Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Φτου Αγωγέ ξΕλευθερίας...

Ο δήμαρχος Μ&Τ διά στόματος Ντερέκα και με όλες κι όλες 7 λέξεις, προσκαλεί τους Δημοτικούς Σύμβουλους εμμέσως, αλλά και τους Φορείς του Μοσχάτου και του Ταύρου (απευθείας) να ενημερωθούν για τον Αγωγό της οδού Ελευθερίας.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για το έργο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων με τον μακρόσυρτο τίτλο: «Ολοκλήρωση υφιστάμενου συλλεκτηρα ομβρίων υδάτων υψηλών περιοχών Μοσχάτου – Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης στην οδό Ελευθερίας»
Η πρόσκληση που απευθύνεται μόνον στους Φορείς, αλλά υπονοεί και τους δημοτικούς συμβούλους γίνεται χωρίς κάποια στοιχειώδη εισήγηση, χωρίς σχετικά έγγραφα και όποιο άλλο υλικό, που όλα μαζί θα μπορούσαν να δημιουργούν έναν άρτιο φάκελο ενημέρωσης.
Στις πρώτες προφορικές ενστάσεις, η κλασσική αντίδραση: περάστε από το Δημαρχείο για να ενημερωθείτε!!!
Και βέβαια όταν δεν υπάρχουν αυτά, σιγά που θα είχαμε απαίτηση η συζήτηση του θέματος να ακολουθήσει κάποια ορθολογική σειρά διαβουλεύσεων, συνεδριάσεων και τελικής απόφασης.
Πολύ πρεμούρα μυρίζει!
Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι η πρόθεση του κ. Κρεμμύδα να διαμαρτυρηθεί στους άρχοντες του μεγάρου της Κοραή, ενώ ανοιχτό μένει και το ενδεχόμενο αποχώρησης ή αποχής από την διαδικασία των συμβούλων της παράταξης «Πολίτες Μπροστά».

13 σχόλια:

 1. Βιολιστης στα κεραμίδια21 Μαρτίου 2011 - 4:06 μ.μ.

  γιατί τα όμβρια της Νέας Σμύρνης και της Καλλιθέας δεν πέφτουν στον Ιλισσό; όλα μέσα στον Κηφισό; Δεν καταλαβαίνουν ότι Αρκετά Με Το Μοσχάτο; Και τώρα πάλι θα είμαστε ο απόπατος του λεκανοπέδιου. Φτάνει πιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το αίσχος με τη μη ύπαρξη εισήγησης σε θέματα του δημοτικού συμβουλίου καθώς και με τη δυσκολία ενημέρωσης νομίζω ότι πρέπει να καταγγελθεί και να τερματιστεί πάραυτα.Καταλαβαίνει κανείς αν η πρόσκληση απευθείνεται σε φορείς για να τοποθετηθούν επί του θέματος?Ετσι ο δήμαρχος κατανοεί τη διαύγεια και τη διαβούλευση?ΝΤΡΟΠΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΨΟΦΙΑ ΑΛΟΓΑ ΠΕΦΤΕΙ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προς θεού να μην πειραχτούν τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα από τα Μακρά Τείχη. Όχι κι αυτά κάτω από στρωμένο νάυλον κάλυμμα και μπετό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εφόσον θέλουν να τελειώνουν με την αντιπλημμυρική προστασία Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας και των πάνω περιοχών του Μοσχάτου γιατί δεν κάνουν έναν προϋπολογισμό για το πόσο θα κόστιζε τα νερά των άλλων δήμων να πέσουν μέσα στον Ιλισσό και να το συγκρίνουν με το κόστος της λύσης Ελευθερίας - Κηφισός; Άσε που το πλάτος του Ιλισσού φαίνεται υπεραρκετό για να πάρει τα νερά Καλλιθέας και Ν. Σμύρνης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αγαπητοί συνδημότες η δουλειά φαίνεται αποφασισμένη, μόνον τα λόγια είναι φτώχεια! Το έργο είναι μέρος του Αττική 2007-2013, οι τεχνικές μελέτες εγκεκριμένες, δόθηκε έκπτωση 52,08% που μυρίζει ψαροκασέλα από 10 χιλιόμετρα μακριά, το έργο θα το εκτελέσει η Εργοληπτική Εταιρεία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ»… και δεν απομένει παρά η τυπική συμφωνία του Δήμου ώστε ο εργολάβος να στήσει το εργοτάξιο και να σκάψει την πόλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Den mou diafeugei oti to onoma tou Blaxou to valate mesa sto mauro tou ...yponomou. Xexexe. Mou aresei trela i gnomi sas gi' auton kai i sympa8eia pou tou deixnete.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γιώργος1966-Ανάφη21 Μαρτίου 2011 - 6:05 μ.μ.

  Αν είναι να καταλήξει στον Κηφισό, γιατί ο αγωγός δεν περνάει από τον πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης όπου δεν κινδυνεύουν σπίτια; Κι αν αυτή η λύση είναι πιο ακίνδυνη και θα μπορούσε να επιλεγεί γιατί σκορπιστήκανε τόσα λεφτά για την ανάπλαση και ανακατασκευή του πεζόδρομου; Ωραία διοίκηση ασκούσανε τελικά αυτοί που τους θεωρήσαμε εξπερ των δημοτικών πραγμάτων και τους δώσαμε την ψήφο μας.
  Σαν καινούργιος στο μπλόγκ σας δίνω συγχαρητήρια στο ΜοσχατουΠολις για την ποιότητα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ξανασχολιάζω για να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τον @ Ανώνυμος 449 που καλεί να μην πειραχτούνε τα Μακρά Τείχη. Κι όχι μόνον αυτό αλλό η Δημοτική αρχή να περιποιηθεί το χώρο και να καλέσει την Αρχαιολογική για συντήρηση του ανασκαφέντος κομματιού του τοίχους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δημήτρης Ζώταλης21 Μαρτίου 2011 - 6:50 μ.μ.

  Σήμερα το πρωί και γύρω στις 9.00 δέχτηκα τηλεφώνημα από το Γραφείο Δημάρχου και με ενημέρωσαν για έκτακτο υπερεπείγον συμβούλιο της Κοινότητας Μοσχάτου με θέμα τον αγωγό της οδού Ελευθερίας, για αύριο Τρίτη (21/3), στις 19.15 μ.μ.
  Η προχειρότητα είναι εμφανής μιας και από τις 16 Μαρτίου έχει ανακοινωθεί Δημοτικό Συμβούλιο με το ίδιο θέμα για τις 23 Μαρτίου.
  Έρχεται, λοιπόν, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου και χωρίς καμιά ενημέρωση και εισήγηση καλεί τους Συμβούλους σε επείγουσα συνεδρίαση για το θέμα του αγωγού της οδού Ελευθερίας, τη στιγμή που από τις 10 Νοεμβρίου 2010 το έργο έχει ανατεθεί με υπογραφή του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη στην εταιρεία ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ με κόστος 9.147.306,91 ευρώ.
  Αν μερικοί θεωρούν ότι θα μεταχειρίζονται το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου κατά το δοκούν και θα προσπαθούν να το μετατρέπουν σε φερέφωνο της δημοτικής αρχής, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Πολίτες Μπροστά θα αποτελέσουν φράγμα σε τέτοιες κινήσεις και λογικές, δρώντας μόνον προς το συμφέρον των πολιτών του Μοσχάτου και του Ταύρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καιρός γαρ εγγύς22 Μαρτίου 2011 - 1:18 π.μ.

  Ελπίζω η ενημέρωση να είναι για να παρουσιαστεί το ζήτημα, να χαρακτηριστεί ως πρόβλημα και να αναζητηθούν τρόποι παρέμβασης και διαμαρτυρίας, αφού πρώτα το δημοτικό συμβούλιο συμφωνήσει ομόφωνα σε ένα κοινό κατά του αγωγού ψήφισμα. Φρούδες ελπίδες..... Δεν είμαι πολύ παλιός αλλά θυμάμαι έναν πολύ παλιό δήμαρχο της περιοχής να μπλοκάρει με τις ενέργειές του αντίστοιχες παρεμβάσεις στον Κηφισό, με ομοϊδεάτισσά του κυβέρνηση την δεκαετία του 80'. Λαϊκιστής; Πραγματιστής; Πάντως τότε το πέτυχε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣ22 Μαρτίου 2011 - 1:00 μ.μ.

  Αγαπητή Μοσχατούπολις, θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι σήμερα 22.3.2011 και ώρα 11.30 π.μ. μετέβην στο δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθώ για τον αγωγό της οδού Ελευθερίας. Εκεί πληροφορήθηκα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ότι δεν υπάρχει σχετικός φάκελος. Άρα δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι θα μπορούσαμε να πάμε στο δημαρχείο για να πληροφορηθούμε. Αυτή είναι η αντίληψη και η σημασία που δίνει η δημοτική Αρχή στους δημοτικούς συμβούλους και το Δ.Σ. Οι κρίσεις δικές σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια