Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Είναι Μεγάλη Παρασκευή Πρόεδρε

ΞΑΝΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ! ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ!

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα.
Δίπλα – δίπλα με το θρησκευτικό πένθος βαδίζει και το πένθιμο κοινωνικό φρόνημα.
Μέρες που ‘ναι, η κυβέρνησή σου δεν αρκέστηκε στη χορήγηση μηδενικού δώρου Πάσχα, αλλά ξεκίνησε «επαναδιαπραγμάτευση» των συλλογικών και διμερών συμβάσεων, δηλαδή μια νέα επίθεση περικοπών (3η ή 4ή, τα έχω χάσει) με στόχο τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους και εν καιρώ τω δέοντι (in due time, που λένε οι αγγλοσάξωνες) το «σπρώξιμο» των δημόσιων επιχειρήσεων στα ξένα χέρια, Τότε – που πιθανότατα θα έχει περάσει μεν η νευρική κρίση του καπιταλισμού, αλλά θα είμαστε πια μια ιδανική χώρα για επενδύσεις, αφού οι αμοιβές των εργαζομένων σε αυτές θα έχουν γίνει κάτι σαν σκόνη από αλεσμένα κόκαλα ανθρώπου!
Σταματάω εδώ την ρητορική της αριστερής μελαγχολίας για το «τι μέλλει γενέσθαι» και μένω σε λίγα ερωτηματάκια που μου τρώνε τα σωθικά και σε μια δήλωση που πρέπει δημόσια και υπεύθυνα να κάνω.
Λοιπόν κύριε Παπανδρέου μας, μπορεί … (δεν ξέρω! λέω μπορεί) …η πολιτική σου επιλογή για την διάσωση της χώρας να είναι η σωστή ή τουλάχιστον καλύτερη από των άλλων… (δεν ξέρω, ίσως να ‘ναι έτσι!) …όμως όταν όλοι είναι «στα κάγκελα» πως μπορείς να αγνοείς την κοινωνία;
Τρελή – ξετρελή από τα οικονομικά πάθη της, σύντροφε Πρόεδρε μας, δεν παύει να είναι αυτό που διαθέτει ο τόπος τούτη την στιγμή…
Είναι η κοινωνία ρε γαμώτο…
Ο ελληνικός λαός, γαμώ την πίστη μου…
που μπορεί να μην ξέρει από μακροοικονομικά, από δημοσιονομικά ελλείμματα ή πως αντιμετωπίζεται το δημόσιο χρέος, αλλά που γνωρίζει ότι
α) δεν αντέχει τέτοιο βίαιο οικονομικό περιορισμό (συνδυασμένο μάλιστα από πληθωρισμό και μη προστασία των υποχρεώσεων των νοικοκυριών – στεγαστικά δάνεια, ασφαλιστήρια, σπουδές, κλπ),
β) δεν συμμετέχουν όλοι εξίσου στις θυσίες, και
γ) μένουν προκλητικά ατιμώρητοι οι ένοχοι για την οικονομική εξαθλίωση της χώρας.

Για παράδειγμα στις περικοπές που υφίστανται οι υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, τι προσωπικές περικοπές στον πρωθυπουργικό σου μισθό έχεις να αντιτάξεις σύντροφε Πρόεδρε της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;
Κι αν πούμε, άντε άστε τον αυτόν, πρέπει να είναι ευπρεπώς ντυμένος στα διάφορα "Φόρα" που τρέχει, τι έχεις να πείς για τις εξαιρέσεις που γίνονται στους υπάλληλους του "άγιου όρους" της Βουλής των Ελλήνων ή στους βουλευτές ή στους τελωνειακούς και πάει λέγοντας;
Και – για να επανέλθουμε - άντε και αγνοείς την κοινωνία που μέσα της έχει και τους υπονομευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ ή τους Δεξιούς…
Τους δικούς σου δεν τους λογαριάζεις σύντροφε Πρόεδρε του Κινήματος;
Όταν ένας αρχηγός την ώρα της μάχης γυρίζει το κεφάλι και βλέπει πίσω του να μην τον ακολουθούν καν οι δικοί του, μπορεί να συνεχίσει να τους εκπροσωπεί;
Δεν μπορεί!
Γιατί πρωθυπουργός έγινες επειδή ήσουνα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Δεν επελέγεις πρωθυπουργός από κάποιους για να είσαι υπηρεσιακός πρόεδρος μιάς υπηρεσιακής κυβέρνησης...
Ψηφίστηκες από τα ψηφαλάκια των Πασόκων.
Λοιπόν, Δεν Μπορείς πια να εκπροσωπείς το κόμμα και να διερμηνεύεις την πολιτική βούληση των μελών, όταν ενσυνείδητα έχεις βάλει στο γύψο τις κομματικές διαδικασίες και τις λειτουργίες των οργάνων.
Η πρόφαση ότι η κυβέρνηση σου διαθέτει την αυθεντία για λύση του οικονομικού προβλήματος (αυθεντία που ποτέ δεν διατυπώθηκε στα μέλη του ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια ουδέποτε εγκρίθηκε), όχι μόνον δεν πείθει, αλλά αντίθετα υπογραμμίζει την εκτρωπή σου και τον αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό χαρακτήρα του οδικού χάρτη που επέλεξες να χαράξεις και να ακολουθήσεις.
Τα λέω πολύ συνοπτικά και απλοϊκά για να με καταλάβεις.
Κοντά στο θρησκευτικό και οικονομικό πένθος να προσθέσουμε λοιπόν στο υπέρθυρο της Ιπποκράτους τα μωβ κρέπια και τις κορδέλες του ιδεολογικοπολιτικού πένθους μας, που είναι πιο σπουδαίο απ’ όλα τα άλλα.
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα Πρόεδρε, και δηλώνω πως με αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχω καμιά σχέση.
Και κρίμα που στο καταστατικό του Κινήματος δεν υπάρχει πρόβλεψη, όπως αυτή της τήρησης του ελληνικού συντάγματος, που θα έλεγε ότι: η τήρηση του καταστατικού και των ιδεολογικών αρχών επαφίεται στον πατριωτισμό των μελών και του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ γενικότερα.
Αν υπήρχε η πρόβλεψη – πες καλύτερα υποχρέωση και προσταγή – σήμερα δεν θα είχες καν το δικαίωμα να εισέλθεις στα κεντρικά γραφεία ή να νομιμοποιείς την παρουσία σου ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος!
(παρόλα αυτά η πρότασή μου για κατάληψη της Ιπποκράτους και των γραφείων των τοπικών οργανώσεων εξακολουθεί να ισχύει… πριν είναι οριστικά αργά)
Άντε…είναι ώρα για τον επιτάφιο, τώρα…
Πάω...
Τα ξαναλέμε (στα σίγουρα)!

7 σχόλια:

 1. Γεια στο στόμα σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε Στέφανε θα πρέπει να θυμάσαι τις αντιπαραθέσεις που είχαμε πέρσι τέτοια εποχή πίνοντας το καφεδάκι μας στην {κρεμμυδούπολη]όταν σου έλεγα ότι αυτό δεν είναι σοσιαλιστικό κόμμα και εσύ αντιδρούσες λέγοντας ότι είναι αδύνατο να γίνει κάτι άλλο και πρέπει να στηριχτεί το εγχείρημα.Τώρα δικαιώνομαι αφού τότε σου έλεγα ότι δεν θα σταματήσουν εκεί αλλά θα προχωρήσουν σε περαιτέρω αντιλαικά μέτρα που μας φέρνουν σε απόγνωση.Η στάση αυτή που τηρεί το κόμμα που υποστηρίξαμε είναι η στάση που περιμένεις από κάποιους άλλους με τελείως διαφορετικές ιδεολογικές αντιλήψεις.Το να κάνεις ορισμένες περικοπές από αυτούς που μπορούν να ανταπεξέλθουν έλεγα και τότε είναι κάπως θεμιτές.Όταν όμως κόβεις από τους συνταξιούχους,τους χαμιλόμισθους,τους κοινωνικά ευπαθείς αυτό λέγεται αναλγησία και καθόλου δεν συμβαδίζει με μια σοσιαλιστική κυβέρνηση.Όταν μειώνεις ένα μισθό των 1500-1600 ευρώ, ο λαμβάνων αναγκάζεται να κόψει κάτι που δεν έχει άμεση επίπτωση στη διαβίωσή του.Όταν όμως μειώνεις ένα μισθό των 700-800ευρώ ο λαμβάνων αναγκάζεται να κόψει κάτι αρκετά αναγκαίο για τη διαβίωσή του.Εμείς πιστεύουμε σε ένα σοσιαλιστικό κόμμα με κοινωνικές ευαισθησίες,τέτοιες που θα επιτρέπουν στους οικονομικά αδύνατους να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι να σπρώχνονται καθημερινά όλο και περισσότεροι στους κάδους απορριμάτων και στα υπολείμματα των λαικών αγορών.Το μνημόνιο που σύρθηκε να υπογράψει η κυβέρνηση δεν ξέρω αν θα σώσει τη χώρα,σίγουρα όμως δεν θα σώσει τους πολίτες που ζουν σε αυτή τη χώρα.Αντίθετα όλοι μας θα αισθανόμαστε όλο και πιο αδύνατοι με άκρως επικίνδυνα επακόλουθα.Οι υποστηριχτές τέτοιων κυβερνήσεων θα είναι μόνο εκείνοι που θα αποβλέπουν προσωπικά οφέλη,με κάμποσους παρατρεχάμενους κομματαρχηδες παλαιών εποχών,και κόλακες,γλειώδους καταγωγής, που θα αντιπαρέρχονται όλα τα άσχημα μιας δύσκολης πραγματικά εποχής, για χάρη της εξουσίας που θα αποφέρει σε κάμποσους από αυτούς παράπλευρα οφέλη.Τα συνθήματα της δκαετίας του 80 του αείμνηστου ΑΝΤΡΕΑ δυστυχώς είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.Οι άνθρωποι που πίστεψαμε στον αναμορφωτή της χώρας μας Ανδρέα Παπανδρέου βλέπουμε τη σημερινή κατάσταση και την πολιτική του γιού του, σαν κάτι το πολύ παράξενο και ξένο προς τις ιδέες μας.Συμπερασματικά αυτό το ΠΑΣΟΚ ούτε να το ακούω μπορώ, ούτε να το βλέπω να ενεργεί μπορώ, ούτε να το ακούω να δικαιολογείται αντέχω.Οι συναισθηματικοί δεσμοί με συτό το ΠΑΣΟΚ έχουν παύσει να υπάρχουν και το μόνο που μας κρατά είναι η ανυπαρξία άλλων πολιτικών με τη δυναμική ενός ΑΝΤΡΕΑ με όραμα που θα έφερνε τα πάνω κάτω στη δύστυχη χώρα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΑΜΚΙΤΗΣ ΚΑΠΟΤΕ23 Απριλίου 2011 - 10:15 π.μ.

  Θα θυμάστε ότι εκλέξαμε τον Γιώργο με μαζική διαδικασία στημένοι στην ουρά στο δημαρχείο του Μοσχάτου. Να γίνει πάλι τέτοια ψηφοφορία για έγκριση ή όχι των όσων κάνει. Και δίκιο να έχει ένα Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν μπορεί να γίνεται μέρος του προβλήματος και του συστήματος. Ενας οικολόγος ας πούμε ποτε δεν θα μόλυνε τα νερά του ποταμιού. Μπράβο Στέφανε για την στάση σου. Να δούμε τι διάολο επιτέλους λένε οι Αντωνακηδες, οι Θοδωράκηδες, οι Πετρακηδες και οι άλλοι καθοδηγητές μας στο Μοσχάτο. Πρέπει να κηρυξουμε κατάληψη της τοπικής ναι ή όχι?
  Καλή Ανάσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Αν συνυπολογήσουμε την απόφαση της ΤΟ Μοσχάτου για αύξηση των τελών, τότε η απάντηση του τι σκέφτεται πολιτικά να κάνει ο κάθε Μπούτσης και ο κάθε Μαρέτσικος έχει απαντηθεί. Ο Σφυρόερας τι λέει κι αυτός ή το μόνο είναι να παει στην παράνομη συνδιάσκεψη όταν η μόνη λύση και αυτό που είχε προγραμματριστεί ήταν Συνέδριο?
  G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βιολιστης στα κεραμίδια23 Απριλίου 2011 - 11:11 π.μ.

  “Συσσώρευση μέσω στέρησης” - David Harvey

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η έγκρισή μας ήταν μέσα από ένα πρόγραμμα αναδιανομής. Αυτό το πρόγραμμα υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ. Τι σχέση έχει με αυτά που σήμερα γίνονται και γιατί η αλλαγή πλεύσης δεν έγινε με συζήτηση μέσα στις Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και έγκριση από αυτές; Άλλες φορές κάναμε "Πορείες και Διαλόγους με την Κοινωνία. Τώρα; Σωστά το θέτεις: ο Παπανδρέου βρίσκεται έξω από την πολιτική αρχών του ΠΑΣΟΚ. Το ότι παίρνει την έγκριση από τους κατρουλιάρηδες τους βουλευτές δε λέει τίποτα. ΠΑΣΟΚ είναι τα μέλη του κινήματος και όχι τα λαμόγια και οι συμβιβασμένοι βουλευτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολίτης Πάρα Πολύ Μπροστά23 Απριλίου 2011 - 2:04 μ.μ.

  Πρέπει στο ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και πολιτικά πάλι να δικαιολογήσει τις επιλογές του. Διαφορετικά οι διαμάχες που θα ξεσπάσουν στο ΠΑΣΟΚ θα είναι βιαιότερες και από τις κοινωνικές στους δρόμους της Αθήνας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια