Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Το παράσημο της χάλκινης σκούπας

Α! …όλα κι όλα…
Είμαστε κριτικοί και ορισμένες φορές καυστικοί, αλλά το δίκιο – δίκιο.
Ενώ κάποιοι από την μετα-παπαντωνική βαρονία κάνουν έργο με επιστολές και παρασκηνιακές μανούβρες, ο κ. Δημητρίου το παλεύει.
Η καθαριότητα στους δρόμους του Μοσχάτου είναι ορατή και η σύγκριση με την λίγο προ τις δημοτικές εκλογές κατάσταση είναι σαφώς εις βάρος του τότε αντιδημάρχου και του τότε…δημάρχου.
Μάλιστα, και οι Ταυριώτες (στη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ) αναγνωρίζουν την βελτίωση της καθαριότητας στα Σφαγεία.
Προσωπικά νοιώθω να δικαιώνονται οι προβλέψεις μου ως προς τον κ. Δημητρίου, καθώς ξέρω ότι είναι της «εφαρμοσμένης πολιτικής».
Εκεί που δεν δικαιώνεται είναι σε πρακτικές που εφάρμοσε σε άλλο τομέα της κοινωνικοπολιτικής δράσης του, αλλά αυτά είναι άλλου παπά ευαγγέλια που θα διαβαστούν όταν πρέπει.
Προς το παρόν, να του απονείμω το μετάλλιο της "χάλκινης σκούπας", ως απόδειξη αναγνώρισης του έργου του κατά τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης Ευθυμίου!
* Συγχαρητήρια σύντροφε αντιδήμαρχε! *

7 σχόλια:

 1. Είχα συνηθίσει που ασκούσατε μόνιμα καλο-κακοπροαίρετη κριτική.
  Τώρα μπερδεύτηκα.
  Κακός Δήμαρχος-καλός αντιδήμαρχος;

  Πάντως ο Μπρέζνιεφ έχει και ευφράδεια λόγου.
  Να τα λέμε όλα τα καλά.
  Επίσης αξίζει ένα μπράβο και στους υπαλλήλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διαβάζοντας το εμπνευσμένο και μεγαλόψυχο άρθρο σας γεννήθηκε μέσα στο μυαλό μου μια εικόνα που σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σας.

  Μετά από κάποιον αγώνα στίβου είναι ανεβασμένοι στο βάθρο οι τρεις πρώτοι και μόλις έχει τελειώσει η απονομή μεταλλείων.
  Στο λαιμό του πρώτου λάμπει το χρυσό που μόλις κέρδισε.
  Ξαφνικά ο τρίτος (χάλκινο) παίρνει τον λόγο και δηλώνει ότι προτίθεται να απονείμει στον πρώτο ένα χάλκινο μετάλλιο.
  Αποτέλεσμα, οι θεατές, η ελλανόδικος επιτροπή, ο δεύτερος και ο πρώτος ξεκαρδίστηκαν στα γέλια, ενώ ο τρίτος φούσκωνε και ξεφούσκωνε σαν διάνος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλή η σκούπα. Όμως, όπως λέτε υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά: τα άλλου παπά ευαγγέλια! Κἀγὼ ἐλθὼν πρὸς ὑμᾶς, ἀδελφοί, ἦλθον οὐ καθ' ὑπεροχὴν λόγου ἢ σοφίας καταγγέλλων ὑμῖν τὸ μαρτύριον τής τοῦ ΠΑΣΟΚ εν Μοσχάτω οργανώσεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2011 2:37 μ.μ.
  Συνήθισες έτσι φίλε μου γιατί η «βαρονία» δεν μας δίνει και πολλές ευκαιρίες για σκέτο καλοπροαίρετη κριτική. Αλλά τέλος πάντων η ζωή θα επαληθεύσει τα πράγματα. Αυτό όμως που δεν θέλει διασταύρωση είναι το γεγονός ότι ο δικός μας «Μπρέζνιεφ» στερείται παντελώς του χαρίσματος της ευφράδειας. Κλείνω με σκληρή ατάκα: Τι μπράβο να αναφωνήσω όταν κάποιοι κάνουν αυτό για το οποίο αμείβονται και είναι υποχρεωμένοι ως εκ της εργασιακής τους σχέσης; Το μπράβο ας το αφήσουμε για κάτι το εξαιρετικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2011 3:06 μ.μ.
  Καλά έκανες και μας διηγήθηκες την ιστορία. Τα ίδια έκανα κι εγώ χτες παίζοντας online τάβλι. Έχασα κατά απίστευτο τρόπο στα ημιτελικά ενός τουρνουά από κάποιον BRs_edu. Κατατάχτηκα 3ος και ο host του τουρνουά ζήτησε το email μου για να με καλέσει στο Tournament of Champions. Του είπα ότι αφού έχει πρώτον τον BRs_edu, τι με θέλει εμένα…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2011 8:19 μ.μ.
  Δευτέρα κοντή γιορτή…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Αστροπαίδι
  Επιτέλους μίλησες σωστά!
  Σε έναν συνδυασμό που ο Number One είναι της
  κλάσης BRs_edu, τί δουλειά έχετε μερικοί-μερικοί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια