Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Συμπόρευση και όχι Προσάρτηση

Τα διαδραματιζόμενα με την μορφή αρνητικών συναισθημάτων και αντιδράσεων από την πλευρά των κατοίκων του Ταύρου, ενισχύουν την άποψη ότι το διακύβευμα της τετραετίας (των 3 1/2 ετών για την ακρίβεια) θα είναι "η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ενοποίηση των δύο πρώην δήμων Μοσχάτου και Ταύρου".

Την κοινή πορεία των κατοίκων των δύο πόλεων θα πρέπει να την πραγματοποιήσουμε μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και τη συστηματική αποφυγή ενοχικών στερεότυπων (όπως για παράδειγμα η επαναληπτική κοπή πίτας, αυτήν την φορά σε αποκλειστική έκδοση για τον Ταύρο).

Την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί έδωσε ο κ. Άρης Κρεμμύδας, στην διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στο Αντιδημαρχείο του Ταύρου, μέσα από μια λιτή, αλλά πολιτικά μεστή τοποθέτηση, αποδεικνύοντας ότι οι «βασιλόπιτες» δεν είναι γιορτούλες όπου μόνο μοιράζεται άρτος και μόνον παρουσιάζονται θεάματα.

«Συνδημότισσες και Συνδημότες

Ο "Καλλικράτης" είναι ένα μεγάλου βεληνεκούς εγχείρημα και ανατρέπει αυτό που μέχρι τώρα μας προσδιόριζε, δηλαδή τα διοικητικά μας όρια. Η μεγαλύτερη υποχρέωση που έχει η δημοτική αρχή πριν και από τα έργα, τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις, πριν τις πολιτικές που θα εφαρμόσει για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνική πολιτική, είναι να καλλιεργήσει και να εμπεδώσει στους πολίτες ένα αίσθημα εμπιστοσύνης, και το πρώτο και καθοριστικό βήμα γι’ αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης είναι: από την 1η μέρα, από την 1η ώρα, από την 1η στιγμή να αποδεικνύει ότι είναι δημοτική αρχή ολόκληρου του νέου διευρυμένου δήμου Μοσχάτου και Ταύρου και όλων των πολιτών.

Εμείς, στη βάση αυτή – ΚΑΙ οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι, ΚΑΙ όλοι οι υποψήφιοι, ΚΑΙ εγώ προσωπικά ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» - θα ασκήσουμε τα θεσμοθετημένα καθήκοντά μας με δημιουργική αντιπολίτευση και στην δουλειά που θα κάνουμε γενικά ως παράταξη – και ήδη κάνουμε – θα αντανακλάται το ισότιμο ενδιαφέρον μας για τον Ταύρο και το Μοσχάτο. Έχουμε ήδη κατανοήσει ότι η συνένωση δεν πρέπει να γίνει, προσάρτηση αλλά δημιουργική συμπόρευση.

Σ’ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη και επιθετική συγκυρία που ήδη έχει πλήξει τους δημότες μας, εμείς για λόγους πολιτικής αντίληψης, αλλά και πολιτικής πρακτικής, είμαστε στο πλευρό όλων σας.

Καλή Χρονιά, Καλή Δύναμη».

9 σχόλια:

 1. Όντως πρόκειται για μια εξαιρετική τοποθέτηση. Μπράβο Άρη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ψήφισα Κρεμμύδα σε αντίδραση για την πολιτική Παπαντώνη των τελευταίων χρόνων. Σήμερα δηλώνω ότι δεν μετανοιώνω. Μια παρατήρηση μόναχα. Πότε θα γίνει η μάζωξη της παράταξης πολίτες Μπροστά?
  #Μια φίλη από την οδό Πλάτωνος#

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανατριχιάζω διαβάζοντας τα λόγια τα μεγάλα τα ωραία…..

  Καλά μιλάμε για ρήτορα, για μεγιστάνα της πολιτικής, για τον κορυφαίο, για τον ατελείωτο, για τον ιδανικό Δήμαρχο…. Αχ ρε Άρη, αν έβγαζες τέτοιους λόγους λίγο νωρίτερα, τώρα θα σε είχαμε Δήμαρχό μας για να κοιμόμαστε ήσυχοι!!!

  Κύριοι, μάλλον πρέπει να ηρεμίσετε και να αφήσετε τις βαρύνουσες ομιλίες και ανακοινώσεις όπως επίσης και τους ατελείωτους καφέδες στην γωνία της Αργοστολίου και Κεφαλληνίας και να στρωθείτε στην δουλειά γιατί αλλιώς τα επόμενα αποτελέσματα θα σας θυμίσουν τον Τσίπρα….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλη από την Πλάτωνος,

  Σε παρακαλώ, μπορείς να αναφέρεις πια είναι η πολιτική των τελευταίων χρόνων που σε έκανε να ψηφίσεις αντιδραστικά;

  Με την αντιδραστική λοιπόν ψήφο σου, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Άρης είναι ο αντίστοιχος Βασίλης Λεβέντης ή Καρατζαφέρης του Μοσχάτου….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. O Άρης και οι πολίτες μπροστα ένα πρέπει να κάνουν.Να ενδιαφέρνται έμπρακτα για το Μοσχατο και τον ταύρο γιατί η παρουσία τους και το μεγάλο ποσοστό που πήραν μαζί με την ένσταση που έχουν καταθέσει διεκδικώντας τη δεύτερη θέση και μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση με τον κ.Ευθυμίου τους έχει επιφορτίσει με μεγάλες ευθύνες απέναντι στους ψηφοφόρους που πίστεψαν σε αυτούς.Θα ,ηθελα παρεπιπτόντως από σας αν μπορούσατε να δημοσιεύσετε και τις άλλες ομιλίες και ιδιαίτερα του κ.Σούτου γιατί από ότι μαθαίνουμε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αιχμηρή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ρε παιδιά, μπείτε στη σελίδα της Νομαρχίας Αθηνών στα πρόστιμα για νοθευμένα καύσιμα. Στον αριθμό 146 θα δείτε κάτι ενδιαφέρον ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καιρός γαρ εγγύς14 Ιανουαρίου 2011 - 12:12 π.μ.

  Θα απαντήσω εγώ στον 13 Ιανουαρίου 2011 2:24 μ.μ. γιατί είναι πολύ εύκολη απάντηση. Τι κάναν όλοι μαζί; Και όχι ο Παπαντώνης μόνος του. Φιλαρμονική υπάρχει; θεατρική ομάδα υπάρχει; Γυμναστές υπάρχουν; Ωδείο υπάρχει ακόμα αλλά μέχρι πότε. Αλλά υπάρχει πολιτιστικό!! Ναι αυτό υπάρχει. Υπάρχει Δήμος; Ναι το πρωτογενές. Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου; Όχι δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η εξουσία του Δήμου Μοσχάτου που διαχέεται. Αλλά οι άνθρωποι που ζουν απέναντι και τόσο κοντά θα υπάρχουν. Και θα υπάρχουν γιατί δεν εξαρτώνται από κάτι άλλο. Απλά υπάρχουν. Και εμείς ;; Υπάρχουμε για να κοιμόμαστε. Και δεν αντιδράμε γιατί υπάρχουμε και μας φτάνει αυτό. Αλλά υπάρχουν και άλλοι που μοιράζουν τις θέσεις. Και γι αυτούς από αυτό ολοκληρώνεται η ύπαρξή τους.
  Ποίος σου είπε ότι η ψήφος στον Άρη ήταν ψήφος αντίδρασης; Ήταν θετική ψήφος. θετικότατη, απλά δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Ή δεν θέλετε γιατί δεν σας συμφέρει. Οι ψήφοι που πήρε η παράταξη δεν είναι ούτε ποσοστά Λεβέντη ούτε Καρατζαφέρη.Αν αντί για 20% έπαιρνε 13,5%, κάντε έναν ιστορικό συσχετισμό,θα ταυτιζόταν με κάποιους παλιούς οιωνούς.
  Καιρός γαρ εγγύς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΥΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Φίλε μου "Καιρός γαρ εγγύς" το ποσοστό δεν ήταν 13,5% γιατί δεν θα χρειαστούν 7 χρόνια για την Αλλαγή και επίσης το ποσοστό δεν θα είναι μόνο 48%....

  Καιρός γαρ εγγύς όπως λες κι εσύ...και ο νοών νοείτο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια