Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Το ψήφισμα

Κάθομαι και κοιτάζω τον εαυτό μου στον «καθρέφτη» του.

(Παρένθεση. Πάντα μου γουστάριζε αυτό! Να κάθομαι και να τσεκάρω μέσα από τον προσωπικό μου «υαλοπίνακα», την αριστερή και δημοκρατική μου αρτιμέλεια. Την κοινωνική μου ευαισθησία… Να ανοίγω συζητήσεις με το «είδωλό» μου. Μετά από τέτοιες «καθρεπτίζομενες» ενδοσκοπήσεις, η μέρα κύλαγε πιο τακτοποιημένη, πιο καλά περιφρουρημένη ιδεολογικά – Κλείνει η παρένθεση).

Σήμερα κάτι δεν πάει καλά, αφού το «είδωλό» μου μορφάζει για την αρνητική στάση που έχω απέναντι στο ψήφισμα που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Μ&Τ, την ημέρα που η οδός Κοραή έγινε ο ποταμός Κοραής! By the way, διαβάστε το σχετικό κειμενάκι του ελληνοδιδάσκαλου με τίτλο: «Οι λαμπάδες της βροχής»… θα το κατάφχαριστηθείτε…

(Παρένθεση πάλι. Ξεκαθαρίζω ότι το Ψήφισμα ως πρόταση, το έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μ&Τ, ο συν. Σωπάκης, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος – και όταν λέω «κείνων», εννοώ το φίρδην μίγδην τσούρμο των «ριζοσπαστών κομμουνιστών» ηγετών σαν τον Τσίπρα, σαν τον Αλαβάνο, σαν τον Στρατούλη, σαν τον Λαφαζάνη ή σαν τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου – Κλείνει η παρένθεση)!!!

Στην προσπάθεια μου να αντείπω – μετερχόμενος λογικά επιχειρήματα – το «είδωλό» μου αφήνει τις γκριμάτσες αποδοκιμασίας και πιάνει τις ηχητικές κατηγόριες…
Ότι δεν έχω ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας μπροστά στο δράμα 300 απεργών πείνας που λειώνουν στο νεοκλασσικό της Πατησίων... και οι οποίοι πρέπει να νομιμοποιηθούν άνευ όρων!
Ότι δεν διαθέτω ίχνος αριστεροσύνης και πολυπολιτισμικότητας, αφού δεν αποδέχομαι τα λόγια του κυρίου «τάδε», καθηγητή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (Τ. Πολίτη, νομίζω τον είπανε στο Alter), ότι οι μαροκινοί απεργοί πείνας πρέπει να γίνουν η σκανδάλη για να πυροδοτηθεί η κοινωνική εξέγερση!
«Της Πλατείας Ταχρίρ να γίνει», που λέει και ο σχιζοφρενής Αλαβάνος.

Τα λογικά επιχειρήματα που ψέλλισα δεν βρήκαν αποτέλεσμα στο κατάφορτο με κοινωνικοϊδεολογικά οιστρογόνα «είδωλό» μου…
Και τι θα γίνει - του είπα - αν 200.000 οικονομικοί μετανάστες το ρίξουν κι αυτοί στην απεργία πείνας;
Εδώ δεν τα καταφέρνουμε με τους κανονικούς Έλληνες – συνέχισα - και θα φορτώσουμε στην καμπούρα μας Σουδανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς, Μαροκινούς και ότι άλλο τροπικό;

To «είδωλό» μου …τίποτα! Χαμπάρι!
Παρέμενε απέναντι μου παγιδευμένο στο εμπόριο ευαισθησίας που διακινούν οι μόνιμα ευαίσθητοι.

Τώρα ρε φίλε γιατί με κολλάς στον τοίχο; Αφού ξέρεις τι ψυχούλα είμαι, πόσο λυπησιάρης, του έκανα…

Όλα άλλαξαν όταν μου αντέτεινε (το «είδωλο») ύπουλα και μοχθηρά, ότι εδώ αυτοδιοικητικοί συναγωνιστές από το ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ και κομματικοί σύντροφοι (τρομάρα τους και τρομάρα μου) από την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ (το είπα καλά;) ψήφισαν το τέχνασμα του Σωπάκη.

Στο άκουσμα των ονομάτων τους μου σηκώθηκε η τρίχα στο κεφάλι για την ελαφρότητά τους, την πολιτικάντικη αποδοχή τους, για την επιτηδευμένη αλληλεγγύη τους…
Στη θύμηση της οργανωμένης μεταφοράς τους από την Κρήτη και του ελεεινού εγκλεισμού τους στη Νομική, ο θυμός ανάβλυσε σαν ιδρώτας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.
Όταν δε, έφτασα στο συμπέρασμα ότι το Ψήφισμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου (δεν πληρώνω – δεν πληρώνω, δεν φεύγω από το Σύνταγμα στις 23, κοκ)… ε, τότε έγινε το «μπάμ»!

Με μια μανιασμένη κλωτσιά τσάκισα το «είδωλο» μου και όταν άκουσα τα γυάλινα θραύσματα να σκάνε στο πάτωμα, ένοιωσα τόσο καλά γιατί ήξερα ότι είχα πράξει το σωστό.


-----------------------------

Εδώ σας έχω το Ψήφισμα

Εδώ και 24 ημέρες 287 μετανάστες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα (μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ) και στο ΕΚ Θεσσαλονίκης, γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.
Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας – χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.

Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας, να προχωρήσει στη νομιμοποίηση αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής, από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

10 σχόλια:

 1. Στέφανε,πολύ καλό και σωστό το κείμενο.Πρέπει όμως να δημοσιεύσεις καί τα ονόματα όσων το ψήφισαν.Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν.
  Καλό βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Όταν μια κομματική νεολαία μπορεί ανενόχλητη να μετακινεί μαζικά 250 λαθρομετανάστες από την Κρήτη στην Αθήνα, και εν συνεχεία να τους εγκαθιστά στο κτίριο της Νομικής, το οποίο προηγουμένως έχει καταλάβει στο όνομα του “ασύλου”, αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτε όρθιο. Ότι η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία αυτοδιάλυσης με την κυβέρνηση και τα κόμματα να ανταγωνίζονται ποιος θα τη “βοηθήσει” περισσότερο. Αποδεικνύεται επίσης το ότι “ο καθένας κάνει ό, τι θέλει” αποτελεί δόγμα και τρόπο ζωής. Και είναι προάγγελος ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το ψήφισαν όλοι πλην Μελίστα και Πηνιώτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από τούς παρόντες διότι κάποιοι λείπανε ή είχαν αποχωρήση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το Ψήφισμα του Δημοτικού Σύμβούλιου αλλα και η χωρίς όρια και σύνορα υποστήριξη των παράνομων μεταναστών είναι στην ουσία δεξιά πολιτική και στήριξη των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευτυχώς που ο δυστυχής ανασφάλιστος μετανάστης εργάτης, που καθάριζε τα τζάμια του υπουργείου εργασίας σκοτώθηκε νωρίς και δεν είναι μαζί με τους απεργούς πείνας. Αν η υποστήριξη αυτών των ανθρώπων είναι για κάποιους δεξιά πολιτική, τότε το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφτεί και δεν το βλέπουμε. (και ο Χίτλερ εθνικοσοσιαλιστής δήλωνε).
  Μπράβο στον Δημαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2011, 9:21 μ.μ.
  Με λένε astroboy κι ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Η απάντηση στο ερώτημα σου δίνεται από άλλους σχολιαστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2011, 11:00 μ.μ.
  Αυτά είναι από κείμενο του Παπαχρήστου στα ΝΕΑ. Να κρατήσουμε την αποστροφή: «είναι προάγγελος ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη»…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2011, 8:52 π.μ.
  Σωστά!

  @ Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2011, 2:58 μ.μ.
  Σωστά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @ o pagouropoulos xanagirizei 24 Φεβρουαρίου 2011, 4:07 μ.μ.
  Μοιάζει με ακροβατισμό η άποψή σου, όμως θέλει σκέψη. Για διάβασε λιγάκι «Το βέρντιγκο της Αριστεράς στη λαθρομετανάστευση» που είναι αναρτημένο στο καλό blog ΜΟΣΧΑΤΟ - ΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια