Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Η μπλέ πινακίδα


Νεόκοπος κοινοτικός σύμβουλος που από άγνοια είναι οργισμένος εναντίον του «ΜοσχατουΠολις», (εξαιτίας κάποιας  φωτογελοιογραφίας), δήλωσε ότι η ξεφλουδισμένη από πλακάκια και με γεννητικά όργανα στολισμένη «πλατεία δημαρχείου – ανατολικό τμήμα», ανήκει στην δικαιοδοσία της Νομαρχίας!
Αυτή λοιπόν πρέπει να στείλει τον μπογιατζή με την μπατανόβουρτσα και όχι ο Δήμος Μοσχάτου & Ταύρου!
Ρε παιδιά της Κοραή, εκτός από την απαλοιφή του «ΠΑΙΟΥΣ» με την μπατανόβουρτσα, ξηλώστε και την τεράστια (αντιαισθητική) μπλε ταμπέλα που έχετε μπήξει μέσα σε ένα παρτέρι και η οποία διαλαλεί ότι η πλατεία φτιάχτηκε με 880 χιλιαρικάκια της Νομαρχίας και ότι «Προϊσταμένη Αρχή» είναι η «Νομαρχιακή Επιτροπή – Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών»… Θα σας δημιουργήσει και νέες παρανοήσεις και θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε.
Από την πλευρά μας ευχόμαστε στον κ. Σύμβουλο καλή δουλειά στα κοινοτικά πράγματα και όσον αφορά τις κακοτοπιές (όπως το δεύτερο σύμπτωμα άγνοιας) θα τις αποφεύγει σύν τω χρόνω, καθώς μετερχόμενος των κοινών της πόλης θα εμπεδώνει ότι άλλο σημαίνει χρηματοδοτώ και άλλο κατέχω ή έχω την ευθύνη…

* (ρίξτε μια ματιά και στα Καφενειακά (ίσως) - Ο ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΘΑ'ΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ)

17 σχόλια:

 1. Μένω εκεί κοντά.
  Βρε παιδιά "εδώ" στο λαιμό μου έχει κάτσει αυτή η ταμπέλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΧΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΟΥ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ Astroboy,ασφαλώς από άγνοια ζητάς να ξηλωθεί η μπλέ ταμπέλα της πλατείας.Σε πληροφορώ ότι οι ταμπέλες αυτές είναι υποχρεωτικές σε όλα τα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργα καί πρέπει να παραμείνουν μέχρι τον τελικό έλεγχο από τα αρμόδια όργανα.
  Πάντως καλό είναι να ασχοληθείτε καί με κάτι άλλο εκτός από την πλατεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Ανώνυμος 25-1-11-9:53
  Όχι υπερβολές, παρακαλώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Ανώνυμος 25-1-11-10:11
  Είναι το κερασάκι στην τούρτα αυτής της «πλατείας»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Ανώνυμος 25-1-11-10:37
  Μη με τσιγκλάς, ρε φίλε…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Ανώνυμος 25-1-11-12:11
  Ωραία η προσπάθεια να μου κάνεις «ρούμπο» (που λέγαμε πιτσιρικάδες) αλλά αστόχησες. Η δύσμοιρη πλατεία άρχισε να κατασκευάζεται περίπου τον Σεπτέμβριο του 2006 ενώ αποπερατώθηκε και εγκαινιάστηκε αρχές φθινόπωρου του 2007, παρουσία του Νομάρχη, κ. Σγουρού. Έκτοτε πέρασαν αρκετά χρόνια – για την ακρίβεια 3 χρόνια και περίπου 3 ή 4 μήνες – και δεν θα χρειαζότανε καμιά οδηγία ή νόμος για να στείλουμε στον αγύριστο την άκομψη γιγαντοταμπέλα. Αλλά η εξαφάνισή της είναι και νόμιμη πλέον, καθώς δια των Κανονισμών 1159/2000 και 1260/99 άρθρο 46, η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει μετά το πέρας ενός χρηματοδοτούμενου έργου, την επί τρία (3) χρόνια «υποχρέωση ανάρτησης ενημερωτικής πινακίδας».
  Όσον δε για την προτροπή σου να ασχοληθούμε και με άλλα θέματα, πρώτον: κοντός ψαλμός αλληλούια και δεύτερον: μα την πίστη, δεν θα αρέσει καθόλου στην κομπανία της Κοραή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2011 12:12 μ.μ.
  What do u mean fellow?..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αγαπητέ Astroboy,αν καί γλίτωσες τον ρούμπο ,θα πρέπει να γνωρίζεις ότι "πέρας του έργου" δεν είναι τα εγκαίνιά του αλλά η οριστική παραλαβή του.Επομένως θα πρέπει να περιμένεις αρκετά ακόμη για να αφαιρεθεί η πινακίδα. Νομίζω ότι αν έχεις να κάνεις υποδείξεις καί παρατηρήσεις για διάφορα προβλήματα,καλό θα είναι πέρα από τα σχόλια στα ιστολόγια,να απευθύνεσαι και στην Δημοτική Αρχή που δεν είναι υποχρεωμένη να τα διαβάζει.
  Τέλως σε πληροφορώ ότι στην Κοραή δεν υπάρχει καμία κομπανία αλλά η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ Δημοτική Αρχή πού σε διαβεβαιώ ότι με χαρά θα δεχτεί τις όποιες υποδείξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. υπόδειξη πρώτη λοιπόν.
  ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡ ΟΛΙΓΟΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αγαπητέ 7:23 αν κατάλαβες το σχόλιό μου στείλε την υπόδειξή σου αρμοδίως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ Ανώνυμος 25-1-11-7:03
  1. Να με προσέχεις, γιατί σε ξεκλειδώνω σιγά-σιγά! Είναι περιττό να σου πω ότι γνωρίζω τα περί οριστικών παραλαβών, κλπ, κλπ. Θαρρώ ότι ξέρεις, ότι ξέρω…
  2. Προσπαθώ να σε πάω σε ένα άλλο γήπεδο, όπου εκεί το παιχνίδι παίζεται ως εξής: Βάζω την ταμπέλα για ένα εύλογο διάστημα και μετά παθαίνει διάφορα ατυχήματα μέχρις να φάει την οριστική κλωτσιά. Αποκατάσταση του δημόσιου τοπίου και Εφαρμογή της Καλαισθησίας λέγεται η επιχείρηση, πράγμα που πάντα έλλειπε από την αντίληψη του δήμου, χωρίς βέβαια να είμαστε και εντελώς του «πεταματού».
  3. Έχω την αίσθηση ότι βάζουμε τις βάσεις κάποιου είδους επικοινωνίας, ναι; Ας μην βιαστούμε να της δώσουμε όνομα και συγκεκριμένο περιεχόμενο. Θεωρώ ότι είναι νωρίς και πρέπει να προσέχουμε τις fragile καταστάσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @ Ανώνυμος 25-1-11-7:23
  Φίλε μου, η περίοδος χάριτος τερματίζεται. Οι δράσεις έρχονται! Μετά από αυτές όμως να μην μας κατηγορήσουν, είτε ότι δεν είμαστε πτυχιούχοι βαφείς ή πλακάδες... είτε ότι το κάνουμε για ίδια οφέλη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ Ανώνυμος 25-1-11-8:39
  Χεχεχε… σαν να στέλνουν μήνυμα τα aliens. Αγνωστε φίλε (και μάλιστα "αρμόδιε"), όλο κι όλο μιά θυρίδα χρειαζόμαστε στο ισόγειο της Κοραή, για να αφήνουμε τα δικά μας…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αγαπητέ Astroboy,στον τάφο του Γιώργου Γεννηματά υπάρχει χαραγμένη μιά φράση "θα αγωνιστώ ώστε η χαραμάδα ελπίδας να γίνει ορθάνοιχτη πόρτα",έχουμε λοιπόν χρέος παραμερίζοντας προσωπικές πολιτικές καί αντιδικίες,να βοηθήσουμε η χαραμάδα στην πόλη μας να γίνει ορθάνοιχτη πόρτα.Η δική σου συμβολή πρέπει να είναι καθοριστική.Το μπορείς καί έχεις την εμπειρία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια