Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Μιά σύντομη Οδύσσεια

Η Οδύσσεια εν Άστει, είναι ένα ταξίδι, όχι στην πόλη, αλλά ένα ταξίδι της ψυχής. Κεντρικό θέμα της ιστορίας είναι η προσπάθεια των ηρώων να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες της καθημερινότητας. Νομίζουν ότι ζουν αληθινά, αλλά στην πραγματικότητα ζουν μια ζωή σε κώμα και το τραγικό είναι ότι δεν το έχουν καν αντιληφθεί.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αθήνα, μια Παρασκευή απόγευμα έως την Κυριακή. Μέσα από φαινομενικά ήρεμες σχέσεις, εσωτερικές συγκρούσεις και ανατροπές, οι ήρωες αναζητούν τον πραγματικό εαυτό τους, την επαφή με το είναι τους και κατ' επέκταση με τον "άλλο", το σύντροφο, το φίλο, τον τρίτο. Έτσι λοιπόν οι καταστάσεις τους οδηγούν στο να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ζωή επιφανειακή που υπαγορεύεται από τις εξωτερικές συνθήκες, ή να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Με αυτά τα λόγια γίνεται από τα greekbooks.gr η συνοπτική παρουσίαση του πρώτου λογοτεχνικού βιβλίου του συμπολίτη κ. Γιώργου Χλούπη, που όμως στο πεδίο της νομικής επιστήμης (είναι δικηγόρος και διδάκτορας εγκληματολογίας, έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών μελετών και άρθρων).
Δεν έχουμε ακόμη διαβάσει το βιβλίο, αλλά με χαρά και μεγάλο ενδιαφέρον θα παραβρεθούμε στα «Βιβλιογητέματα», στο χώρο του οποίου το Οδύσσεια εν Άστει ίσως να είναι μία από τις τελευταίες παρουσιάσεις βιβλίου, καθώς οι πληροφορίες μιλάνε ότι αργά ή γρήγορα το δημοτικό βιβλιοπωλείο θα κλείσει.

Η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Χλούπη, θα γίνει την Δευτέρα 21 Μαρτίου (σήμερα) και θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και θα την επιμεληθούν ένας δικηγόρος και μια ηθοποιός: οι ημέτεροι Θανάσης Μελίστας και Ελένη Υψηλάντη, ενώ θα υπάρξει και διάλογος ανάμεσα στον συγγραφέα και στον Χρήστο Ναούμ, επίσης συγγραφέα (Αχ αυτές οι βασίλισσες, Γιαρντίμ - εκδόσεις Καστανιώτη).

3 σχόλια:

 1. Βασίλης Γραβάνης21 Μαρτίου 2011 - 1:24 π.μ.

  Λόγω του ότι εγώ το έχω διαβάσει το βιβλίο, εκτιμώ ότι είναι μια εξαιρετική εργασία (αποφεύγω τη λέξη "δουλειά" γιατί με παραπέμπει αλλού)του φίλου, συμμαθητή μου και όχι μόνο (ξέρει αυτός) Γιώργου. Με λυπεί το γεγονός ότι δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Όμως η σκέψη μου θα είναι κοντά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και μόνον ο τίτλος με έλκει. Παρόλο που είμαι αναγνώστρια κυρίως ξένης λογοτεχνίας θα αγοράσω το βιβλίο για λόγους συνεντοπιότητας και φυσικά θα προσπαθήσω να παραβρεθώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θλιβερή αναγγελία ότι κλείνει το βιβλιοπωλείο. Αλλά είναι καλύτερα έτσι αν είναι να βλέπεις ράφια σχεδόν άδεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια