Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Στηλιτεύοντας την αντίφαση και την αφωνία

Ο κοινοτικός σύμβουλος Μοσχάτου, κ. Δημήτρης Ζώταλης με επιστολή του μιλάει για την αντίφαση των πρόσφατων δηλώσεων Σωπάκη για το καρναβάλι και το Πνευματικό Κέντρο με την στάση που τήρησε στο Δημοτικό Συμβούλιο! Ταυτόχρονα στηλιτεύει την γενική αφωνία της αντιπολίτευσης, για τα κακώς κείμενα στο Νομικό Πρόσωπο.

"Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για το καρναβάλι αλλά και γενικότερα για θέματα που αφορούν το Πνευματικό Κέντρο.
Στο πρόσφατο φύλλο της εφημερίδας «Μαχητική», δημοσιεύτηκε ανακοίνωση του κυρίου Σωπάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση Τώρα».
Το θέμα της ανακοίνωσης, ήταν ο τρόπος διεξαγωγής του καρναβαλιού, και διάφορες προτάσεις, που είχαν να κάνουν με αυτό.
Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι αναφερόταν το θέμα του Πνευματικού Κέντρου με τους απλήρωτους καθηγητές και τα πολλά και ποικίλα προβλήματα του ΩΔΕΙΟΥ.
Σε όλα αυτά τα οποία αναφέρονται και καλώς κάνουν και αναφέρονται, εκφράζω την έκπληξη και την απορία μου για το εξής γεγονός.
Στην προ εικοσαημέρου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Σωπάκης και όλη η αντιπολίτευση ψήφισε ομόφωνα να παραμείνει το Πνευματικό Κέντρο ανεξάρτητο ΝΠΔΔ, με επιχειρηματολογία που έλεγε ότι το Ωδείο λειτουργεί άριστα, με όλα τα τμήματά του ενεργά!!!
Εκτός αυτού, η εισήγηση της πλειοψηφίας που ψηφίστηκε ομόφωνα, επικαλείτο την ανύπαρκτη Δημοτική Φιλαρμονική, και σαν επιστέγασμα το Καρναβάλι, με την πανελλήνια απήχησή του.
Σε αυτή τη συνεδρίαση, κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν έβαλε ούτε ένα ερώτημα, ούτε ένα προβληματισμό, ούτε μια σκέψη για τα πολλά και ποικίλα προβλήματα του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και του Ωδείου ειδικότερα.
Όλα αυτά που εκ των υστέρων αναφέρει ο κ. Σωπάκης, τέθηκαν στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου μετά από παρέμβαση μου, αναδεικνύοντας τόσο το πρόβλημα του Ωδείου, όσο και της Φιλαρμονικής, γεγονός που ανάγκασε τον κ. Ευθυμίου να δώσει εξηγήσεις, λέγοντας μάλιστα την χαρακτηριστική φράση ότι υπήρξαν «διοικητικές αστοχίες».
Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα πρόσωπο από τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, έρχομαι να διατυπώσω ότι ο φυσικός χώρος μέσα στον οποίο αναφέρονται τα προβλήματα, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια γίνεται η δημοσιοποίηση τους.
Αυτό δυστυχώς δεν έγινε!
Και όχι μόνο δεν έγινε, αλλά αντιθέτως όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (πλην του κ. Τουφεξίδη που ήταν απών με προβλήματα υγείας), ατυχώς, έπλεξαν το εγκώμιο του Πνευματικού Κέντρου για την άριστη λειτουργία του, ψηφίζοντας ομόφωνα αυτήν την επιχειρηματολογία.
Το Πνευματικό Κέντρο έχει όντως πολλά προβλήματα και αυτά πρέπει πραγματικά να εντοπιστούν και να προβληθούν γιατί μόνο έτσι θα βρουν τη λύση τους.
Τελειώνω με την εξής απορία;
Γιατί ουδείς από τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν έβαλε τα θέματα αυτά που αναφέρει η «Δράση Τώρα» και ο αυτοαναιρούμενος επικεφαλής της, στην προ εικοσαημέρου συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο";

Δημήτρης Ζώταλης

18 σχόλια:

 1. Τα λέει ο δάσκαλος στον Σωπάκη, αλλά κοιτά τον Άρη.
  Πες τα δάσκαλε, πες τα γιατί θα μας τρελάνουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΟΣΟΧΗ!
  Από δικο μας λανθασμένο χειρισμό, διεγράφησαν 4 σχόλια.
  Παρακαλώ τους φίλους να επαναλάβουν (ει δυνατόν) τον σχολιασμό τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση μάλλον μπερδεύτηκε ολόκληρη η αντιπολίτευση αλλά αυτό δεν τους δίνει ελαφρυντικά αλλά τους επιβαρύνει.Επρεπε να γίνει η απαραίτητη κριτική και συζητηθεί το θέμα διεξοδικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ειλικρινά προξενεί εντύπωση η μη συστηματική συζήτηση πάνω στο Πνευματικό Κέντρο του Μοσχάτου, αλλά και του Ταύρου. Η σιωπή επικράτησε ακόμη και στην προεκλογική περίοδο. Η σιωπή επικρατεί και τώρα που οι δάσκαλοι στο ΠΚ Μοσχάτου μένουν απλήρωτοι και στο ΠΚ Ταύρου συγκρούονται οι δοικούντες; Πολύ βολικό για τον κ. Μπούτση, όχι όμως και για τον κ. Δήμαρχο που θα τα βρει μπροστά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ. ΕΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΣΕ ΤΟΝ "ΥΠΕΥΘΥΝΟ" ΠΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ. ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ? ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝΕ ΜΕ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ? ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ. ΝΑΙ?
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συμφωνώ με τα όσα γράφει ο κ. Ζώταλης, όπως συμφωνώ και με τον @ Ανώνυμος 1:41 μ.μ. Οι απαιτήσεις αναζητούνται στους ριζοσπαστικούς συνδυασμούς και παρατάξεις και όχι στου Σπανάκη ή του ΚΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΖΩΤΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. εγώ πιστεύω ότι περίπου έγινε αυτό που σχολίασε ο @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 14 Φεβρ. 3.41. Την πατήσανε. Δε τους πήγε το μυαλό. Θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε τις εξηγήσεις του Κρεμμύδα, του Μελίστα και του Κοντεκάκη, γιατί ο δάσκαλος βάζει ζήτημα ενδοσυνενόησης, νομίζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Ανώνυμος 3,41 Συμφωνώ μαζί σου.
  @Ανώνυμος 4,51 Αν ρε φίλε ο Ζωταλης πρέπει να δηλώση παραίτηση στον Αρη, τότε ο Μπούτσης τι πρέπει να κάνει;
  @Αγαπητή ΜοσχατουΠολη ακόμη κάτι. Πήγα στο μπλογκ του Σωπάκη και διάβασα μια σωστή αίτηση του προς το Ντερέκα να βάλει σε συζήτηση εκτάκτως το Καρναβάλι. Όμως το καλό ακολουθείται από το κακό. Στο αίτημά του κοιτάχτε τι τίτλο βάζει "Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη-καρναβάλι". Τέτοια γελοιότητα και προκλητική συμπεριφορά μόνο ο Τσίπρας θα μπορούσε να ξεστομίσει. Ο Ντερέκας επρεπε να του το τρίψει στα μούτρα ως απαράδεκτο. Αλλα ο Σωπάκης όντας οπαδός του Τσίπρα ακολουθεί την διαγωγή του αφεντικού του. Σας κοπιάρω εδώ όλη την επιστολη.

  «Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη-καρναβάλι»
  Από drasitwra
  Tρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011-02-09
  Αρ.Πρωτ. 33/11
  Προς : Πρόεδρο Δημ.Συμβουλίου Δ.Μοσχάτου –Ταύρου κ.Ντερέκα Αθ.
  ΘΕΜΑ: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη-καρναβάλι»

  Κύριε Πρόεδρε,
  το επόμενο Σάββατο αρχίζει η περίοδος της αποκριάς. Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει επαφές με συλλόγους των δύο κοινοτήτων προκειμένου να ακούσει τις προτάσεις και τις σκέψεις τους για τη διοργάνωση και το περιεχόμενο των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου. Όμως η φετινή χρονιά βρίσκει τους δήμους –λόγω μνημόνιου και Καλλικράτη- σε μια τραγική οικονομική κατάσταση όπως επίσης σε μια ακόμη πιο τραγική κατάσταση βρίσκεται ο λαός της χώρας μας.
  Με αυτά τα δεδομένα που αφορούν σε όλη την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση, θεωρούμε ότι η μορφή ,το περιεχόμενο, ο προσανατολισμός των αποκριάτικων εκδηλώσεων και φυσικά ο Προϋπολογισμός των δαπανών του πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συνεδρίασης του ανώτερου οργάνου διοίκησης του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.
  Παρακαλούμε να θέσετε το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση λόγω της επικείμενης έναρξης της αποκριάς.

  Για τη «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»
  ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
  Δημοτικός Σύμβουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μαγκιά του Ζώταλη. Τα όσα γράφει δείχνουν πολιτική υγεία για την παράταξή του, αλλά ταυτόχρονα και οργανωτικό πρόβλημα. Ας τα λύσουν εκεί στους Πολίτες Μπροστα. Ο Στέφανος ο αστρομπόϋ που είναι μανούλα σε αυτά τι κάνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οι δημοτικοί σύμβουλοι από τον Ταύρο ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί το οργανωμένο σχέδιο της νέας διοίκησης του δήμου με στόχο την διάλυση και την απαξίωση πετυχημένων δομών του τέως δήμου Ταύρου, δεν έχουν αναφερθεί καν στην πλήρη απαξίωση των υπηρεσιών του τέως δήμου Ταύρου από πρωτοπαλλίκαρα του Μοσχάτου (βλ. Ιζνογκουτ), δεν διαμαρτύρονται για το πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις του τέως δημαρχείου Ταύρου από τους ¨εγκεφάλους" της νέας διοίκησης,δεν ασχολούνται καν με εγκάθετες της διοίκησης Σούτου που πρόλαβαν ως καλοί αρουραίοι να εγκαταλείψουν το σκάφος εγκαίρως και να μετεπιβιβαστούν με ενισχυμένο ρόλο στο σκάφος Ευθυμίου συνεχίζοντας να αυθαιρετουν, θα μιλούσαν για την πρόταση αυτοτέλειας του Π.Κ Μοσχάτου; Άλλωστε γιατί να το κάνουν η αντιπολίτευση λείπει σε άδεια και διοργανώνει γλεντάκια με ροπή στα ζειμπέκικα! Ποιός από αυτούς γνωρίζει ότι αν ένα νομικό πρόσωπο θα μπορούσε να διεκδικ'σει την αυτοτέλειά του είναι το Π.Κ του Ταύρου γιατί είναι παλαιότερο από αυτό του Μοσχάτου, τα οικονομικά του είναι σε ασυγκρίτως καλύτερη κατάσταση και προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες στους δημότες έχοντας καταξιωθεί στην τοπική κοινότητα και όχι μόνο. Πέστα ζώταλη και δυνατά μπας και τους ξυπνήσεις αν και φοβάμαι οι πίσω από όλα αυτά κρύβονται χειρότερες μέρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @Ανώνυμος 5.22 μμ
  Δεν θα σε αντικρούσω, καθώς δεν γνωρίζω καλά τα Ταυριώτικα πολιτιστικά πράγματα. Θέλω μόνο να σταθώ στο πνεύμα μιας διακριτικής πικρίας ως προς την υποδούλωση του Ταύρου στο Μοσχάτο. Φίλε ας κάνουμε πέρα αυτά και ας βάλουμε μπροστά τη ζυγαριά της ισότητας στους δημότες των δύο συνοικιών. Να πάρουμε τα καλά από τα 2 πνευματικά κέντρα. Να ενώσουμε. Με όσα γράφει ο κ. Ζώταλης συμφωνώ. Παρόλο που δεν ψήφισα Κρεμμύδα λέω μακάρι ο άνθρωπος να είχε βγει δημοτικός και λοχι κοινοτικός σύμβουλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καιρός γαρ εγγύς15 Φεβρουαρίου 2011 - 1:24 π.μ.

  Δεν θα κάνω σχόλιο στο κείμενο, αλλά θα ήθελα να γράψω κάποιες σκέψεις επί των εντυπώσεων που δημιουργούνται από τα σχόλια. Η παράταξη ήταν και είναι ελεύθερη να εκφράζει τις απόψεις της, γιατί απαρτίζεται από ελεύθερες προσωπικότητες και όχι από μολύβδινα στρατιωτάκια. Μέσα από τις συγκρούσεις και τις αντιθέσεις βγαίνουν και οι συνθέσεις. Έτσι θα πρέπει να λειτουργεί και να δρα μια κοινωνία προόδου. Και να διευκρινίσω μιλάμε για συγκρούσεις ιδεολογικές, "ταπεινές" και όχι για συγκρούσεις συμφερόντων, όπως τις ζήσαμε το προηγούμενο καλοκαίρι.
  Γιατί πρέπει να παραιτηθεί ο δάσκαλος; Εδώ δεν παραιτήθηκαν άλλοι και άλλοι με πραγματικά σοβαρές διαφωνίες που αγγίζουν και όρια μη πολιτικά, για να το εκφράσω κομψά. Εδώ μας λέει ο δάσκαλος ότι ο δήμαρχος μίλησε για διοικητικές αστοχίες.... Ποιος τελικά θα πρέπει να παραιτηθεί;; Για εμένα κανείς. Δεν μπορεί κάποιος να θέτει την διαφωνία ως θέμα παραίτησης. Η διαφωνία είναι υγιής πράξη ακόμα και αν εγώ διαφωνώ μαζί του και μαζί σας, αλλά δεν είναι πράξη παραίτησης. Εκεί να ψάξουμε αλλού.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μήπως καλύτερος τίτλος θα ήταν Επισημαίνοντας αντί Στηλιτεύοντας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Το νόημα του κειμένου δεν νομίζω ότι είναι η παραίτηση του Κ.Ζώταλη. Είναι αυτά που συμβαίνουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας. Αναφέρθηκε στους ακόμα απλήρωτους καθηγητές και στην διαλυμένη Φιλαρμονική. Μήπως χάσατε το νόημα? Οντως υπήρχαν πριν τις εκλογές και υπαρχουν και ακόμα αυτά τα προβλήματα. Και κανείς δεν μιλάει για αυτά λες και είναι ανύπαρκτα. Και τελικά ο Ζώταλης είναι για παραίτηση που τα αναφέρει, ή ο Κ.Μπούτσης που ενώ τα έφτασε σε πορεία καταστροφής το Ωδείο και σε πλήρη διάλυση την Φιλαρμονική βγαίνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα? Και κανείς δεν βρίσκει λύση??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ο Σωπάκης του φταίει του Ζώταλη, που με την ανακοίνωση του άνοιξε την συζήτηση για το Ωδείο ή ο επικεφαλής της παράταξής του Κρεμμίδας, που κάνει "μόκο" για να μην ανοίξει και το θέμα της διαχείρισης ΟΝΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ο νέος δήμαρχος αντι να απειλεί τα "μπλογκ" για την κριτική τους και για να μην κρυβόμαστε απειλεί την Μοσχατούπολη (γιατί αυτή τον καίει), είναι καλύτερα να ασχοληθεί με το τι συνέβη και το τι ακόμα και σήμερα συμβαίνει στο Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου. Δεν αρκεί μόνο η διαπίστωση ότι υπήρξανε "διοικητικές αστοχίες".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ζώταλης Δημήτρης15 Φεβρουαρίου 2011 - 3:15 μ.μ.

  Στους φίλους που θέτουν θέμα παραίτησης μου από την παράταξη "Πολίτες Μπροστά" θέλω να απαντήσω ότι πίστευα και πιστεύω σε αυτή την παράταξη και θεωρώ όλους τους ανθρώπους του συνδυασμού, αλλά και όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας,άτομα με κριτική σκέψη, άτομα του διαλόγου, άτομα με άποψη και πρόταση και επομένως όχι μόνο δεν θέτω τον ευατό μου εκτός παράταξης αλλά αντίθετα πιστεύω ότι όλοι μαζί μέσα από μια καλόπιστη αλλά και αυστηρή κριτική σε θέματα υπαρκτά όπως αυτά που αναφέρω θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην επίλυσή τους,εάν αυτό βέβαια έίναι και το ζητούμενο της νέας δημοτικής αρχής.Πάντα βέβαια θα διατηρώ το δικαίωμα μου να κριτικάρω και να προτείνω πράγματα τα οποία πιστεύω ότι θα βελτιώνουν την όποια κατάσταση, σε όποιο θέμα θεωρώ ότι χρειάζεται.Οσον αφορά τον επικεφαλή της παράταξης Άρη κρεμμύδα, οι σχέσεις μου μαζί του είναι σε όλα τα επίπεδα άριστες, γιατί είναι σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού του ενός προς τον άλλο, που σφυρηλατούνται και μέσα από διαφορετική στάση μερικές φορές, στα τεκτενόμενα της πόλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια