Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Κοινοτικές πτήσεις του Αετιδέα

Πέρασε η πρωταπριλιά και δεν υπάρχει πρόβλημα παρεξήγησης για τα όσα θα σας πω εδώ.
Το λέω αυτό όχι ότι υποτιμάω αυτά που πρόκειται να γράψω (κι ας είναι στα πλαίσια μιας Σαββατιάτικης προπόνησης – για να μη χάνουμε τη φόρμα), αλλά ξέρετε πως λειτουργεί η πρωταπριλιάτικη ελληνική διάθεση.
Είναι μεν πονηρή και αιχμηρή, αλλά κυρίως ύπουλη και διαστρεβλωτική.
Οπότε, ουδέν πρόβλημα… αν και η πραγματική Μοσχατούπολη – εκεί έξω – δεν καθυστερεί καθόλου να στα χώσει ανωνύμως... και πέραν του εωθηνού της πρωταπριλιάς…
Γιατί βρε χτυπάς το παιδάκι; Άντε κάνε καμιά άλλη δουλειά!
Αλλά ποιά;
Αγγαρεύτηκα για το super-market αλλά αυτό βάστηξε καμιά ώρα.
Τα Σαββατοκύριακα στην Αράχωβα και την ορεινή Ναυπακτία τα κόψαμε λόγω Μέρκελ, ε… πώς να βγει η ημέρα.
Χώρια και τους addicted οπαδούς της «ΜοσχατουΠολις» που σου κάνουν με απογοήτευση «ααααα… δεν θα έχει τίποτα σήμερα»;
Γενικά δεν έχω και πολλά κέφια για σοβαρές αναλύσεις και προσεγγίσεις (οπότε το χρονογράφημα που έχω έτοιμο «Περί της Αρετής των δημόσιων ανδρών» θα κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή), και έτσι αποφάσισα κάτι πιο light, διαλεγμένο από στιγμιότυπα των πτήσεων του Αετιδέα κατά το τελευταίο κοινοτικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κ. Ζώταλης κριτικάρει τον προεδρεύοντα Αετιδέα και την ομάδα του, ότι σαν Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου δεν κάνει τίποτα. Ότι όλη κι όλη μια απόφαση πάρθηκε για ανακατασκευή της πλατείας δημαρχείου (ανατολικό τμήμα – όπως λέμε εμείς) και αυτή από υλοποίηση μηδέν!
Σε αλαζονικό στυλ του τύπου «τι λες ρε», το μικρό προεδρεύον αετόπουλο (ο Αετιδεύς μας) κάνει ηρωϊκό άλμα με μικρή χρήση των φτερούγων του… Καμαρώνει ότι το Κοινοτικό έκανε το Καρναβάλι και ότι επέβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση ότι Αγωγός από την Ελευθερίας δεν περνάει, πάει και τέλειωσε.
Σ’ αυτά εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει, ποιητή μου! Αμέ!
[Αετιδούλη μου, αν νομίζεις ότι το «ΜοσχατουΠολις» κοιμάται κάνεις λάθος. Σας αναγκάσαμε με την κριτική μας να πάρετε απόφαση για την πλατεία, αλλά δεν εφησυχάζουμε! Στο sidebar μας, o χρόνος εξακολουθεί και μετράει…
Αντιγράφω: Έχουν περάσει 93 ημέρες από τότε που ορκίστηκε ο κ. Ευθυμίου και η νέα πλατεία δημαρχείου παραμένει με διαλυμένη και ξεφλουδισμένη πλακόστρωση!]
Αλλά αν σε 5 μήνες το μοναδικό επίτευγμα της κοινοτικής πλειοψηφίας, της οποίας προΐσταται ο Αετιδεύς, ήταν η διοργάνωση του Καρνάβαλου, ας του την αποδώσω.
Να μην το ρίξω το παιδί.
Μια και δυό παίρνω τηλέφωνο τον κ. Ζώταλη για να μάθω τα σχετικά με το Αποκριάτικο ξεφάντωμα του Μοσχάτου. Ακόμα και τώρα, στο δεύτερο τηλεφώνημα που του έκανα, ο άνθρωπος ακόμα ψάχνει πρακτικά συνεδριάσεων και τον μετωπιαίο και τον βρεγματικό λοβό του για να βρει με ποια απόφαση ανατέθηκε ο φετινός Καρνάβαλος στο κοινοτικό του Αετιδέα.
Εκτός και οι εξωθεσμικές παρέες του μικρού μας προέδρου εκλαμβάνονται ως κοινοτικές με τον τσαμπουκά που δίνουν η εξουσία και τα αξιώματα.

Η συνέχεια της πτήσεις του Αετιδέα ήταν πιο σοβαρά ...σπαρταριστή, καθώς με επιμελημένα κουρασμένο ύφος και ένρινη εκφορά των λέξεων εκφωνεί το 3ο θέμα: «Εισήγηση για παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές της 3ης Λυκείου σε πιλοτικό στάδιο από εθελοντές καθηγητές εν όψει των Πανελληνίων Εξετάσεων».
Wow! 22 λέξεις τίτλος!
Και λες τι θα ακούσω ο άνθρωπος όταν μάλιστα το μικρό αετόπουλο έχει καλεσμένους σοβαρούς ανθρώπους, σαν την Λυκειάρχη του 2ου, τον κ. Μήλιο, τον κ. Ρεμπάμπη, τον κ. Τσαντουλή, κλπ.
Και αντί εισήγησης από τον Αετιδέα, ακουστήκανε κουβέντες ανοργάνωτες και του αέρα, άρτζι-μπούρτζι-και-λουλάς, για να ακολουθήσει η τοποθέτηση – εισήγηση του εκ της Αντιπολίτευσης κ. Ζώταλη, όπου με συγκεκριμένες προτάσεις περί δημιουργίας κοινωνικών Δικτύων Αλληλεγγύης και ειδικά Κέντρου Διδακτικής Στήριξης για όλες τις βαθμίδες, δόθηκε μια προοπτική στο θέμα.
Νευρικός κλονισμός!
Η τούμπα που έφαγε ο Αετιδεύς ήταν εντυπωσιακή και καταλαβαίνοντας ότι ήταν γυμνός και έκθετος απέναντί σε σοβαρούς συμπολίτες και εκπαιδευτικούς...
Βρε προσκαλείς κόσμο χωρίς εισήγηση;
Ούτε ένα ξηροκάρπη ή ένα λικεράκι;
Κοκκίνισε – ξεκοκκίνισε, τι να κάνει το μικρό μας αετόπουλο βρήκε τη σανίδα σωτηρίας σε μια Επιτροπή.
Να κάνουμε μια "αποτέτοια" (επιτροπή) για να το δούμε…
Δεν ξέρω αν αποσκοπεί στο «φτιάξε μια επιτροπή και θάψε το θέμα», αλλά τούτο μόνον γνωρίζω: ότι δημιουργήθηκε επιτροπή χωρίς μέλη.
Η ευχή να είναι στην Επιτροπή ο κ. Φελλάς και ο κ. Ζώταλης και να βρούμε και έναν τρίτο από τους εκπαιδευτικούς, δεν αποτελεί και ψηφισμένη απόφαση.

Αυτά με τις πτήσεις του Αετιδέα!
Και για να μην με λέτε κακό απέναντι σε έναν φέρελπι αυτοδιοικητικό...
Κλείνω με μια συμβουλή και μια προτροπή.
Συμβουλή: Μικρέ αετιδέα take your time
Προτροπή: Δοκίμασε λιγάκι την προσομοίωση πτήσης.
Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.freeonlinegames.com/game/plane-flight-simulator.html

Άντε, και καλό Σαββατόβραδο...

25 σχόλια:

 1. Αυτό το παιδί με τα μεγαλοπιασίματα που κάνει είναι να μην πέφτει σε λάθη; Μέχρι και στο καινούργιο δείπνο που οργάνωσε ο Ντερεκας συμμετείχε. Μη χάσει. χιχιχι. Όμως αναρωτιέμαι αυτοί οι δύο δεν τα είχαν χαλάσει λόγω προδοσίας του ένα απέναντι στον άλλο? Δεν ηξερα ότι η ισοπαλία στην προδοσία, διαγράφει την προδοσία. αστρομπόυ άμα βγάλεις το πολυβόλο γαζώνεις ρε μπαγάσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. YOU HAVE AN INFERIORITY COMPLEX.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ θα έλεγα an infernal nuisance, αφού πιάσαμε τις αγγλικούρες. Δηλαδή ένας κακός μπελάς για τους ανίκανους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μιας και δεν ήσουν παρών στην συνεδρίαση θα ήταν καλύτερο να έβαζες τον Ζώταλη ως συντάκτη του άρθρου.
  Μην του στερήσεις τον πόντο στην αντιπολίτευση που κάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το παιδί είναι πολύ ικανό.ΠΡΟΣΟΧΗ όμως είναι ικανό να παραμυθιάζει για να ανέβει χωρίς να νοιάζεται για τίποτα άλλο πλην του ευατού του,όπως και ο ψηλός με τα λίγα μαλλιά και το τσαντάκι.Από ικανότητες προσφοράς και δουλειάς στο -1 μιας και είναι φύρα για το κοινωνικό σύνολο.Κάτι τέτοια άτομα φανφαρονούχα μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.Το μοσχατουπολις επιτελεί μέγα κοινωνικό έργο.Μπράβο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό είναι το bloging. Κριτικη μπας και διορθωθούνε τα πράγματα. Οχι . Χεστήκαμε για την απογραφή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Να διορθώσω τις αγκύλες > γιατί δεν τις διάβασε.
  Αυτό είναι το bloging. Κριτικη μπας και διορθωθούνε τα πράγματα. Οχι "Πήρε παράταση η απογραφή, θα γίνει τον Μάιο" . Χεστήκαμε για την απογραφή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δηλαδή με συγχωρείται. Ο Σιώκας εκλεχτηκε για να τον λέτε καλό παιδί και να μην τον μαλώνει κανείς ή για να φτιάξει τα πλακάκια της πλατείας; Κοινοτικό σύμβουλο τον ψηφίσαμε όχι αρραβωνιαστικό της κόρης μας. Μετα συγχωρήσεως δηλαδή.
  P.A.N.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αντί κάποιοι να μιλάνε για σύνδρομα κατωτερότητας καλύτερα θα ήταν να διορθώνουν την απόδοση και τη συμπεριφορά τους σαν άτομα που έχουν εκλεχθεί για να προσφέρουν έργο στον Δήμο. Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Μάλιστα μέσα από τέτοιες αναρτήσεις μαθαίνω και πράγματα πολύ περισσοτερα από μια στεγνή είδηση. Αν εδώ ο αρθρογράφος λέει ψέματα τότε αποδείχτε το. Τόσο απλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τις Καλημέρες μου. Πίνω το τσαγάκι μου, ακούω Melody Gardot (ήδη κομμάτι της κοσμεί το Μουσικόν Διδασκαλείον στην πλαϊνή στήλη μας) και διαβάζω τα σχόλια σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @ Ανώνυμος 2/4/11 9:02
  Ε, όχι και xanax. Αλλαγή πολιτικής αντίληψης και πρακτικής χρειάζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ Ανώνυμος 2/4/11 9:14
  Αλληλοπροδίδονται αλλά αλληλοσυγχωρούνται. Έτσι δεν κάνουν οι φίλοι που αγαπιούνται βαθιά μεταξύ τους; Άλλωστε η σημασία της σύναξη στην ταβέρνα της οδού Κανάρη είχε την εξής ανεπίσημη διευκρίνιση: «μαζευτήκανε μερικοί φίλοι, και τίποτα παραπάνω»!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @ Ανώνυμος 2/4/11 9:21
  Με ανησυχείς με την διάγνωσή σου, όμως στις άμεσες ιατρικές μου ανάγκες προηγείται ο οφθαλμίατρος για τον επανακαθορισμό των βαθμών της στραβωμάρας μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ Αντουανέττα
  Thx 4 yr support dear. Το κακός μπελάς προκύπτει ως αποτέλεσμα και όχι ως A priori πρόθεση…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πολίτης Πάρα Πολύ Μπροστά3 Απριλίου 2011 - 9:46 π.μ.

  Κι εμείς θα τραπεζωθούμε σήμερα αλλα βγάλαμε επισημη ανακοίνωση. Πολίτες Μπροστά στο Τερα Βερντε του Ταύρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ Ανώνυμος 2/4/11 10:22
  Με κολακεύει ότι μας «ψάχνετε»…όμως κάνεις λάθος. Γίνε πιο προσεκτικός…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @ Ανώνυμος 2/4/11 10:16
  Μπράβο σου και Μπράβο μας. Στο DelCampo σε περιμένει δωρεάν espresso ή κανένα campari αν πεις τη συνθηματική φράση: «ο ψηλός με τα λίγα μαλλιά και το τσαντάκι». Ε, να μην κάνουμε κι εμείς μια προσφορά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ο Συκοφάντης 2/4/11 10:27
  Τα αισθήματα μας για την Απογραφή, συμπορεύονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. @ Ανώνυμος (ΡΑΝ) 3/4/11 1:06
  ;-) αυτό το «Κοινοτικό σύμβουλο τον ψηφίσαμε όχι αρραβωνιαστικό της κόρης μας» γράφει…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @ Ανώνυμος 3/4/11 9:15
  Φίλε μας ασφαλώς δεν λέμε ψέματα. Παραπέρα, όλοι θέλουμε να ξέρουμε. Αυτοί που μας θέλουν στην άγνοια είναι αυτοί που μας απαντούν με επίθετα και χαρακτηρισμούς. Η πόλη και όλοι εμείς έχουμε ανάγκη από διαφάνεια και όχι από «μυστική διπλωματία». Κοίταξε για παράδειγμα τι έγινε με τον περιβόητο αγωγό. Ποιος άλλαξε την διαδρομή του, και από Θεσσαλονίκης – Σταθμός – Ελευθερίας την μετέτρεψε σε Καποδιστρίου – Κεφαλληνίας – Ελευθερίας; Και μη μου πείτε ότι το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε χωρίς να μας ρωτήσει…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Τι λέτε ρε παιδιά ο αετιδέας ήταν υπεύθυνος για την διοργάνωση του καρναβαλιού??? Τι έκανε δηλαδή?? το χειροτερο καρναβαλί γεμάτο τσαπατσουλιά ααα και βγήκε και σε 1-2 κανάλια να πει τις κρυάδες του. Μάλλον δεν έμαθε τίποτα από τον πρώην φίλο του Παπαδόπουλο.. Επίσης θυμάμαι σε κάθε καρναβάλι φώναζε ότι μέσα στην διοργάνωση θα έπρεπε να συμμετέχει το ΤΟΣΥΝ γιατί εκπροσωπεί τους νέους φέτος που ήταν διοργανωτής συμμετείχε το ΤΟΣΥΝ??? ααα ξέχασα τώρα είμαστε 'ανώτεροι' Πρόεδρος Κοινότητας ποιος το χέζει το ΤΟΣΥΝ. Και μη σας παραξενεύει αν οι 2 πρόεδροι τα ξαναβρήκανε έχουν κοινά στοιχεία όπως έλειψη ηθικής ραδιουργία φαν της πλεκτάνης ξεπούλημα φίλων κτλ μόνο που ένα κλικ πιο πάνω είναι πλέον ο αετιδευς έχει πάρει και από αντουάν χαρακτηριστικά (τα αρνητικά δυστυχώς).Είναι επικίνδυνο το άτομο.
  Μπράβο astroboy ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Κ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. @Ανώνυμος 3/4/11
  Το σχόλιο σου δεν μπορεί να δημοσιευτεί εξαιτίας χαρακτηρισμού που χρησιμοποιείς. Προσπάθησε με άλλη διατύπωση.

  [Σιώκας-Οικονόμου-Δελαβίνιας. Η τριπλέτα (.....) την πολιτική με αυτόν τον τρόπο]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. @ Ανώνυμος 7 Απριλίου 2011 1:10 μ.μ.
  Τώρα ρε φίλε πραγματικά θέλεις να το δημοσιεύσω το σχόλιο σου; Βέβαια δεν έχει στοιχεία ύβρεων ή παραβίασης προσωπικών δεδομένων, αλλά ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ η επαγγελματική κατάσταση ή η αποκατάσταση των ανθρώπων; Υποθέτω ότι είσαι νεολαίος... Κάτσε και γράψε κάτι πιο ουσιαστικό και κριτικάρησε τους, αν νομίζεις ότι κάτι πρέπει να τους πεις. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Thx.
  [...... όπου φυσάει ο άνεμος]

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια