Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Μας περιμένουν οι Θεσμοί. Ας βιαστούμε!

Ας βιαστούν!
Πρέπει να βιαστούν και να σοβαρευτούν.
Πριν 24-25 χρόνια υπήρχε συγκροτημένη ομάδα με φλόγα για δουλειά.
Υπήρχε Όραμα που έγινε τετραετή προγράμματα, και τα προγράμματα με την σειρά τους Έργο.
Η σημερινή εποχή πάσχει από έμπνευση.
Η νικήτρια των εκλογών ομάδα Ευθυμίου, δεν φαίνεται να έχει σχέση με έστω συμβατούς στόχους, πόσο μάλλον με οράματα για την πόλη, σαν εκείνα που γέννησε η Μεταπολίτευση και ενέπνευσε η Αλλαγή.
Αντί αυτών, μάλλον φαίνεται να ταλαιπωρείται από έλλειψη συνοχής, από την πίεση που ασκεί η ελληνική πολιτική και οικονομική δυσπραγία, αλλά και από το γεγονός ότι αποτελεί έναν ξεθυμασμένο διάδοχο μιας αναπόφευκτα ξεθυμασμένης Παπαντωνικής 24ετίας…
Αλλά όμως, ακόμη κι’ αν ο νέος Δήμαρχος δεν διαθέτει τα φλεγόμενα για προσφορά στελέχη, όπως εκείνα του 1982 -86, τουλάχιστον ας εκμεταλλευθεί τους νέους θεσμούς που του προσφέρει η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.
Ας γίνει ότι οι ευφυείς άρχοντες της ελληνικής κλασσικής αρχαιότητας ή της ιταλικής αναγέννησης.
Να γίνει μαικήνας των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών και να συγκεντρώσει στις δημοτικές και κοινοτικές διαβουλεύσεις τους άριστους του Ταύρου και του Μοσχάτου.
Να πάρει δύναμη από αυτά, αντί να παγιδευτεί στην μισαλλοδοξία των κηφήνων.
Είναι ώρα να συγκληθεί και να λειτουργήσει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Να μιλήσουμε και να νοιαστούμε με όρους πολιτών, κοινωνικής ομαιχμίας και όχι παραταξιακών σαγγιτάριων.
Προέχει ο τόπος.

-----------------------------------------------------------------------------
Νομός 3852 - Άρθρο 76 
http://www.delino.gr/N38522010_KALLIKRATIS_FEKA87_07062010.pdf

12 σχόλια:

 1. Η καλύτερη απάντηση στους κηνυγους κεφαλών δημόσιων υπάλληλων. Η ευκαιρία είναι μεγάλη στην υπόθεση της συμμετοχής και της πιο 'αμεσης δημοκρατίας. Αρκεί η δημοτική αρχή να αντιληφθεί τι πρέπει να γίνει. Ήδη σε άλλους δήμους της χώρας η Δημοτική Επιτρ. Διαβούλευσεις έχουν λειτουργήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @2010+
  Φίλε οι προοπτικές δεν είναι καλές. Κοιτάξτε την πολιτική που ασκεί ο Ευθυμίου στη στελέχωση επιτροπών, διοικήσεων, κλπ. Απομόνωση της αντιπολίτευσης που κατά τα άλλα την θέλει μαζί του. Στην πραγματικότητα θέλει να την διασπάσει και ο στόχος του είναι η παράταξη του Κρεμμύδα επειδή είναι η πιο ζωντανή και πολιτικά επικίνδυνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κυρ. Μπιζανη δυστυχως ξεσκεπαστηκες, δεν μας πειθεις το μονο που σε ενδιαφερει ειναι μη θιξεις τον Παπαντωνη.Αυτος ο παπαντωνης ευθυνετε για την εικονα .αυτος διορισε τον Ευθυμιου και απεκλειε τους Ντερεκα -κρεμυδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. το μονο π0υ καταλαβα διαβαζοντας Μοσχατουπολη τα κειμενασας και τα σχολια ειναι οτι εχετε εμπαθεια και ζηλεια για συγκεκριμενα προσωπα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ.ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ.τοτε κυρ.ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΠΟΙΟς ΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ? Ο Ευθυμιου τα λεει οχι εμεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απευθύνεστε σε ατελείς πολιτικούς φορείς. Αποκλείεται να ανταποκριθούν σε προηγμένους θεσμούς, όντας φορείς πολιτικά νεκροί και πρόσωπα ανυπόστατα. Δεν πρόκειται μόνον περί φλόγας. Πρόκειται περί ιδεολογικής ερημιάς και πολιτικής - κομματικής χρεοκοπίας. Παρακολουθώ εδώ και μία εβδομάδα το blog σας το οποίο μου το σύστησε θερμά φίλος μου. Ξεφύλλισα κάμποσες σελίδες και λέω με κάθε βεβαιότητα ότι η θεματολογία, η μορφή και οι ιδέες σας ξεπερνούν κατά πολύ τα standards του μοσχάτου. Θεωρώ μάλιστα ότι είναι βλασφημία να σας συγκρίνουν με κυριολεκτικά άχρηστα blogs. Κρατηθείτε μακριά τους. Παρά το γεγονός ότι δεν ευελπιστώ ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η κοινωνική καθίζηση και η περί τα δημοτικά πράγματα υστερία και υστέρηση, συνεχίστε να διατυπώνετε τις απόψεις σας, αν και είναι τρόπος (ή αποστολή;) με ατελεσφορότητα. Σας στέλνω το πραγματικό όνομα και το τηλέφωνο μου με email γιατί διακαώς θέλω να μιλήσουμε. Peace and light.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ 2010+ 6 Απριλίου 2011 7:52 μ.μ.
  Βεβαίως έχει λειτουργήσει η ΔΕΔ (Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης) σε πάρα πολλούς δήμους. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε έδώ, όταν μάλιστα υπάρχει τεράστιο πεδίο με τα μεγάλα προβλήματα της Παραλίας, του Κηφισού, κλπ., αλλά και ανάγκη της κατά το δυνατόν ευρύτερης διαβούλευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Ανώνυμος 6 Απριλίου 2011 7:57 μ.μ.
  Καταλαβαίνω την απαισιοδοξία σου. Τα όσα προηγήθηκαν (κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο) και μια διαμορφωμένη νοοτροπία των διοικούντων τον δήμο είναι χειρόφρενο στο αιτούμενο για περισσότερη συμμετοχή στα κοινά. Αν όμως οι βαρόνοι δεν θέλουν ας τολμήσει ο Δήμαρχος. Θα ήταν, από τη μια διέξοδος από τον Decadence τρόπο διαχείρισης της διοίκησης του δήμου, στον οποίο έχουν βολευτεί βαρόνοι και βαρονέσες, και από την άλλη μια ουσιαστική ώθηση στην καταγραφή μιας ευτυχούς δημαρχίας για τον κ. Ευθυμίου. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από ευφυή πολιτική επιλογή, χρειάζεται και κάμποση ειλικρίνεια. Στο διακύβευμα που τίθεται, απαιτούνται και οι δύο συμπεριφορές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ Ανώνυμος 6 Απριλίου 2011 8:07 μ.μ.
  Θα ήταν ωραίο να ξέρουμε κι εμείς με ποιόν τρόπο ξεσκεπάστηκε ο «κυρ» Μπιζάνης. Δεν μας τον λες και αγωνιούμε, αν και φανταζόμαστε ότι αφορμή στο «συμπέρασμα» σου θα έδωσε μια συνομιλία που είχε με τον τέως δήμαρχο κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @ Ανώνυμος 6 Απριλίου 2011 8:15 μ.μ.
  Μπερδεύεις αγαπητέ μου την Κριτική με την “ζήλεια» και την «εμπάθεια». Πάντα ασκούμε κριτική στη βάση πραγματικών δεδομένων. Οπότε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @ Ανώνυμος 6 Απριλίου 2011 8:21 μ.μ.
  Καθώς ερωτώνται διαρκώς, είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Μπιζάνης και ο κ. Ζώταλης θα μιλήσουν για τις συνομιλίες που είχε καθένας με τον κ. Παπαντώνη. Το σίγουρο είναι ότι παραμένουν ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ όσο ποτέ άλλοτε…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ Erasmus
  Δηλαδή είμαστε στην περίπτωση του «μου κάνουν κάπου-κάπου απιστίες πιάνοντας σχέσεις με τους φιλοσόφους, μα είναι δικοί μου», όπως είπε ο Έρασμος πριν «500 και» χρόνια! Αν τα πράγματα έτσι έχουν, ε, τότε ας αρκεστούμε στην έστω και πρόσκαιρη εξαίρεση. Παρόλα αυτά, θέλω να ελπίζω (στο βάθος των πραγμάτων), ότι ο Ευθυμίου μπορεί! Αρκεί ως πολιτικός άνδρας να πετάξει έναν ατυχή μανδύα που του φόρεσαν συγκεκριμένοι άνθρωποι και ο οποίος τον οδηγεί στην αποτυχία. Χάρηκα για την γνωριμία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια