Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Θα γίνω Μαροκάναααα


Συμπαθητικά άτομα όσοι μαζεύονται στην Μεσοποταμία.
Έχουν και απόψεις και ευαισθησίες αλλά αυτό που περισσεύει στις πράξεις τους είναι μια υπερβολή που μοιραία τους απομονώνει ή τους κάνει αναποτελεσματικούς.

Η υπερβολή – τις πιο πολλές φορές – δεν έρχεται από μόνη της, αλλά από μια συνειδητή επιλογή, κάτι σαν στυλ, για να το πούμε πιο απλοϊκά.

Αυτό έκαναν και τούτη τη φορά με το ψήφισμα υπέρ των 300 μαροκινών (και όχι μόνον) λαθρομεταναστών.

Δεν ξέρω αν την περασμένη Κυριακή που είχαν την μάζωξη τους, κουβαλήσανε κανένα φουκαρά μαροκινό από το νεοκλασικό της Πατησίων, ώστε να επιτευχθεί και το σχετικόν couleur locale, όμως περίσσεψε η ευαισθησία και η διεθνιστική – πολύπολιτισμική αλληλεγγύη με φράσεις και αφορισμούς του τύπου:

«Να σταματήσει η θέσπιση εγκληματικών νόμων»,

«Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών»,

«Να σταματήσει η ανέγερση του τείχους στον Έβρο»

(αυτό θαρρώ είναι το καλύτερο όλων – εφέντη μ’ Ταγίπ στείλε μας καμιά 50αριά χιλιάδες μέχρι το Πάσχα γιατί τα ντόκια της Πάτρας και οι χαμόδρομοι πέριξ της Ομόνοιας έχουν διαθέσιμα τετραγωνικά, χώρια που χρειάζεται ενίσχυση το μέτωπο «ντοπιων και μεταναστών»!

Κοντά σ’ αυτά βάλτε και ένα μπαράζ λέξεων και ευχών για μια Ελλάδα χωρίς σύνορα, χωρίς χαρτιά, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ρατσισμό, χωρίς, χωρίς, χωρίς…
(Απλοχεριά λέμε)

Κι εγώ, κι εσείς, τέκνα Ελλήνων, τι καθόμαστε και κλαίμε από τις φάπες του μνημονίου…

Πιάστε πινέλα και πινελάτσες… βουτήξτε τις μέσα σε χρώματα της όμπρας, της ώχρας και της μαύρης και κακιάς μας ώρας, και βαφτείτε μαροκινοί και αφγανοί μπας και μας λυπηθεί κανείς…


--------------------------

Το Ψήφισμα
Η Γενική Συνέλευση της κίνησης πολιτών «Μεσοποταμία» της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους 300 μετανάστες εργάτες, που βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις. Να σταματήσει η θέσπιση εγκληματικών νόμων εναντίον μεταναστών και προσφύγων και να παύσουν οι αστυνομικές και γραφειοκρατικές διώξεις. Να σταματήσει η ανέγερση του τείχους στον Έβρο. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών. Η αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών μπορούν όχι μόνο να στήσουν τα δικά μας τείχη απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου που δεχόμαστε αλλά και να αξιώσουν έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, ρατσισμό, εκμετάλλευση, χαρτιά και σύνορα. Ας γκρεμίσουμε τα τείχη του ρατσισμού, ας χτίσουμε δεσμούς αλληλεγγύης και αγώνα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΑΘΡΑΙΟΣ
7-2-2011, Η Γραμματεία

4 σχόλια:

 1. Πριν ένα λεπτό Ανώνυμος φίλος (ή φίλη) μας έστειλε σχόλιο που από λάθος διεγράφει. Το πληκτρολογούμε και ζητάμε συγνώμη...
  [Πόσο δίκηο έχεις, Πόσο δίκηο]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καιρός γαρ εγγύς9 Φεβρουαρίου 2011 - 2:00 π.μ.

  Δύσκολες σκέψεις. Πολύ δύσκολες. Και πολύ δύσκολή ανάρτηση. Ποιος από τους ελληνάρες είναι σίγουρος... ότι η Ελλάδα θα θρέψει τα παιδιά της. Είτε ακόμα και αν είναι υιοθετημένα. Μπορεί δεν μπορεί, θα το κάνει. Δύσκολη ανάρτηση, θέλει πολλή συζήτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να φύγουν όλοι οι παράνομοι ξένοι. Ιδιαίτερα οι Μουσουλμάνοι γιατί παραμονή τους στην Ελλάδα μόνο δεινά θα φέρει. Δεν δένουν με μας σε νοοτροπία, ήθη και έθιμα, θρησκεία που η δικιά τους τους είναι επιθετική και επεχτατική. Κοιτάξτε τι γίνεται γύρω μας με τον φανατισμό τους. Πας μη μουσουλμάνος ΑΠΙΣΤΟΣ που πρέπει ή να ασπαστεί το Κοράνι ή να πεθάνει. Έξω από αυτά η Ελλάδα στενάζει από την οικονομική κρίση και η παρουσία τους εντείνει επικίνδυνα την κατάσταση. Η Μεσοποταμία να πάψει να είναι φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και παρασιτικών πολιτικών ομάδων. Έχει τόσα το Μοσχάτο για να ασχοληθείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ναι στην ελεγχομενη μεταναστευση
  οχι στην ψηφο των λαθρομεταναστων

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια