Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Αναπάντητη κλήση... 80 ημερών

"Ως πότε να περιμένουμε κύριε Δήμαρχε";
Αυτό αναρωτιούνται τέσσερεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Οι Κρεμμύδας, Κοντεκάκης, Μελίστας και Τουφεξίδης, στις 7 Ιανουαρίου έθεσαν δύο πολύ απλές και συγκεκριμένες ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο Μοσχάτου & Ταύρου κι ακόμα περιμένουν απάντηση!
1ον) Ποιά είναι τα ακίνητα που ανήκουν στον Δήμο Μ&Τ, ποιά τα υπό δέσμευση οικόπεδα, και
2ον) ποιά ακίνητα έχει ενοικιάσει ο Δήμος και πόσα χρήματα δίνει για το σκοπό αυτό.
Από την ημέρα υποβολής του Ερωτήματος "ούτε φωνή, ούτε ακρόαση"...
Σε ανεπίσημες προσωπικές συναντήσεις του κ. Τουφεξίδη με τον Δήμαρχο και τον κ. Ιωαννίδη, η ίδια παράκληση: δώστε μας λίγο χρόνο γιατί τώρα πνιγόμαστε στην δουλειά!
Όμως η απογραφή στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τα τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου.

Οπότε...
υπάρχει διοικητικό - οργανωτικό πρόβλημα στο Δήμο
ή βρισκόμαστε μπροστά σε ζήτημα ορθής πολιτικής συμπεριφοράς;

--------------------------------------------------------

Περισσότερα θα μάθετε στο ΠΟΛΗΣ ΟΡΑΜΑ - ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟΣ ΜΑΖΙ
(κάνε κλικ εδώ:
http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html)
Το καλό blog επανακάμπτει στην δράση, προβάλοντας αυτό το θέμα (με την σχετική φωτοκόπια της Ερώτησης).

15 σχόλια:

 1. Έχουμε δήμαρχο της "υπομονής" κι αυτοί οι χαζοί βιάζονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μάλλον δεν παίρνουν απάντηση γιατί δεν είπαν τον λόγο που κάνουν την ερώτηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κι αν συμβαίνουν και τα δύο;
  Και αδυναμία ανταπόκρισης και παρελκυστική τακτική;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ζώταλης Δημήτρης30 Μαρτίου 2011 - 10:44 π.μ.

  Το ζήτημα είναι απλό.Οι τοπικές εξουσίες αποτελούν τον καθρέπτη της κεντρικής εξουσίας.ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ.Όλα αυτά τα χρόνια τα πάντα τα διέκρινε η προχειρότητα και το μόνο που γινόταν ήταν μια απλή διαχείρηση των όσων υπήρχαν χωρίς να προσβλέπουμε στην αξιοποίηση συνολικά και στην παραγωγή περαιτέρω έργου που θα έδινε ανακούφιση σε πολλά ζητήματα που απασχολούν τον πολίτη και πιθανά έσοδα.Αν η απάντηση δείξει πολλούς αναξιοποίητους χώρους και έξοδα που μπορούσαν να αποφευχθούν όπως π.χ. το ενοίκιο της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου τότε θα υπάρξουν πιθανά θέματα προς συζήτηση που ίσως βλάψουν πολιτικά τη δημοτική αρχή.Η ουσία της ερώτησης των πολιτών μπροστά είναιη εξής. Ανάλογα με την όποια απάντηση να γίνουν οι ανάλογες προτάσεις.Αν έτσι το έβλεπε και ο δήμαρχος θα έπρεπε να έχει απαντήσει ήδη.Ο Δήμαρχος θα πρέπει να αποσκοπεί πάντα και στη γνώμη της αντιπολίτευσης και αναλόγως να πράττει.Αλλωστε αυτός που είναι ο κερδισμένος μιας εκλογικής μάχης σε τοπικό επίπεδο είναι και αυτός που κινεί τα νήματα για να προσφέρει όσο το δυνατό στην πόλη του και προς αυτόν το σκοπό πρέπει και να ακούει την αντιπολίτευση πριν την οποιαδήποτε αποφασή του και να δίνει σαφείς και γρήγορες απαντήσεις στην αντιπολίτευση βοηθώντας την έτσι στην διαμόρφωση των όποιων προτάσεών της.Εύχομαι ο κ. Δήμαρχος στο μέλλον να βλέπει με αυτό το πρίσμα την αντιπολίτευση γιατί το μόνο που έχει να αποκομίσει μέσα από μια τέτοια διαδικασία θα είναι περισσότερες απόψεις για το καλό του δήμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η δημοτική αρχή (η διοίκηση δηλαδή) πρέπει να αντιληφθεί ότι τα πράγματα άλλαξαν. Πρέπει να εναρμονιστεί σε ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης του Δήμου και να καταλάβει ότι έχει μπροστά της μια πολύ μαχητική αντιπολίτευση (Κρεμμύδας - Σωπάκης) που διαθέτει δημοτικούς συμβούλους με γνώση των αναγκών του Μοσχάτου και του Ταύρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σήμερα προστέθηκε άλλο ένα Ερώτημα να το δώσουνε επίσημα οι Πολιτες Μπροστά. Δήμαρχε κάποιος που εργάζεται στο Δήμο είτε με αμοιβή, είτε εθελοντικά, μπορεί να βρίζει και να απειλεί δημοτικούς συμβούλους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ιακωβος Καμπανελης30 Μαρτίου 2011 - 9:02 μ.μ.

  Θέλω να ρώτησω αν ισχύει: Ο Βασίλης Οικονόμου, διαχειριστής του Μοσχάτο Live! και Μέλος του Το.Συ.Ν. εργάζεται πλέον στο Δήμο;
  Αν ναι, με ποια ιδιότητα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο Καμπανέλης πέθανε, ζήτω ο Καμπανέλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΡΤΙΝΟΥ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ Ο ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΣΦΥΡΟΕΡΑΣ ΣΙΩΚΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΟΝ Ο ΣΑΒΒΑΣ..ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑΥΡΙΟΤΕΣ.ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 35ΡΙΑ ΕΜΑΘΑ..ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΕΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ....ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΝΤΕΡΕΚΑΣ ? ΠΡΟΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΠΡΟΤΟΠΑΠΑ ΣΕ KAFE ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΑΥΡΟ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΕΡΑ ΠΑΡΤΟΥ ΤΑ ΦΤΕΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Για τον Ντερέκα δεκάρα δεν δίνω. Πολιτικά είναι άρρωστος και ξοφλημένος. Ο Σφυρόερας έχει να μας πει τίποτα ως Νομαρχιακή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Οχι και ξοφλημένος ο Ντερέκας με αυτά που άρχησε σε δυό χρονάκια θα φιγουράρει πάλι Υποψήφιος Δήμαρχος. Πρός το παρών ψάχνει στρατό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2011 2:35 μ.μ.
  Αγαπητέ το σχόλιο σου διαγράφεται γιατί παρά την δικαίωση που αναφέρεις περιέχει ατεκμηρίωτες κατηγορίες. Δυστυχώς το σχόλιο διέλαθε της προσεκτικότερης παρατήρησης από την πλευρά μας.
  [(……) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ (……) ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΑΚΟΥΤΕ]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανακοίνωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συγκρότηση των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης
  Τετάρτη, 06 Απρ. 2011 15:53

  «Συγκεντρωτικό και αντιδημοκρατικό το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη συγκρότηση των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης»
  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη συγκρότηση των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης κινείται σε συγκεντρωτική και αντιδημοκρατική λογική.
  Τα σχέδιο στοχεύει μεθοδευμένα στην κατασκευή ευνοϊκών συσχετισμών για τον έλεγχο των κεντρικών οργάνων της ΤΑ από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και υποβαθμίζει το κύρος τους σε μια περίοδο που χρειάζεται η συμβολή ευρύτατων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για τη δημοκρατική εμβάθυνση και την αξιοπιστία των θεσμών, για την τοπική ανάπτυξη και την ενίσχυση της δοκιμαζόμενης κοινωνικής συνοχής.
  Ειδικότερα:

  1)Ο τρόπος εκλογής των αντιπροσώπων στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ αλλοιώνει τους συσχετισμούς των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, όπως αυτοί εκφράστηκαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και κομματικοποιεί απολύτως τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Το σχέδιο ΠΔ δεν αναπαράγει απλώς το συγκεντρωτικό μοντέλο, αλλά, επιπλέον, επιχειρεί να συνθλίψει τις ανεξάρτητες φωνές, που, όμως, τις εμπιστεύτηκε μεγάλος αριθμός πολιτών και με την επικράτησή τους έδωσαν ένα διαφορετικό μήνυμα στις εκλογές του Νοεμβρίου.

  2)Η αυτοδιοίκηση παραμένει άμεσα εξαρτημένη από την κεντρική διοίκηση, αφού δεν της επιτρέπεται να σχεδιάσει και να αποφασίσει αυτοτελώς τα του "οίκου" της.

  3)Τα συλλογικά όργανα (συμβούλια ΠΕΔ/ΚΕΔΕ) πρέπει να αναδεικνύονται από ευρύτερα σώματα ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων και των ανεξάρτητων φωνών και η ισότιμη συμμετοχή δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.
  Προτείνουμε η ΓΣ της ΚΕΔΕ να αποτελείται από 650 μέλη (325 δήμαρχοι, 325 δημοτικοί σύμβουλοι) και να εκλέγονται με απλή αναλογική, χωρίς τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο ΠΔ.

  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί όλους όσοι πιστεύουν στην αυτονομία και στο "αυτοδιοίκητο" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αγωνιστούν για την ενίσχυση του παραπάνω πολιτικού πλαισίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια