Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Δίκτυα Αλληλεγγύης και Διδακτική Στήριξη

Στη σημερινή (Πέμπτη 24/3/11) συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, ο κ. Δημήτρης Ζώταλης εκπροσωπόντας την παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ και με αφορμή το θέμα για δωρεάν μαθήματα σε μαθητές της Γ λυκείου από εθελοντές καθηγητές, έκανε την παρακάτω πρόταση.

Πρότεινε την συγκρότηση Δικτύων Αλληλεγγύης από την δημοτική κοινότητα Μοσχάτου με πρώτο αυτό της στήριξης των μαθητών μέσα από Κέντρο Διδακτικής Στήριξης σε εθελοντική βάση.

Η δημοτική Κοινότητα με τριμελή Επιτροπή Διδακτικής Στήριξης θα αναλάβει όλα τα διαδικαστικά θέματα της ίδρυσης του Κέντρου Διδακτικής Στήριξης και όλο το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας θα επεκτείνει το Δίκτυο Αλληλεγγύης σε γιατρούς, δικηγόρους, κοινωνικούς λειτουργούς, δασκάλους, αλλά και σε πολίτες άλλων ειδικοτήτων που μέσα από οργανωμένο δίκτυο θα προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Όσον αφορά το Κέντρο Διδακτικής Στήριξης, εκτός από την τριμελή Επιτροπή, πρότεινε Επιτροπή από δυο καθηγητές και ένα δάσκαλο που θα αναλάβουν το βάρος του προγράμματος των μαθημάτων και της διδακτέας ύλης.

Η εργασία των καθηγητών θα είναι εθελοντική και οι μαθητές που θα έχουν προτεραιότητα θα είναι αυτοί που θα αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν σε φροντιστηριακή δαπάνη.

Οι χώροι που θα γίνονται τα μαθήματα θα πρέπει να είναι φυσικοί χώροι μάθησης και η εξεύρεσή τους αποτελεί υποχρέωση της τριμελούς Επιτροπής.

Προς το σκοπό αυτό, δηλαδή της συγκρότησης Δικτύων Αλληλεγγύης αλλά και για εθελοντική εργασία, ο κ. Ζώταλης έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της δημοτικής κοινότητας.

10 σχόλια:

 1. ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μάντης Κάλχας είσαι! Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 7 (δεν μετράω ούτε ένα λεπτό καθυστέρησης) και εσύ στις 7:28 έχεις αναρτημένη την πρόταση και μια σελίδα κείμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σήμερα τα "ακούμε". Την μιά για περίεργα "κονέ" που μας δίδουν αποκλειστικές ειδήσεις, την άλλη πάλι γιά μαντικές ικανότητες (σαν κι αυτές του Κάλχα) που μας επιτρέπουν "εν τω άμα και το θαύμα" να δημοσιοποιούμε εισηγήσεις κοινοτικών συμβούλων. Αγαπητέ φίλε εδώ θα διαβάζεις μόνον αλήθειες. Απλά ο κ. Ζώταλης μας έστειλε ηλεκτρονικά το κείμενο της εισήγησής του και τίποτα παραπάνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Ανώνυμος 8.40
  Το Μοσχατούπολη μοιάζει με τον Κάλχα, αλλά κι εσύ σαν φαντάρος που περιμένει σε ενέδρα ή σαν ενημερωμένος δημοσιογραφικός κατάσκοπος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν γνωρίζω τι τελικά αποφάσισε το συμβούλιο της κοινότητας Μοσχάτου, όμως η πρόταση του κ. Ζώταλη είναι προωθημένη και θυμίζει τις παλιές καλές ημέρες της αντίληψης ΠΑΣΟΚ στα κοινωνικά ζητήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μια πρόταση με ουσία και διάθεση για κοινωνική προσφορά που δεν πρέπει να μείνει πρόταση αλλά να προχωρήσει στην υλοποίηση της το κοινοτικό συμβούλιο δίνοντας έτσι το στίγμα του και τη διάθεσή του για κοινωνική προσφορά.Η ουσία της πρότασης αν και δεν γνωρίζω τον κ.Ζώταλη δείχνει αν μη τι άλλο ανθρωπο ψαγμένο και με κοινωνικές ευαισθησίες.Το μπράβο όμως θα το πω μόνο αν δω προσπάθεια υλοποίησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η πρόταση του κ.Ζώταλη είναι πολύ ουσιαστική και ενδιαφέρουσα.Ευχή όλων πρέπει να είναι η υλοποίησή της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. η προταση πολύ προχωρημενη αλλα σιγα μην υλοποιηθει.λογια λογια λογια.θα κανω παντως υπομονη για να δω μηπως και αλαξει επιτελους κατι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Συγχαρητήρια στο κ.Ζώταλη για τη πρόταση συγκρότησης Δικτύων Αλληλεγγύης καθώς και σ'όλα τα μέλη της κοινότητας που την απεδέχθησαν.

  Πρός Ανώνυμο (25 Μαρτίου 2011 8:16 π.μ)
  Γιατί τόση δυσπιστία φίλτατε;
  Αντί να δυσπιστούμε και να κάνουμε εύκολη κριτική σε κάθε νέα εποικοδομητική ιδέα με κοινωνικό χαρακτήρα που θα προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη,δεν θα ήταν καλλίτερα για όλους μας-φυσικά και για σένα -να προστρέξουμε και να συνδράμουμε τέτοιες προσπάθειες,στο Τομέα που ο καθένας μπορεί, αντι να καθώμαστε και να περιμένουμε στωικά την υλοποίησή τους απο άλλους;
  Ευχαριστώ,
  Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Aγαπητοί φίλοι είναι μια ουσιαστική πρόταση.Ασ κάνουμε λοιπόν και τα δικά μας εποικοδομητικά σχόλια ας μπούμε στην ουσία της και πολλοί μαζί να την βελτιώσουμε συμβάλοντας έτσι στην υλοποιησή της.Όλα τα άλλα απλώς λέγονται για να λέγονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια