Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Ίσκιοι και στοιχειά από το Πολιτιστικό

Ο ίσκιος του πολυσυζητημένου κτήριου του Πολιτιστικού Κέντρου Μοσχάτου στοίχειωσε άλλη μια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβούλιου.
Θα θυμάστε βέβαια την λίγο πριν τις εκλογές περίοδο, όπου οι καταγγελίες κατά της διαχείρησης Παπαντώνη και της υπό τον Ευθυμίου τότε Δημαρχιακής Επιτροπής, πέφτανε βροχή …σαν σφαίρες σε άγριο γουέστερν.

Προχτές (28/2/11) η διοίκηση του Δήμου στην πρόθεση της να κλείσει οριστικά την υπόθεση, μέσα από μια συμφωνία με την εταιρεία KIROS ΑΕ ως προς τις οικονομικές εκκρεμότητες μαζί της, έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση (δια του κ. Μελίστα) να εξακοντίσει θανατερά ερωτήματα.

Στην ερώτηση αν η Δημαρχιακή, πριν προβεί στην ανάθεση της αποπεράτωσης του κτηρίου σε άλλη εταιρεία, γνώριζε την απόφαση του Υπουργού κ. Ρέππα (με την οποία ακυρωνότανε η έξωση της KIROS ΑΕ - λεπτομέρειες θα διαβάσετε πιο κάτω), οι απαντήσεις του σημερινού Δήμαρχου αμφιβάλω αν πείσανε και τον πιο φανατικό οπαδό του.

Η φιέστα ολοκληρώθηκε με δήλωση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβούλιου, με την οποία ο κ. Ντερέκας απαντώντας σε ρητορική απορία του κ. Μελίστα όχι μόνον δεν βάρεσε υποχώρηση (υπέρ της ειρήνης και των «καλών σχέσεων» εντός της μεταπαπαντωνικής παράταξης), αλλά αντίθετα πομπωδώς αναφώνησε προς τους συμβούλους και τους παρευρισκόμενους δημότες ότι υποστηρίζει πλήρως τα όσα το καλοκαίρι του 2010 κατάγγελλε εναντίον του κ. Παπαντώνη!!!

Το ίδιο εντυπωσιακή, βέβαια, υπήρξε και η αφωνία της πλειοψηφίας στις άνευ μετανοίας δηλώσεις του κ. Ντερέκα.
Τουμπεκί ψιλοκομμένο!!
Και δεν είναι ακατανόητο και στον πιο χαζό, πως ο κ. Δημητρίου, που επιτέθηκε με μανία κατά του ασεβούς Μελίστα, παρέλειψε να «περιποιηθεί» και τον «εν Ανθρωπίνη Πόλη» σύντροφό του Θανάση Ντερέκα, που πριν λίγο καιρό έλεγε και σήμερα εξακολουθεί «να λέει» τα ίδια με τον κ. Μελίστα;

Καθώς δεν είμαι ουρανοκατέβατος, αλλά ούτε κι εσείς αφελείς, γνωρίζουμε πως λειτουργεί το κόλπο.
Οι κυβερνόντες πάντα έχουν δύο ακαταμάχητα όπλα στη φαρέτρα τους: α) την πλειοψηφία των οργάνων που αποφασίζουν και β) την (κατά Μητσοτάκη) λήθη του λαού, χώρια την σκαιά αποστροφή: «άμα δε γουστάρεις, στον εισαγγελέα»!…

Για την κατανόηση της ιστορίας του στοιχειωμένου κτηρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Μοσχάτου, που έφτασε να γίνει ένα σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, σας παραθέτουμε αυτούσιο το Χρονικό (ή και Καταγγελία) που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μ&Τ.
Άνευ σχολιασμού και τα συμπεράσματα δικά σας (είτε τα φάει η πλειοψηφία, είτε τα εξαφανίσει η λήθη)

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

Με την υπ’ αριθ. 96/2009
απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του τότε Δήμου Μοσχάτου αποφάσισε την έκπτωση της εταιρίας KIROS A.E. που ήταν η αρχική ανάδοχος του έργου για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου.


Με την υπ’ αριθ. πρωτ. Δ8/679π.ε./Φ.101/26.1.2010 απόφαση του υπουργού Υποδομών Δικτύων και Μεταφορών κ. Ρέππα
αποφασίστηκε ότι η εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν άκυρη. Η εν λόγω απόφαση εισήλθε στο πρωτόκολλο του Δήμου με αριθμό 1071/27.1.2010.

Την ίδια ημέρα (27.1.2010), η Δημαρχιακή επιτροπή προεδρεύοντος του νυν Δημάρχου κ. Ευθυμίου και με τη συμμετοχή και των νυν συμβούλων της πλειοψηφίας Χατζηαντωνίου, Καραβία και Καζάλα αποφάσισε να αναθέσει την ολοκλήρωση του έργου στην εταιρία Μ. και Γ. Τεχνική Α.Ε. συμφερόντων Τραυλού.
Κατ’ εκτέλεση της εν λόγω απόφασης, καίτοι υπήρχε η απόφαση του Υπουργού για ακυρότητα της απόφασης περί έκπτωσης στις 9.3.2010 ο τότε Δήμαρχος κ. Παπαντώνης υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρία Μ. και Γ. Τεχνική Α.Ε.

Στις 1.2.2010 έγινε Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με μία ένσταση της εταιρίας KIROS A.E. και ουδείς ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την ύπαρξη της απόφασης του υπουργού που ακύρωνε την απόφασή του περί έκπτωσης.


Στις 26.7.2010 όταν τελικά ενημερώθηκε το Δημοτικό συμβούλιο για την ύπαρξη της απόφασης αυτής (και αφού είχε εγκατασταθεί στο έργο ο νέος ανάδοχος), το σύνολο των συμβούλων της πλειοψηφίας (Ντερέκας, Μπούτσης, Παπαθεοδώρου, Αβραμίδης κ.α.) ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη της απόφασης αυτής. Παίρνοντας το λόγο ο νυν Δήμαρχος κ. Ευθυμίου (επαναλαμβάνω στις 26.7.2010) και τότε πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής είπε (βλ. πρακτικά 26.7.2010) : «… Τέλος πάντων, σ’ αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι τώρα, παρά μόνο προχθές, η Δημαρχιακή Επιτροπή και εγώ σαν Πρόεδρός της –και έχω το καθήκον να το διαφυλάξω- έγινα γνώστης αυτού του εγγράφου, και αν έπρεπε να γίνω ή δεν έπρεπε να γίνω, θα το κρίνουν οι Υπηρεσίες του δήμου και ο Νομικός Σύμβουλος…»


Στις 4.3.2010 όμως ο νυν Δήμαρχος και η Δημαρχιακή Επιτροπή που προήδρευε και που όφειλε όπως είπε να την προφυλάξει, είχε αποφασίσει την άσκηση ένστασης για την ακύρωση της υπ’ αριθ. πρωτ. Δ8/679π.ε./Φ.101/26.1.2010 απόφασης του υπουργού Υποδομών Δικτύων και Μεταφορών (απόφαση 23/4.3.2010).


Στις επανειλημμένες ερωτήσεις του κ. Μελίστα προς τον κ. Ευθυμίου (τρεις στο σύνολο) στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου 2011 να απαντήσει αν γνώριζε ή όχι το έγγραφο αυτό, ο κ. Ευθυμίου δεν απάντησε, αλλά είπε για λογαριασμό του ο Νομικός Σύμβουλος, ότι μάλλον το είχε ξεχάσει ο κ. δήμαρχος !!!
Τα συμπεράσματα δικά σας.


Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο νυν Δήμαρχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26.7.2010 είπε εν γνώσει του ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως προς τους συμβούλους της παράταξής του που διαμαρτύρονταν, ως προς το ότι δεν είχε γνώση του εν λόγω εγγράφου.


Το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, που κρίθηκαν όλως άστοχες, παράτυπες και μη σύννομες, ήταν ένα έργο που η αρχική του σύμβαση ήταν για 2.646.000 € να στοιχίσει περίπου 3.800.000 € (ίσως και παραπάνω) δηλαδή 1.200.000 € που πληρώσαμε όλοι εμείς».

Θανάσης Μελίστας, Δημοτικός Σύμβουλος
1 Μαρτίου 2011 3:52 μ.μ.

14 σχόλια:

 1. Μετά από αυτά ποιόν να πρωτοσυχαθείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΑ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΤΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΑΝ ΟΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ.Ο ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στέφανε γιατί δεν ρωτάς τον αδελφό σου για το όλο θέμά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Ντερέκας να καθαρίσει πρώτα τις εκκρεμότητες του με την Δικαιοσύνη από την εποχή που ήταν Πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων-υπόθεση ομολόγων-καί μετά να γίνει κριτής των άλλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συνοψηζοντας το ΠΑΝΕΛ των σχολίων...
  Φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο νοικοκυρης καιιι
  αντιστροφα φωναζει ο νοικοκυρης να φοβιθει ο κλεφτης...
  αναλυουμε τωρα την τις εννοιες κλεφτη και νοικοκυρη ...
  κατηγορειται καποιος ως κλεφτης και απαλασεται με αποφαση που δημοσιευει με Α4 φωτοτυπια παντου...
  νοικοκυρευει καποιος αλλος ,φροντιζει , χτιζει κλπ. μα οταν ανοιγει ο λογαριασμος τα λεφτα ειναι πολλα περισσοτερα .... τωρα τι εκανε? νοικοκυρεψε ? τυχαιο δε νομιζω..
  Οσο για τους διαφορους παρατρεχαμενους κλεφτων και νοικοκυρεων ουδεν σχολιον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Είναι γνωστό το γεγονός ότι από τον ελεύθερο σχολιασμό υποχρεωθήκαμε προ καιρού να επιλέξουμε την μέθοδο προέγκρισης των σχολίων. Αυτό έγινε επειδή η πρόθεση μας είναι να εκφραστεί η δημιουργική γνώμη και ο ουσιαστικός διάλογος για την πόλη μας, παρά τα gossips.
  Στο παρόν θέμα επιθυμούμε όχι μόνον την αποφυγή χαρακτηρισμών, αλλά και τις έωλες κατηγορίες προς ανθρώπους που ίσως – ίσως δεν έχουν σχέση με το πρόβλημα του Πολιτιστικού Κέντρου.
  Παρακαλούμε οι συσχετισμοί και οι εικασίες να αποφευχθούν.
  Προτιμήστε την τεκμηρίωση.
  Για τους παραπάνω λόγους διαγράφονται 2 σχόλια Ανώνυμων φίλων:
  @ Ανώνυμος - 2 Μαρτίου 2011 5:07 μ.μ. [ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ………. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ?]
  @ Ανώνυμος - 2 Μαρτίου 2011 4:53 μ.μ. [mporei na mas pei o kyrios ………. na analavei ws dikigoros....?]
  Αν εμμένουν στα σχόλια τους, θα δημοσιευθούν μόνον εφόσον γίνουν επώνυμα.
  Ελπίζουμε να έχουμε την κατανόησή σας…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όχι δεν έχετε την κατανόηση μας, ειδικά όταν τα σχόλια, είναι ...σχόλια και μάλιστα επί του αρθρου σας χωρίς να θίγουν κανέναν!!!! (Λείπουν 3 μέχρι τώρα!!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ συνάδελφος - 2 Μαρτίου 2011 7:44 μ.μ.
  Είπαμε πως "ελπίζουμε" στην κατανόηση σας.
  Όχι πως η μη κατανόηση από την πλευρά σου, "συνάδελφε", πρόκειται να κάμψει τον τρόπο που εμείς χειριζόμαστε τούτο το blog.
  Δυστυχώς για τους μη συμφωνούντες με την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ μας, στο ΜοσχατουΠολις η ρήση "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" αφορά μόνον εκείνους φαρδιά πλατιά βάζουν την υπογραφή τους στα σχόλια τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣ2 Μαρτίου 2011 - 9:41 μ.μ.

  Αγαπητό mosxatoupolis στον συκοφαντη που ανώνυμα κατηγορεί ανθρώπους έχω ήδη απαντήσει σε ΆΛΛΟ blog.τον έχω προκαλέσει κατ' επανάληψη αν έχει την ελάχιστη αξιοπρέπεια να δηλώσει τα στοιχεία του όπως το κάνω εγώ αλλα συνεχώς το αποφεύγει κι εκτοξεύει ασύδοτα πυρά.ήθελα όμως να ξέρω δεν τον ενοχλούν ως πολίτη όσα επώνυμα κατηγγειλα.το πάθος του τον εμποδίζει να δει την αλήθεια κι επιτρέπει στον εαυτό του να εξευτελιζεται συνεχώς.για όσα κατηγγειλα φίλε μου έχει να πεις κάτι.τα βλέπεις όλα καλα κι ωραία ανωνυμε γκαιμπελισκε;τι φοβάσαι πανδημία συκοφαντη και δεν αποκαλυπτεσαι;οι ποινές για συκοφαντία Είναι με αναστολή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. kyrie melista afou den thelete na apantisete sta erwtimata mas, sas kanoume mia teleutaia erwtisi exete pelati texniki etaireia pou syndeetai me tin KYROS A.E.? an kai auto to thewretai sykofantia tote den kserete na kanete dialogo...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. http://mosxatotaurosmazi.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html#comments

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Βιολιστης στα κεραμίδια3 Μαρτίου 2011 - 9:00 μ.μ.

  Ας μην σταθούμε στα επιφαινόμενα. Πάμε λίγο πάρα-περα. Ζημιώθηκε ο κορβανάς του δήμου από τις καθυστερήσεις και τους οικονομικούς χειρισμούς; Το κτήριο μετά το τέλος των εργασιών πληρεί όρους πλήρους εκμετάλλευσής των προγραμματισμένων δυνατοτήτων; Αυτά είναι ερωτηματικά που θέλουν απάντηση. Όχι με ερωτήσεις τύπου Ανακριτή, αλλά Πολιτικές. Κύριε Ευθυμίου το έργο σχεδόν έκλεισε από τεχνική και οικονομική άποψη, έστω και με τον πάγιο ελληνικό τρόπο που ισχύει στο δημόσιο. Πολιτικά είσαστε ικανοποιημένος; Ο κ. Ντερέκας θα σιωπά στο όνομα του Προεδριλικιού ή θα μας ξανακάνει τον καμπόσο όταν έχει λόγους για να το κάνει; Η αντιπολίτευση πως νοιώθει; Είναι αυτή στάση ανταρτών, κομμουνιστών και αριστερών; Κύριε Κρεμμύδα σωπάσατε (εκτός και σας κάλυψε ο κ. Μελίστας). Κύριε Σωπάκη σωπάσατε. Κύριε Κυριαζίδη σωπάσατε (μάλλον γιατί δεν πήρες γραμμή από το Κόμμα). Ωραία πάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @ Ανώνυμος - 3 Μαρτίου 2011 5:02 μ.μ.
  @ MAKHS MAKRHS - 3 Μαρτίου 2011 5:05 μ.μ.
  Δημοσιεύσαμε τα απευθείας και τα linkαρισμένα ερωτήματα σας μόνον και μόνον γιατί δεν θέλαμε ισχυρισμούς περί λογοκρισίας και τα τοιαύτα. Ήδη σε άλλο ντόπιο blog έγινε κάποιο είδος διαλόγου και υπάρχουν οι απαντήσεις του κ. Μελίστα, όσο και οι προς εσάς προτροπές και παρεναίσεις του. Στο εξής για το θέμα αυτό θα δεχόμαστε μόνον επώνυμες καταγγελίες, γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε τους λόγους που γέννησαν αυτό το blog.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. re kala ta leei to racoon
  paraitithite amesa an exete axioprepeia

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια