σεβασμός προς τα Μέλη που απαρτίζουν την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, την απάντηση την δίνετε εσείς, ως πολίτες αυτού του Δήμου.


Το ότι κάτι άλλαξε με τον "Καλλικράτη" είναι γεγονός.
Παρά ταύτα, από την πρώτη φάση εφαρμογής του Νόμου, η δημοτική αρχή απαξιώνει ένα όργανο το οποίο μπορεί να δώσει ιδέες και απόψεις, τις οποίες ο Δήμος θα έπρεπε να ακούσει, να επεξεργαστεί και πιθανώς κάποιες από αυτές να τις βρει χρήσιμες και να τις αξιοποιήσει.
Αυτό βέβαια δεν προκύπτει μέσα από μια τόσο πρόχειρη διαδικασία.
Απλώς η Επιτροπή αυτή θα συνεδριάσει μόνο και μόνο γιατί το προβλέπει ο Νόμος και για κανέναν άλλο ουσιαστικό λόγο, γιατί δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο επεξεργασίας των όποιων προτάσεων.
Δυστυχώς η κατάσταση αυτή δείχνει ένα Δήμο που είτε αργοπορεί ηθελημένα, είτε αδρανεί στο να κάνει τα αυτονόητα, δηλαδή ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ .
Το θέμα δεν είναι να εκθειάζεις κάτι, αλλά να το εφαρμόζεις στην πράξη και κατόπιν να βγάζεις τα συμπεράσματά σου .
Προς το σκοπό αυτό πρέπει όλοι να κατατείνουμε.
Τόσο αυτοί που τον εκθείαζαν, όσο και αυτοί που ήταν επιφυλακτικοί (όπως εγώ), ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτήν την Επιτροπή να δείξει τι μπορεί να προσφέρει.

Πιστεύω ότι μπορεί πολλά, για αυτό και αναδεικνύω το θέμα.
Δικαιολογίες του τύπου δεν προλάβαμε είναι απλές δικαιολογίες, τη στιγμή κατά την οποία πολλοί άλλοι Δήμοι έχουν κάνει τις πρώτες συνεδριάσεις αυτής της επιτροπής πολλές ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τους, για να μπορέσουν στοιχειωδώς να μελετήσουν τις όποιες προτάσεις της, όπως π.χ. ο γειτονικός Δήμος Καλλιθέας.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.


Τελειώνοντας, εύχομαι το Άγιο Μύρο που παρασκευάζεται την Μεγάλη Τετάρτη, να φωτίσει τους διοικούντες και να τους αποτρέψει στο μέλλον από τέτοια ολισθήματα.


Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

5 σχόλια:

 1. Δάσκαλε χαιρετίζουμε την πρώτη επίσημη συνεργασία σου με το "ΜοσχατουΠολις".
  Τα όσα γράφεις προσυπογράφονται.
  Χθες (11/4/11) στο Δημοτικό Συμβούλιο, όντως συνέβησαν καταστάσεις για γέλια και για κλάματα στην προσπάθεια των υπευθύνων (Πρόεδρος Δ.Σ. και Πρόεδρος) να αλλάξουν ημερομηνίες και χρόνους συνεδριάσεων ώστε να ταιρίαξουν τα πράγματα μεταξύ Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και Δημοτικού Συμβούλιου.

  Αυτά είχαν προβλεφθεί εγκαίρως με το χρονογράφημα του Astroboy, προ ολίγων ημερών:
  "Ας γίνει ότι οι ευφυείς άρχοντες της ελληνικής κλασσικής αρχαιότητας ή της ιταλικής αναγέννησης.
  Να γίνει μαικήνας των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών και να συγκεντρώσει στις δημοτικές και κοινοτικές διαβουλεύσεις τους άριστους του Ταύρου και του Μοσχάτου.
  Να πάρει δύναμη από αυτά, αντί να παγιδευτεί στην μισαλλοδοξία των κηφήνων.
  Είναι ώρα να συγκληθεί και να λειτουργήσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
  Να μιλήσουμε και να νοιαστούμε με όρους πολιτών, κοινωνικής ομαιχμίας και όχι παραταξιακών σαγγιτάριων.
  Προέχει ο τόπος".


  Δυστυχώς αγαπητέ Δάσκαλε, όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο φανερώνεται το πρόβλημα που μαστίζει την δημοτική αρχή.
  Διαχείριση και όχι ουσία είναι η μέθοδος των διοικούντων τον Δήμο.
  Και επιλεκτικά ραντεβουδάκια πολιτικής αποπλάνησης υποψηφίων με τους Πολίτες Μπροστά.
  Και υποσχέσεις...
  Δυστυχώς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή με συγχωρείται για την ερώτηση, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ? Διοίκηση με αρχές όταν συνταιριάξανε στο βωμό του πολιτικού κέρδους αυτοί που βριζόντουσταν αναμεταξύ τους? Μη τρελαθούμε κιόλας. Το πρόβλημα και η ελπίδα βρίσκεται κυρίως στην παράταξη του Κρεμμύδα και του Σωπάκη, που όμως είναι καλαμιά στον κάμπο. Όμως ως τα τώρα το κρεμυδικό μπλοκ είναι ξεκούρδιστο ρολόϊ. Εδώ πάει το ΔΥΣΤΥΧΩΣ ρε Μοσχατούπολη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΌΤΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΝ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΤΗΤΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΗ ΚΥΡ-ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΥ "ΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ". ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Tέτοια ανοργανωσιά και ανευθυνότητα ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί.
  Ενας δήμαρχος που δεν ξέρει τι σημαίνει επιτροπή διαβούλευσης.Ενας πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να έχει από τώρα το μυαλό του στο πασχαλινό αρνί στη Αρτα.Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους:
  Βάζουν Μεγάλη Τετάρτη στίς 3 το μεσημέρι (την ώρα δηλαδή που ο κόσμος εργάζεται γιατί αυτοί βεβαίως όχι) να συνεδριάσει η επιτροπή διαβούλευσης.
  Και το πιό τραγελαφικό μετά 4 ώρες συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο που υποτίθεται πρέπει να γνωρίζει τις εισηγήσεις της επιτροπής διαβούλευσης.
  Λυπάμαι κ.Σπανάκη,κ.Κρεμμύδα,κ.Κυριαζίδη,κ.Σωπάκη,αλλά θα είσαστε μία από τα ίδια αν δεν κράξετε τον ανεκδιήγητο Δήμαρχο και τον προεδρό του που προσπαθούν με το ξεκίνημα ενός νέου θεσμού να το εκφυλλίσουν και να τον υποβαθμίσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Δημαρχούλης μας μπροστά στη γενική κατακραυγή άρχισε να τα μαζεύει.Ηδη ανέβαλλε τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για τα τεχνικά έργα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια