Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

Το Διακύβευμα

ΕΝΑΣ ΖΩΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ
-----------------------------------------
Καλή χρονιά σε όλους.
Γυρίζω με ένα μικρό θέμα που αφορά στον Ταύρο.
Σε αυτό με παρακίνησαν διάφορα κείμενα που είδα και διάβασα στο ΜοσχατουΠολις αλλά και σε άλλα τοπικά blogs (άρθρα, ειδήσεις, σχόλια, φωτογραφίες και videos).
Αντί, λοιπόν, για ένα κλίμα κοινής πορείας, βλέπω να πέφτουν οι σπόροι της διχόνοιας, εξαιτίας εκδηλώσεων, συμπεριφορών και μονομερών τελετουργικών, που αβίαστα δείχνουν ότι ο Ταύρος τρώει ρίξιμο! Κατά την γνώμη μου η μεγαλύτερη υπόθεση και το ζωτικότερο στοίχημα που έχει να αντιμετώπισει και να διαχειριστεί η διοίκηση Ευθυμίου στα επόμενα τριάμισι χρόνια είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ενοποίηση των δύο πρώην δήμων Μοσχάτου και Ταύρου.
Παρόλα αυτά ούτε τα τυπικά βήματα δεν φαίνεται να γίνονται με τον τρόπο και την ταχύτητα που απαιτείται.
Αν ρίξετε μια ματιά στο διαδίκτυο, ο τόπος www.tavros.gr εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ο Δήμος Ταύρου υφίσταται, ενώ η σελίδαhttp://www.tavros.gr/mast_mng.aspx παρουσιάζει τον κ. Σούτο ως δήμαρχο Ταύρου.
Πάλι καλά που δεν είδαμε εκεί και κανένα γραπτό μήνυμα του τύπου: Ταυριώτες! Σε λίγο αυτή η σελίδα δεν θα είναι ταυριώτικη αλλά μοσχατιώτικη και δεν θα γράφει την αλήθεια...
(όπως ανάλογα είχε πράξει εκφωνητής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας λίγο πριν καταληφθεί η Αθήνα από τους Γερμανούς)
Ξέρω ότι υπερβάλω, αλλά καλύτερα έτσι παρά να εφησυχάζουμε σε κάτι που δεν πρέπει να γίνει αναγκαστικά, αλλά με ψυχική ευαισθησία και κοινωνική συνοχή.

9 σχόλια:

 1. ΚΑΛΩΣΤΟΝ. ΚΑΛΗΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΜΑΓΚΑ. ΣΚΕΨΟΥ ΤΩΡΑ ΑΣΤΡΟΜΠΟΫ ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΚΑΛΟΠΙΑΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΩΤΕΣ ΜΕ ΚΟΨΙΜΟ ΠΙΤΤΑΣ Ξ-Α-Ν-Α, ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο ΣΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΏΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΕΣ: EFTIMIOY - MOSXATIOTES GO HOME.
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μια Μοσχατιώτισσα9 Ιανουαρίου 2011 - 11:29 μ.μ.

  Θα σχολιάσω την αντιμετάθεση των αντιδημάρχων που κι αυτή συμβάλει στην ψυχρότητα και την ένταση. Τι δουλειά έχει μια κάτοικος Μοσχάτου να είναι αντιδήμαρχος Ταύρου και το αντίστοιχο; Και μόνον η λέξη τοπικός αντιδήμαρχος τα λέει όλα. Άρα η ανταλλαγή αντιδημάρχων πρέπει να κρύβεικάποιο λόγο ή κάποια σκοπιμότητα που δεν την γνωρίζω. Αυτό όμως που δεν θέλει φιλοσοφία είναι πως σε τέτοια σοβαρά πράγματα τα πολιτικά παιχνιδάκια δεν χωράνε. Ετσι δεν είναι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπάρχει όντως πρόβλημα. Ακούστε τι συνέβει σήμερα κατά το κόψιμο της πίττας του Παραρτήματος Μοσχάτου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Σηκώθηκε να πει δυό λόγια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου, κ. Ντερέκας, και αποκάλεσε τους προερχόμενους από τον Ταύρο συμβούλους ως ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ! Έμεινα όλοι κόκκαλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Τ.Κ.
  Είσαι πολύ παραστατικός φίλε μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Μια Μοσχατιώτισσα
  Σίγουρα υπάρχει σκοπιμότητα. Σιγά που θα άφηνε ο Ευθυμίου να του φτιάξουν καπετανάτο στην οδό Πειραιώς...
  Προτιμώτερο συνεπώς να στείλει μια Μοσχατιώτισσα οσιομάρτυρα, παρά να δει να γεννιούνται μελλοντικοί τοπάρχες αντίπαλοι. Στην Κοραή και κάτω από επιτήρηση, πουλάκια μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Ανώνυμος 10-Ιαν-11-11:55
  Ακόμα και οι γάτες ρίχνουν που και που κανένα κεραμίδι από τη στέγη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. perisotero kagelo emeines file apo to xiliariko pou phre o Nterekas stis ekloges.
  Oxi mono kagelo alla kai pagwto.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Ανώνυμος 10-Ιαν-11-11:52
  Τι να κάνει σε μας ο Θανάσης; Στους δικούς του να τα πεις, που για κοτζάμ χίλιους σταυρούς του πετάξανε ένα κόκκαλο και πάει και τέλειωσε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το χιλιάρικο τού Ντερέκα φάνηκε κάλμπικο διότι δεν του το εξαργήρωσε ο Ευθημίου χατήρι του έκανε για 400σια εντάξυ μάγκα, άσε που θα έχει καπέλο τον Πέτρο που θέλει να βγάλει αποθυμένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια