Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γενικός

Ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα του Δήμου είναι ζωτικής σημασίας, αν αναλογιστούμε ότι προΐσταται - αμέσως μετά τον δήμαρχο - όλων των υπηρεσιών του Δήμου! Έχει πλήθος διοικητικών, οργανωτικών και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων και ως εκ τούτου απαιτείται η επιλογή προσώπου όχι μόνον με επιστημονικό εξοπλισμό, αλλά και ξεχωριστά ανθρώπινα προτερήματα. Στο πρόσωπό του, ακόμη και η αντιπολίτευση πρέπει να προσβλέπει με εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Θα είναι τραυματικό λοιπόν να μην υπάρξει μια καθαρή επιλογή από πλευράς δημάρχου, ο οποίος έχει και την αποκλειστική ευθύνη. Τα όσα συνάγουμε από τις πληροφορίες που έχουμε και από τα όσα ιδίοις όμμασι διαπιστώσαμε κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου, οδηγούν στο πιθανό συμπέρασμα ότι ο κ. Ευθυμίου ετοιμάζεται για επιλογή ρίσκου. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που τον ωθούν προς την επιλογή στην οποία κλείνει, ας το ξανασκεφτεί. Πάντα η δεύτερη σκέψη είναι καλύτερη από την πρώτη…

15 σχόλια:

 1. Να δείτε τι μου θυμίζει η φωτογραφία;

  Μήπως ανήκει σε κάποιον από αυτούς που τα έφαγε μόνος του, παρά τις βλακείες του Πάγκαλου πως μαζί τα φάγαμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Sa ton andreou den einai re paidia?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το έχει το όνομα.
  Ο ένας ως Υπουργός Οικονομικών έχει ρουφήξει το αίμα των Ελλήνων.
  Ο άλλος τι θέλει να μας ρουφήξει;
  Στα 50 δις που θέλουν να πουλήσουν για να σωθεί η χώρα μήπως κανά δυό βρίσκονται στον Μοσχάτο και τον Ταύρο και θα τα αναλάβει ο γενικός;

  Ερωτήματα βάζω που πιστεύω να απαντηθούν σύντομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. αρμοδιοτητες του γενικου γραμματεα ενος δημου. τις βρηκα στο ιντερνετ

  -Ελέγχει την αλληλογραφία και την κατανέμει στις υπηρεσιακές μονάδες μέσω της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών.
  -Μεριμνά για τη συγκέντρωση από τα πολιτικά όργανα των θεμάτων που αφορούν μελλοντικά αποφάσεις του Δήμου και για τα οποία ζητείται η επεξεργασία /συμβολή/ τεκμηρίωση εκ μέρους των υπηρεσιών.
  -Κατανέμει τα προηγούμενα θέματα στις διάφορες υπηρεσίες και δίνει εντολές για την προετοιμασία των αντίστοιχων εισηγήσεων.
  -Μεριμνά, με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών για την έγκαιρη προετοιμασία των κάθε φύσης εισηγήσεων των υπηρεσιών του Δήμου προς τα πολιτικά όργανα. Οι εισηγήσεις αυτές περιλαμβάνουν εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις για τη λήψη αποφάσεων και τη διαμόρφωση θέσεων, προτάσεων, στόχων, μεθοδολογίας, πολιτικών δράσης και προγραμμάτων δράσης του Δήμου.
  -Προωθεί και υποστηρίζει, ενώπιον του πολιτικών οργάνων του Δήμου, τις κάθε φύσης εισηγήσεις των υπηρεσιών του Δήμου.
  -Υποστηρίζει τα πολιτικά όργανα του Δήμου και ιδιαίτερα το Δήμαρχο, διατυπώνοντας σε τελική μορφή τις αποφάσεις των οργάνων αυτών.
  -Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία και εισήγηση προς τα πολιτικά όργανα των περιοδικών προγραμμάτων και προϋπολογισμών δράσης του Δήμου.
  -Μεριμνά για την υλοποίηση των κάθε φύσης προτάσεων των πολιτικών οργάνων καθόσον εξαρτάται από τη δραστηριότητα των υπηρεσιών.
  -Οργανώνει, συντονίζει και ελέγχει τις δραστηριότητες των υπηρεσιών κατά τρόπο ώστε να υλοποιούνται κανονικά τα προγράμματα δράσης ή οι συγκεκριμένες αποφάσεις και εντολές των πολιτικών οργάνων.
  -Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης του Δήμου σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά τα πολιτικά όργανα.
  -Μεριμνά για την ετοιμασία των περιοδικών οικονομικών απολογισμών των προϋπολογισμών δράσης και λειτουργίας του Δήμου και ενημερώνει σχετικά τα πολιτικά όργανα.
  -Μεριμνά για την ετοιμασία των κάθε φύσης Κανονισμών που αφορούν τη δομή και τις διαδικασίες λειτουργίας του Δήμου και υποβάλλει τους Κανονισμούς αυτούς προς έγκριση στα διοικητικά - πολιτικά όργανα του Δήμου . Εισηγείται, όταν χρειάζεται , τη μεταβολή διατάξεων των Κανονισμών αυτών.
  -Παρακολουθεί και ευθύνεται για την κανονική εφαρμογή των προηγουμένων Κανονισμών. Με βάση τις διατάξεις των Κανονισμών αυτών παίρνει τις προβλεπόμενες για τη θέση του αποφάσεις και μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία, συγκέντρωση και υποβολή προς τα πολιτικά όργανα των εγγράφων που πρέπει να υπογράφονται από τα όργανα αυτά.
  -Στο πλαίσιο των προηγουμένων Κανονισμών ή μετά από ειδικές εξουσιοδοτήσεις του Δημάρχου ελέγχει / υπογράφει συγκεκριμένα έγγραφα του Δήμου.
  -Μεριμνά για την τήρηση των διατάξεων της νομοθεσίας ή των ρυθμίσεων που προκύπτουν από αποφάσεις του Υπουργείο Εσωτερικών ή της Περιφερειακής Διοίκησης και αφορούν τις δραστηριότητες του Δήμου.
  -Μεριμνά για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας δράσης των Υπηρεσιών του Δήμου, την προσαρμογή της λειτουργίας του στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχιακού δυναμικού και των Τεχνικών μέσων του Δήμου.
  -Είναι υπεύθυνος για την υποδοχή και οργάνωση κάθε νέας υπηρεσίας που απαιτείται εφόσον εκχωρείται στον Δήμο νέα αρμοδιότητα δραστηριότητα ή κάθε φορά που η εκάστοτε Δημοτική αρχή λαμβάνει νέες πρωτοβουλίες μέχρι των ορισμό ή την σύσταση της αντίστοιχης Υπηρεσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ; ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΔΩ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Ανώνυμος - 25 Φεβρουαρίου 2011 1:09
  Θα διαφωνήσουμε με την κατηγορία ότι ο Υπ. Οικονομικών «έχει ρουφήξει το αίμα των Ελλήνων». Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει μια πολιτική σε ευθεία αντίθεση με εκείνη που επί χρόνια ακολουθήθηκε και συνίστατο στο δόγμα: χαλάμε περισσότερα από ότι έχουμε.
  Ως προς τον Γενικό Γραμματέα, η «επιλογή ρίσκου» (όπως την ονομάσαμε) δεν έχει να κάνει απαραίτητα με ξεπουλήματα ή άλλες κατηγορίες. Απλά μερικά «χαρτιά» καίγονται εξαιτίας του μικροκομματισμού και της λασπολογίας ή του συσχετισμού με διάφορες καταστάσεις, καταλήγοντας να μην μπορείς να τα υπερασπίσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Ανώνυμος - 25 Φεβρουαρίου 2011 2:04
  Ωραίο και "εύκολο" το συνθηματάκι, όμως άλλο κυβέρνηση και άλλο το ΠΑΣΟΚ. Μας εννοείς τι εννοούμε, ναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΒΛΑΧΟΣ?
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΣΤΟ GOOGLE ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΓΙΑΤΙ...ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

  http://www.antinews.gr/2007/07/04/84/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αν τα πράγματα είναι όπως τα λέτε και η επιλογή του δήμαρχου για Γενικο Γραμματέα του δήμου στρέφεται στον κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, τότε η ΜοσχατούΠολις έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία και μπραβο σας. Συγχαρητήρια και για τον διακριτικό τρόπο που παρουσιάζετε το θέμα. Θα συμφωνήσω μάλιστα ότι το θέμα έγγειται πιό πολύ στο "καλύτερα μη σου βγει το όνομα" παρά στην πραγματικότητα των καταγγελούμενων εμπλοκών του κ. Παπαδημητρίου που κοσμούν το διαδίκτυο. Αλλά ο έλληνας μόνο αυτά ξέρει να χρησιμοποιεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @Ανώνυμος 12:14
  Δηλαδή με τα όσα παρουσιάζει το ακροδεξιο antinews.gr θα κάνεις κριτική ή με τις μεθοδευμένες καταγγελίες Καραμανλή τότε στη Βουλή? Μπορείς να αποδείξεις ενοχή ή να μας φέρεις καταδικαστική απόφαση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Tα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιεί και ο Τσοχατζόπουλος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
  Τους πολιτικούς όμως τους τιμωρεί ο λαός στις εκλογές.
  Τον ορισμό όμως ενός γενικού τον κάνει αποκλειστικά ο Δήμαρχος.
  Θα μου πείτε την τιμωρία μπορεί να την πληρώσει ο ίδιος ο Ευθυμίου το 2014.
  Ο Παπακωνσταντίνου όμως θα την έχει κάνει την δουλειά του.
  Όπως και να έχει όμως στην πολιτική η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται τίμια εκτός του να είναι.
  Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για την γυναίκα του γενικού.
  Απορώ όμως ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που τον υπερασίζονται μέσα από ένα blog;
  Δεν θέλω να γίνω προφήτης αλλά επειδή έχει αρχίσει ένα κίνημα απλών πολιτών που κάνει διαδηλώσεις έξω από σπίτια ξεκινώντας από Τσοαχατζόπουλο συνεχίζοντας με Σημίτη πολύ φοβάμαι πως θα επεκταθεί και σε σπίτια τοπικών αρχόντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @ Ανώνυμο 3 και 49
  Επειδή νομίζω ότι αναφέρεσαι στο σχόλιο μου (είμαι ο @ 1 και 49) θέλω να πω δυο πράγματα μιάς και κάνεις λόγο γιά τιμιότητα.
  Εγώ δεν άκουσα από πουθενά ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου "τα πήρε". Όμως τη ζημιά την έχει υποστεί, μόνο και μόνο επειδή το 2007 ο κρυπτόμενος πια Καραμανλής ήθελε να κοντράρει τον ΓΑΠ, βλέποντας ότι καταρέει. Με όλη αυτή τη φασαρία έχει δίκιο το ΜοσχατουΠολις να συστείνει προσοχή στον Δήμαρχο. Όμως οι ύαινες να το βουλώσουν. Έχουμε δημοκρατία έστω και με προβλήματα και όχι οχλοκρατία όπως τα ωθούμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ φουκαριάρικα και τα λοιπά Αλαβανικά κακέπτυπα αριστεροσύνης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Βλέπω ότι έχουμε γλέντι πριν το γάμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Astroboy σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν περίμενα τέτοια μετριοπαθή και επιφυλακτική στάση.
  Καλοπροαίρετα αναρωτιέμαι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια