Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Η πλατεία Έναντι του ...γηροκομείου!!!

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ, ΤΟΠΟΣ!

Χαιρόμαστε που, έστω και κάτω από καθεστώς πίεσης και κριτικής, το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου (Κ.Σ.Μ.) αποφάσισε να κινήσει το ζήτημα της ξεχαρβαλωμένης πλατείας δημαρχείου – ανατολικό τμήμα.
Το ότι το θέμα συζητήθηκε επίσημα και πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, είναι κόλαφος στην δημοτική αρχή Μοσχάτου για την παρακμιακή διετία 2009-10, αλλά και στους υποστηριχτές της, που μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο είχαν το θράσος να καμαρώνουν κι από πάνω!

Όμως η μετα-παπαντωνική πλειοψηφία εξακολουθεί ακόμη και τώρα να βρίσκεται να έχει πρόβλημα πολιτικής τάξης, καθώς η παρέμβαση της στο πρόβλημα, δια του Κοινοτικού Συμβουλίου, έχει τα χαρακτηριστικά μιας «ξεπέτας»… (για να μην πιέζουνε οι κριτικές φωνές).
Η πλατεία – ακόμη και σήμερα – αντιμετωπίζεται άψυχα, ως ένας χώρος που θέλει συμμάζεμα… σαν μια αλάνα χωρίς όνομα!!!
Στην εισήγηση του πρόεδρου του Κ.Σ.Μ. αναφέρεται ως «πλατεία έναντι του γηροκομείου».

Τέτοια κατάντια και ηθική παραμέληση!


Για όσους το αίσθημα της εντοπιότητας μετριέται ως η σχέση του ανθρώπου με τον τόπο – τον τόπο και όχι τον χώρο - η οριστική ικανοποίηση θα έρθει όταν αποκατασταθεί η πλατεία από τεχνική, αρχιτεκτονική και αισθητική άποψη, μα κυρίως όταν θα ενοποιηθεί σε ενιαίο Τόπο, που θα δίνει ψυχαγωγία και ποιότητα ζωής στους κατοίκους της πόλης...

1 σχόλιο:

  1. Ωραία προσέγγιση στο θέμα της πλατείας και στο πως θα έπρεπε να την βλέπουμε, δηλαδή σαν προέκταση των αναγκών μας και αυτονόητο τόπο για τη ζωή μας. Όσοι είναι βέροι μοσχατιώτες και μοσχατιώτισσες ασφαλώς καταλαβαίνουν. Εδώ "κλάιμε" ακόμα τόπους που χάθηκαν, όπως το ποτάμι που έγινε τσιμεντένιος σωλήνας, τα περιβόλια ή τη στρογγυλή πλατεία Κύπρου. Να είσαστε πάντα καλά και να συνεχίσετε το ίδιο εποικοδομητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια