Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Limit-up ερωτημάτων για τον Αγωγό Ελευθερίας

Με τίτλο "Οδός Ελευθερίας" λάβαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή του κ. Δ. Ναυπλιώτη την οποία απευθύνει στον κ. Ντερέκα και την οποία παρουσιάζουμε αυτούσια.

ΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Σαν κάτοικος του Μοσχάτου, νομίζω ότι δεν υπάρχει ειδικός φορέας που να εκπροσωπεί τους κατοίκους της οδού Ελευθερίας και της ευρύτερης περιοχής, τουλάχιστον όχι όλους. Θεωρώ επίσης ότι οι υπάρχοντες φορείς, απ' ό,τι ξέρω, δεν έχουν την συγκεκριμένη τεχνική υποδομή για να μπορούν να υποστηρίξουν ή να απορρίψουν ένα τέτοιο έργο. Αυτό κανονικά έπρεπε να μπει σε άμεση διαβούλευση με όλους τους κατοίκους του Μοσχάτου και να ενεργοποιηθούν και τα δημοτικά συμβούλια και να φέρνουν συγκεκριμένες προτάσεις απ΄όλες τις γειτονιές και ειδικά από την οδό Ελευθερίας. Θα περίμενα από τη νέα δημοτική αρχή όπως σηκώνει τα You Tube φωτογραφίες και άλλες συνεντεύξιες να μπορεί να αναρτήσει την παλιά μελέτη και σχέδια που έχουν γίνει, τη νέα μελέτη και τα σχέδια εφαρμογής τα οποία δεν έχουν εξ άλλου κανένα κόστος. Μπορείτε να τα ζητήσετε ζιπαρισμένα από τους μελετητές ή από την τεχνική εταιρεία, αν δεν κάνω λάθος είναι η ΤΕΡΝΑ, να τα σηκώσουν στο διαδίκτυο. Θα εκτιμούσα πάρα πολύ μια απάντηση στα παρακάτω:
1. Αναλυτικά το σκοπό του έργου
2. Ποιος το χρηματοδοτεί
3. Με τίνος την εποπτεία θα είναι
4. Κόστος και χρονοδιάγραμμα
5. Σημερική συνολική υδραυλική μελέτη
6. Περιβαλλοντολογική μελέτη ανα τομής
7. Γεωλογική μελέτη ανα τομής ανά γειτονιά
8. Στατική μελέτη και κόστος ανά κτίριο για όλη τη διαδρομή του αγωγού & εάν έχει υπολογιστεί η στατική μελέτη υποστήριξης των κτιρίων κλπ.
9. Μελέτη αποστράγγισης αγωγού
10.Σύμβαση συντήρησης & καθαρισμού αγωγού
11.Αντισταθμιστικά ωφέλη για την πόλη μας
12.Εναλλακτική πρόταση για το έργο
13.Σε περίπτωση που κατασκευαστεί στον τόπο μας, εάν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το δικό μας αποχετευτικό δίκτυο ή επέκτασή του (βλ. Αργοστολίου και γειτονικές οδοί)
14.Περιβαλλοντολογική μελέτη, χρόνος αποστράγγισης νερού & όγκου αυτού
15.Διάγραμμα & τοποθεσίες επισκεψιμότητας του αγωγού εφόσον και όταν χρειαστεί.
16.Μελέτη αντλιοστασίων με ηχομόνωση, κατανάλωση ενέργειας, βαθμός θορύβου των αντλιοστασίων και γενικά του αγωγού
17.Τυχόν αποζημιώσεις στα μαγαζιά που θα έχουν πρόβλημα, στους επαγγελματίες και όχι μόνον
18.Σταθμοί ελέγχου ποιότητας του νερού που θα βγαίνει στη θάλασσα
19.Τρόποι απολύμανσης αγωγού

Θα ήθελα πάρα πολύ να κυττάξετε τα υψομετρικά που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ'όψη, τις πακτώσεις, αγγιστρώσεις σε σχέση πάντα με την αντισεισμική προστασία του ίδιου του έργου και των παραπλεύρων κτιρίων και λοιπών εγκαταστάσεων, είμαι δε υποχρεωμένος να σας θυμίσω ότι καλό θα είναι τέτοια έργα να γίνονται σε σχέση με τον Ταύρο και όχι με άλλους Δήμους.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις άμεσες απαντήσεις σας και την προσπάθεια που θα κάνετε για να αναρτήσετε τα σχέδια.

Δημήτρης Ναυπλιώτης

5 σχόλια:

 1. Πολύ αναλυτικό ερωτηματολόγιο. Σχεδόν επαγγελματικό. Θα διαφωνήσω μόνον στην άποψη ότι τα έργα που γίνονται στο Μοσχάτο πρέπει να τα βλέπουμε μόνον σε σχέση με το έτερο μας ήμιση. Θα έλεγα: και με τον Ταύρο. όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το περίγυρό μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

  Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας και ανάθεση του έργου: \"Ολοκλήρωση Υφιστάμενου συλλεκτήρα ομβρίων υδάτων υψηλών περιοχών Μοσχάτου - Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης στην οδό Ελευθερίας\", Εργολαβία ΑΠ72/10, προϋπολογισμού 22.500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013/ΠΔΕ με κωδικό MIS 215915. (Αριθμός Έργου: 2010 ΕΠ 08580017)

  * ΑΔΑ4ΙΗΖ1-Γ
  * Αριθμός ΠρωτοκόλλουΔ10/22682
  * Θέμα: Έγκριση αποτελέσματος δημοπρασίας και ανάθεση του έργου: "Ολοκλήρωση Υφιστάμενου συλλεκτήρα ομβρίων υδάτων υψηλών περιοχών Μοσχάτου - Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης στην οδό Ελευθερίας", Εργολαβία ΑΠ72/10, προϋπολογισμού 22.500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013/ΠΔΕ με κωδικό MIS 215915. (Αριθμός Έργου: 2010 ΕΠ 08580017)
  * Τελικός Υπογράφων: Υφυπουργός - ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ -
  * Ημερομηνία Απόφασης: 10/11/2010
  * Ημερομηνία Ανάρτησης: 15/11/2010 10:42:10
  * Είδος Απόφασης: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ, ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ, ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
  * Φορέας: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
  * Μονάδα: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Δ10)
  * Θεματική: Κατασκευές Δημοσίων Έργων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. κυριε Ναυπλιώτη μένεις στο τεχνικό μέρος ενω το ζητημα ειναι νομικό και πολιτικό τούτη τη στιγμή. όχι πως αυτά που γράφεις δεν ελίναι καλά. θα τους αφήσουμε να κάνουνε βολτα τον αγωγό μέσα στο μοσχάτο; η πλατεία δημαρχείου θα καταντήσει σαν εκείνη της Μεταμορφωσης μέ ενα βρωμερό μηχανοστάσιο; έχει τρωτά η διαδικασία του Υπουργείου για να βρούμε πατήματα; θα τους πείσουμε να πάνε από την πανω μερια των γραμμών; κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το έγγραφο Δ10/22682/10-11-10 που στην ουσία είναι απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και συγκεκριμένα της Γεν. Γραμ. Δημοσίων Έργων / Δνση Υδραυλικών Έργων τα έχει όλα και τα λέει όλα. Από την ένταξη του έργου στο Αττική 2007-13 και το πρακτικό Δημοπρασίας στις 12/10/10 όπου η Επιτροπή Διαγωνισμού ανακηρύσσει την Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ ως πρώτη μειοδότρια με 52,8%, έως την αποστροφή ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ όπου Υφυπουργός λέει: «Ο Προϊστάμενος ΔΚΥΕ να καλέσει τον Ανάδοχο του Έργου το συντομότερο δυνατό και μέσα στις νόμιμες για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα προθεσμίες, για την υπογραφή του συμφωνητικού, …κλπ, κλπ». Είμαστε απελπιστικά μπλοκαρισμένοι φίλοι συνδημότες. Αφήσαμε από τον Οκτώβρη του 10 και μέχρι σήμερα να περάσουν 5 ολόκληροι μήνες.
  Ευθύνεσαι πολύ κ. Παπαντώνη.
  Ευθύνεσαι βαρύτατα κ. Ευθυμίου.
  Κοιμόσασταν μακαρίως κύριοι της Αντιπολίτευσης.
  Τώρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τίποτα δεν είναι τυχαίο,ο Παπαντώνης το είχε παγώσει 20 χρόνια τώρα και καλώς το είχε παγώσει,ελα όμως που ήθελε τον Ευθυμίου Δήμαρχο ετσι λοίπον θα υπογραφίκαν κάποια γραμμάτεια μπορεί να είναι και αυτό μέσα.Και γιατί το λέω αυτό? 5 μήνες το κάνανε(ΜΑΙΜΟΥ)δε μήλησε κανείς ούτε ο προηγούμενος ούτε ο τωρινώς.Κάτι μου θυμίζει αυτό ενα εχραφω για το πολητιστίκο που ήρθε μετά την απ`ευθείας ανάθεση.ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια