Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Παραίτηση της λογικής

Την μια (τέλη Γενάρη), ενώ η ίδια επιθυμούσε να μιλήσει για τα τεκταινόμενα στο Πνευματικό Κέντρο Ταύρου, δεν της το επέτρεψαν.
Την άλλη (δηλαδή σήμερα, 16 του Μάρτη), ενώ η γυναίκα θέλησε να παραιτηθεί από το ΠΚΤ, μίλησαν γι’ αυτήν όντας απούσα και δεν αποδέχτηκαν την παραίτησή της.
Ο λόγος για την κ. Ειρήνη Καλουμένου την οποία κάποιοι προτιμούν άφωνη, παρά το γεγονός ότι τρέφουν εκτίμηση στο πρόσωπό της και γενικά υπάρχει η επιθυμία παραμονής της στα ηνία του Πνευματικού Κέντρου μέχρις να συσταθεί ο νέος ενιαίος φορέας που θα προΐσταται ο κ. Μπούτσης!
Αυτά είπε και πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ευθυμίου και συμφώνησε η πλειοψηφία και η αξιωματική αντιπολίτευση, πάρα την επιθυμία της κ. Καλουμένου και την έντονη αντίδραση της υπόλοιπης αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα των συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη «Πολίτες Μπροστά».
Η αντιπολίτευση γενικά να θέλει την παραίτηση και η πλειοψηφία (πλην της κ. Φουστιέρη) να προτιμά την διοίκηση το Νομικού Προσώπου να την έχει μιά πολιτική αντίπαλος.
Το μεγαλείο, δηλαδή, της ευρύτητας πνεύματος περί την πολιτική συνεργασία.

Αλλά ας σοβαρευτούμε!
Η πρόθεση παραμονής της κ. Καλουμένου στην θέση της μοιάζει περισσότερο με μια προσπάθεια ευγενικής αιχμαλωσίας σε ένα Πνευματικό Κέντρο με προβληματική, πιά, λειτουργία και ισχνή νομική ισχύ.
Άλλωστε καμιά απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να ακυρώσει την οριστική επιμονή στην παραίτηση της, ούτε βέβαια να ενισχύσει λίγο παραπάνω την από το νόμο αυτονόητη ευθύνη της για όσο διάστημα υπήρξε Πρόεδρος του ΠΚΤ.
Πέρα όμως από την περίεργη αγάπη στο πρόσωπο της κ. Καλουμένου, είναι εξίσου περίεργο έως άκομψο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος δεν την κάλεσε να παραστεί στην Συνεδρίαση, εφόσον είχε πρόθεση να μην αποδεχτεί την παραίτησή της, που εκτός των άλλων περιείχε καταγγελίες σε θέματα οικονομικά (χορευτικό, κλπ).
Ακόμη πιο περίεργο είναι πως δεν επικοινώνησε μαζί της, ώστε να της εκφράσει την επιθυμία παραμονής για τους λόγους που ο ίδιος εξέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αντί αυτού προτίμησε να οδηγήσει την παράταξή του σε ψηφοφορία για ένα θέμα που μόνο ως νομικό και πολιτικό ατόπημα μπορεί να χαρακτηριστεί.
Εκτός και η επιλογή μη αποδοχής της παραίτησης, ήρθε στο μυαλό του κ. Δήμαρχου εκείνη τη στιγμή, οπότε μια τέτοια τακτική μας οδηγεί σε σκέψεις και ανησυχίες περί τον τρόπο διοίκησης του Δήμου...

-----------------------------------------------
Σχετικά:
Με show και με πανηγύρια
Tauros Gate

16 σχόλια:

 1. Προσωπικά μου έκανε εντύπωση η πρόθεση Ντερεκα να μην αφήσει τον Κρεμμύδα να μιλήσει για την Καλουμένου. Περιττό να πω ότι δεν υπηρχε καμια περίπτωση για εκτος θέματος ομιλία από πλευράς του Κρεμμύδα. Ο Ντερέκας οφείλει εξηγήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και η Καλουμένου οφείλει εξηγήσεις για αυτά που καταγγέλονται εναντίον της. Τι λογική έχει να παραιτηθεί για 10 μέρες; Για να μην βρίσκεται στην παράδοση-παραλαβή και να μην απαντήσει στα ερωτήματα που την αφορούν και καίνε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ 12:29
  Μα η ευθύνη όσων διοικούν δεν παραγράφεται. Ο νόμος λέει ότι για όσο διάστημα έχουνε δημοσια καθήκοντα λογοδοτουν. Άρα γιατί τα κολπάκια και γιατί όταν βουούσε ο κόσμος εδώ και εναμιση μήνα ο κ. Ευθυμίου κώφευε; Τώρα ποιόν πιλατεύουν, τον Μελίστα λόγω της υπόθεσης Κύρου; Λιγακι ντροπή ρε σεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΠΗΧΤΕΣ ΓΙΑ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ" ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΖΝΟΓΚΟΥΤ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝ ΤΟΝ "ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ"ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ/ΕΣ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟΥ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΦΥΡΙΖΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ, Η ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΛΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν θα μπορουσα τον κόσμο να αλλαζα
  θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θαλασσα.
  Τίποτα δεν αλλάζει!

  ~Δήμητρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στα ύψη οι μετοχές της Ειρήνης.
  Limit-down τα χαρτιά των Φιλοπόλεμων.
  Τις καλημέρες μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπητέ 12.29 αν ήσουν πιο προσεκτικός θα άκουγες ότι όλοι, ακόμη και ο δήμαρχος, μίλησαν για το πολύ θετικό έργο που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Ταύρου, επομένως σε τι να λογοδοτήσει η κα Καλουμένου; Έκανε συγκεκριμένες καταγγελίες εδώ και δύο μήνες και ο κ. δήμαρχος, δεν θεώρησε σωστό να τις διερευνήσει. Με τη στάση τους την απαξίωσαν, όταν δεν της έδωσαν το λόγο, και τώρα της ζητούν να τους βοηθήσει διοικητικά μέχρι την παράδοση. Φταίει η ίδια αν η ανικανότητά τους ήταν τόσο μεγάλη που δεν ρύθμισαν τα θέματα των νομικών προσώπων μέχρι τις 28.2, όπως προβλεπόταν νομικά ; Φταίει η ίδια που την περίοδο αυτή δεν ζήτησε από το Δ.Σ. αποφάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τη διοίκηση (αποπομπή της κυπρίας, γνωστής αυλικού της εκάστοτε εξουσίας); Πώς τόσο καιρό την απαξιώνετε και τώρα της ζητάτε να παραμείνει ; Γιατί κ. Δήμαρχε, όπως καταγγέλθηκε, δεν είχατε το ψυχικό σθένος να της μιλήσετε και να της ζητήσετε να παραμείνει αλλά με ύπουλο τρόπο και χωρίς να είναι παρούσα απαιτήσατε την παραμονή της ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Έχοντας υπόψιν μας παλαιότερη σχετική ανάρτηση, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους επίδοξους σχολιαστές ότι πρέπει να γράφουν κόσμια και τεκμηριωμένα. Αυτό προς αποφυγή εντάσεων και παρεξηγήσεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Με κάθε εκτίμηση προς την κυρία Καλουμένου, θεωρώ ότι θα έπρεπε να κάτσει μέχρι να υπάρξει νέα διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. sumfwnw apoluta me to teleutaio sxolio. me plhrh sevasmo pros to proswpo.
  me diafwnia omws me thn energia.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Απο ολα αυτα καταλαβαινω ενα πραγμα. Κατι δεν παει καλα νε τον νεο δημαρχο. Απο τη μια γκελα στην αλλη παει. Τοσο του κοβει? Εχει πολυ στρες? Δεν το ξέρω. Η κυρια Καλουμενου και η "κυπρια" χοροδάσκαλισσα θα βρουν τα βηματα τους ετσι ή αλλιως. Το θεμα ειναι με τον δημαρχο τι γινεται, γιατι πανω του πονταρει και εξαρτιεται ενας ολακερος δημος και δυο πολεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο Δήμαρχος έχει τελικώς επιλεκτική μνήμη αναφορικά με τα Πνευματικά. Στο Μοσχάτο δεν θυμάται εντολή του Υπουργειου για τον Κυρο και στον Ταύρο θυμήθηκε ότι υπάρχουν καταγγελίες για οικονομικές ακαταστασίες 2 μήνες μετά. Να του πει κάποιος πως αν αυτός ξεχνάει εμεις τα έχουμε 400 και δεν μασαμε κουτοχορτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Έχετε μπλέξει τα προσωπικά σας με την πολιτική. ΟΛΕΣ οι παρατάξεις. Αυτό δεν λέγεται πολιτική, λέγεται παρα-πολιτική.

  Η Καλουμένου έπρεπε να παραιτηθεί, αλλά οφείλει και να απαντήσει σε αυτά που της καταγγέλουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Κυρία Καλουμένου πιστεύω να κατάλαβες το πνεύμα Διοίκησης του Δήμου.Η πλειοψηφία έχει γαλουχηθεί καί μεγαλώσει σε ένα σύστημα (Αποφασίζομεν και Διατάσομεν)24 χρόνια τώρα να σκεφθείς ότι τώρα το κατάλαβε και ο Ντερέκας ότι το σύστημα αυτό βγάζει Δήμαρχο.
  Εσύ πάλι κα Καλουμένου ήθελες να παρετηθείς χωρίς να ρωτήσεις τον κ Δήμαρχο? Χωρίς νά παρακαλέσεις έστω και τους σύν Αυτόν.
  Βρές λοιπόν τόν κατάλληλο άνθρωπο να επιρρεάσει το σύστημα να κάνεις τη δουλειά σου εάν δεν βρείς εκεί να απευθυνθείς στη Δημοκρατική Αριστερά στα συναιτεράκια.Βέβαια να ξέρεις για αυτούς πάντα θα τους χρωστάς ψήφο ε!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πολίτης Πάρα Πολύ Μπροστά20 Μαρτίου 2011 - 9:44 π.μ.

  Εμαθα οτι ο δήμαρχος συναντήθηκε προχτές με την Ειρήνη Καλουμένου και είμαι περίεργος να δω τι εξηγήσεις της έδωσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Διαβάζω εντελώς εκπρόθεσμα το κείμενο. Το κάνω από περιέργεια βλέποντας τον τίτλο του σαν συντομογραφία στα "πολυδιαβασμένα του επταήμερου" (πλαϊνή στήλη). Ειλικρινά θέλω να σας συγχαρώ για την αρτιότητα του κειμένου που παραπέμπει μόνο σε μεγάλες δημοσιογραφικές πένες. Μπράβο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια