Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Καλύτερη η σιωπή...

Πριν μια εβδομάδα είχε γίνει η συνεστίαση μιας δημοτικής παράταξης.
Πρόκειται για τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ που οι «ατυχείς» είχαν την έμπνευση να μαζέψουν κανένα ευρώ για να καλύψουν τα έξοδα των γραφείων που συντηρούν.
Κάποιο blog έβαλε μια φωτογραφία από την εκδήλωση όπου απεικονίζονταν άνθρωποι να χορεύουν ή να γευματίζουν.
Η φωτογραφία κατά την ισχυρή μας πεποίθηση δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα εφαλτήριο για την πρωτοφανή (αλλά γελοία επί της ουσίας) επίθεση που ακολούθησε ενάντια στους εικονιζόμενους, αλλά και γενικά σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, μέσα από σχόλια ανωνύμων!
Προχτές (το Σάββατο, 9 Απριλίου) πραγματοποιήθηκε άλλη μια εκδήλωση και στο ίδιο blog μπήκε πάλι ένας τίτλος και μοναχά μία φωτογραφία.
Πρόκειται για την φιλανθρωπική μουσική βραδιά που πραγματοποίησε το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας (Το.Συ.Ν) Μοσχάτου.
Το παράδοξο στην περίπτωση αυτή είναι το γεγονός ότι από την ανάρτηση της φωτογραφίας στις 1.15 τα ξημερώματα της Κυριακής και μέχρι σήμερα Δευτέρα πρωϊ, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο!
Ούτε για δείγμα!
(Παρότι δεν εξέλειπαν οι «λόγοι»)

Πάντως καλύτερη η σιωπή τους…
Είτε από Ανάγκη, είτε από Ντροπή!

11 σχόλια:

 1. Η αλαζονεία οδηγεί σε λάθη. Σου λέει μπλογκ έχω. Εμπειρία πήρα στην ομάδα του Θανάση. Γραμματέας της νεολαίας του κόμματος έγινα. Ομάδα φτιάξαμε για τα μελλούμενα της πόλης. Έβριζα τον δήμαρχο και όχι δεν με δείρανε αλλά αντίθετα με αγκαλιάσανε. Άρα έχω δύναμη. Προχτες όμως μαθαίνω ότι έκανε χοντρή γκέλα και χτες εκλιπαρούσε για συναντήσεις και ειρήνη. Το αύριο να δούμε τι θα φέρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μένει να δούμε εάν για την συγκεκριμένη εκδήλωση και για τα γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος αυτής θα γίνει έστω κάποια αναφορά στο Δ/Σ.το σημερινό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έχετε πέσει στην λούμπα να παίρνετε ως γεγονός ό,τι σας μεταφέρουν.
  Φιλικά σας λέω να είστε πολύ προσεκτικοί πριν γράψετε κάτι και ειδικά αν δεν έχετε δέσει το ρεπορτάζ.
  Υπάρχουν και άλλες πλευρές του θέματος που φροντίστε να τις μάθετε αλλιώς θα θεωρηθεί πως τα αποκρύβετε σκόπιμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Tα έργα και οι ημέρες των ανθρώπων καθορίζουν και την κριτική του ενός προς τον άλλο.Επομένως όταν κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα με βάση το παρελθόν ορισμένων ανθρώπων τότε μάλλον δεν πρέπει να τους αδικούμε.Αλλωστε το παρελθόν είναι και αυτό που καθορίζει το μέλλον όλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος 11 Απριλίου 2011 10:55
  Αγαπητέ, ούτε σε λούμπα πέφτουμε, ούτε κάποιο ρεπορτάζ κάνουμε. Κρίνουμε απλά από τα γενικότερα φαινόμενα που καθόλου δεν μας εξαπατούν.
  Τις "άλλες πλευρές του θέματος" όπως λες (ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ) πως να τις ξέρουμε αφού δεν τις αποκαλύπτει η "άλλη" πλευρά...
  Όπως κι αν έχει, στο blogging είμαστε από μεράκι για το χωριό μας και το γενικότερο συμφέρον των χωριανών μας.
  Ας πάψουν λοιπόν οι άνευ περιεχομένου αλαζονείες και ας σιωπήσουν για λίγο οι αλαζόνες ώστε να σκεφτούν ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. Αναρωτιέμαι μάλιστα (δεν το κρύβω) αν υπάρχει και λιγάκι έρμα στους αλαζόνες που να δικαιολογεί την αντικοινωνική υπερβολή τους.
  Τέλος πάντων ας συνετιστούν ή ας τους συνετίσουν ώστε να συζητήσουμε για ουσιαστικότερα θέματα.
  Αρκετά με τον παρασιτισμό και τα ψέματα.
  Δεν μας ενδιαφέρει το Ψέμα!
  Χορτάσαμε από αυτό.


  (Πάντως ευχαριστούμε για την συμβουλή.
  Την εκλαμβάνουμε a priori ως πράξη καλής θέλησης.
  Έτσι δεν είναι;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι ανώνυμοι, αλλά όχι άγνωστοι, σχολιαστές της φωτογραφίας που αφορούσε στον συνδυασμό Κρεμμύδα, αλλά και οι ίδιοι ανώνυμοι που δεν τόλμησαν να γράψουν τα ίδια αισχρά σχόλια για τη φωτογραφία από το ΤΟΣΥΝ, νομίζουν ότι μπορούν με τραμπουκισμό να επιβάλουν στο Μοσχάτο ένα είδος πολιτικού και δημοτικού απαρτχάϊντ. Όχι μόνο γελιούνται, αλλά τορπιλίζουν και τα σχέδια τους. Θα βρεθούν μόνοι, όπως στις γελοιογραφίες οι ναυαγοί πάνω σε ένα ξερονήσι.
  =σΥΝΈΧΕΙα σΤα μΠΑρ=

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είναι α priori και α posteriori πράξη καλής θέλησης και αποτέλεσμα του πολύ ψέματος που ακούω τον τελευταίο καιρό.
  Μιλάμε για πολύ ΨΕΜΑ που πολύ φοβάμαι πως αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης.
  Στεναχωριέμαι ειλικρινά για τον εσωτερικό κόσμο κάποιων ανθρώπων.
  Στεναχωριέμαι πολύ περισσότερο όμως όταν αναρτώνται εν είδει αληθείας και γεγονότος από μέσα ενημέρωσης όπως είναι τα blogs.
  Γιατί τότε το δικό σας μεράκι μπορεί να γίνεται σαράκι που τρώγει τις σάρκες ανθρώπων και οικογενειών.
  Είμαι της άποψης να όποιος βγάζει το θέμα να αναζητεί και τις άλλες πλευρές και όχι οι άλλες πλευρές να προσπαθούν να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες αφού έχουν εκτεθεί.
  Και δεν μιλάω όταν κάποιος εκθέτει την άποψή του ή κάνει πολιτική κριτική αλλά όταν δημοσιοποιούνται διάλογοι, απειλές, προσωπικές αντιπαραθέσεις χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί τίποτα.
  Τότε δυστυχώς το μεράκι δεν είναι αρκετό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Ανώνυμος 11 Απριλίου 2011 11:49
  Το μεράκι σίγουρα δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσεις το κατεστημένο, όπως αυτό κακοχύθηκε στην πόλη μας, και κοινωνικά πλέον δεν αντιπροσωπεύει τίποτα.
  Άσε που το μεράκι ως ψυχική διάθεση είναι στην κατεύθυνση της θετικής δημιουργίας και της ενασχόλησης με ωραία πράγματα και όχι για να αντιμετωπίσει δύσκολες υποθέσεις.
  Εκεί απαιτείται άλλος εξοπλισμός.
  Άρα το Ψέμα θέλει άλλη τεχνική για να το αντιμετωπίσεις.
  Θέλει να είσαι οπαδός του λογικού και της αλήθειας.
  Απαιτεί έρευνα με τις δικαιοδοσίες που δίνουν οι Νόμοι και το Σύνταγμα τις χώρας.
  Να για παράδειγμα μας λένε τώρα οι διοικούντες τον Δήμο:
  α) ότι δεν ήξεραν ότι επρόκειτο να αρχίσουν τομές ώστε να γίνει ο αγωγός των ομβρίων Καλλιθέας και Ν. Σμύρνης που θα κατασκάψει το Μοσχάτο,
  β) ότι δεν υπάρχει σχετικός Φάκελος στις Τ.Υ. του Δήμου, και
  γ) ότι κανείς δεν έδωσε έγκριση για να περάσει ο αγωγός από τις οδούς Καποδιστρίου, Κεφαλληνίας και Ελευθερίας!
  Τι κάνεις;
  Ζητάς το πρωτόκολλο του Δήμου, κι αν σου αρνηθούν την έρευνα (που είναι και το πιο πιθανό) ζητάς εισαγγελική παραγγελία ή τραβάς στο αρμόδιο Υπουργείο ζητώντας τα σχετικά ντοκουμέντα.
  Εμείς εντοπίζουμε το ψέμα και το σχολιάζουμε.
  Υπεύθυνοι για την έρευνα είναι η αντιπολίτευση δια των δημοτικών συμβούλων που διαθέτει και η Επιτροπή Αγώνα που δημιούργησαν οι κάτοικοι ενάντια στον αγωγό.
  Τα υπόλοιπα (απειλές, δημοσιοποίηση διαλογών, κλπ) είναι ξένα προς την ηθική μας.
  Εάν η κριτική μας (η καυστική πολλές φορές) προς δημόσια πρόσωπα εκλαμβάνεται ως προσωπική αντιπαράθεση, ε, τότε υπάρχει παρεξήγηση για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
  Πάντως είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την όποια παρέμβαση – οποτεδήποτε – που να μας επαναφέρει στην σωστή γραμμή, εφόσον υπάρχει ανάγκη.
  Ευχαριστουμε για το διάλογο.
  Carpe diem.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η εμπειρία που πήρε από την ομάδα του Αρτινού ήταν το (τυρί) μόνο η (φάκα) είναι αλλού.
  Όταν σε βάζουν ή αποφασίζεις να συγκρουσθείς για κάτι, παθαίνεις και ο ίδιος ζημιές. Εάν οι δικές σου είναι μεγαλύτερες τότε πας νωρίς για απόσυρση. Αυτό είναι η φάκα ή αλλιώς η λούμπα που πέφτεις. Όποιος λοιπόν σε έβαλε να το κάνεις, πέτυχε το σκοπό του και θα σε χρησιμοποιεί εσαεί.
  Αντε Γκοτζαμάνη γειά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ακούστηκε ότι στο τέλος της εκδήλωσης του Σαββάτου, δύο από τα μέλη του ΤΟΣΥΝ εκτόξευσαν βαριές κατηγορίες για το Σωματείο (η ΑΓΑΠΗ Υπάρχει). Είναι θλιβερό το γεγονός ότι κάποια παιδιά επιδίδονται σε ενέργειες σαν κι αυτή. ΚΡΙΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Mηδένα προ του τέλους μακάριζε.
  Σόλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια