Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

KIROS ΑΕ και Πνευματικου Κέντρου ...ανάβασις

Τα πράγματα μπαίνουν σιγά – σιγά στην φυσιολογική ρουτίνα, και επιτέλους θα ησυχάσουμε από την απέραντη πολιτικολογία περί τα  …«δημοτικά».  
Η πόλη μας και η ζωή σ' αυτήν, είναι πολύ περισσότερα πράγματα από τις παραταξιακές εχθρότητες, τα κουτσομπολιά στα διάφορα cafe και τους ψιθύρους πίσω από τις κουΐντες του μεγάρου της οδού Κοραή.
Παρόλα αυτά η περίοδος εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα ως προς την κρίσιμη επιλογή των προσώπων που θα καλύψουν τις υπηρεσιακές και τις θεσμικές θέσεις που προβλέπει ο νόμος, την διαμόρφωση του χάρτη των υπηρεσιών του δήμου Μ&Τ, την αναμενόμενη απόφαση του εκλογοδικείου στις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί, κλπ.
Στην ουσία, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι η ατζέντα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβούλιου.
Πέρα από τα τρέχοντα και αυτονόητα, όπου αναμένεται να ενταθούν οι συζητήσεις και η λήψη αποφάσεων σε θέματα εναρμόνισης του Δήμου Μ&Τ με τον «Καλλικράτη» και με τα όρια προσαρμογής και υλοποίησης που θέτει, πρέπει να τεθούν και κάποια άλλα θέματα ώστε να λυθούν οι απορίες των πολιτών.
Ένα από αυτά είναι η υπόθεση «Κτήριο Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου – KIROS ΑΕ».
Σίγουρα η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν θα έχει καμία όρεξη να ξύσει πληγές, όμως οι προεκλογικές καταγγελίες ΝΤΕΡΕΚΑ και ΣΠΑΝΑΚΗ χρήζουν διερεύνησης και απαντήσεων.
Η κοινή γνώμη απαιτεί να λεχθεί η αλήθεια.
Οι Πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, αν οι καταγγέλοντες μίλαγαν σοβαρά και πάνω σε αποδείξεις ή απλώς μετέρχονταν μικροκομματικά τεχνάσματα προς εκλογικό όφελος ή για να σπιλώσουν άτομα.
Αν η πλειοψηφία δεν θέλει, τότε η ευθύνη για να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) πέφτει στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Είναι χρέος τους

12 σχόλια:

 1. "Νικηφόρος Ουρανός"11 Ιανουαρίου 2011 - 6:34 μ.μ.

  Ποτέ δεν είναι τόσο νωρίς.
  Σίγουρά ο νέος Δήμαρχος έχει πολλά να αντιμετωπίσει όμως μερικά θέματα δεν μπορεί να τα φράξει η λήθη.
  Καλά κάνεις και το θίγεις το ζήτημα.
  Aut viam inveniam aut faciam.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε astroboy βάζεις πάντα δύσκοολα.Είναι ποτέ δυνατόν να συζητηθούν τέτοια θέματα μέσα σε ένα τόσο γλυκανάλατο συμβούλιο από μεριάς της πλειοψηφίας.Οι μόνοι που μπορούν να θέσουν τέτοια θέματα είναι από τη μεριά του Κρεμμύδα και περισσότερο από όλους οι δυο κολλητοί.Τουφεξίδης στο δημοτικό Ζώταλης στο τοπικό.Αυτοί οι δυο αν είναι πραγματικά αυτοί που φαίνονται ίσως επιχειρήσουν να ταραξουν τα θολωμένα νερά περί πνευματικού κέντρου με βάση αυτά που ελέχθησαν και κυκλοφόρησαν προεκλογικά.Τότε να δούμε τι υπονοούσε ο σπανάκης με το φυλλάδιο που άλλαζαν χέρια κάποια χρήματα.Αυτός πρέπει να είναι το μεγαλύτερο θρασύδειλο πολιτικό ανδρείκελο αν δεν επιχειρήσει να απαντήσει ενώπιον των δημοτών ακολουθούμενος από το άλλο ανδρείκελο τον ντερέκα που τόσα πολλά λέει και διαλαλεί αλλά πάντα στο δια ταύτα κιοτεύει προς χάριν της πατρίδας που πιστεύει και δεν είναι άλλη από το βόλεμα του και το ψώνιο του για κάποια εξουσία έστω και αν κανείς δεν τον υπολογίζει για σοβαρό άτομο με δυνατότητες και προσωπικότητα.Μέχρι και την Καραβία την κυρία του κυρίου έκαναν τοπάρχη.Αυτός ήταν είναι και θα παραμείνει ο φτωχός συγγενής της όλης υπόθεσης γιατί απλά δεν έχει αρ,, κότσια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακούγεται ότι ο νέος δήμαρχος θα προχωρήσει σε οικονομικό έλεγχο του Ταύρου με ορκωτούς λογιστές. Τότε δεν θα έχει πρόβλημα να διερευνήσει τις καταγγελίες και για το Πνευματικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Νικηφόρος Ουρανός
  Ας το δοκιμάσουμε λοιπόν το "νωρίς" και το "χρέος".
  Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχαστούν όλα αυτά που μας κουφάνανε λίγο πριν τις εκλογές.
  Πολύ σωστά θυμήθηκες τον Αννίβα: "ή θα τον βρούμε το δρόμο ή θα τον φτιάξουμε"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Λόγχη
  Βασικά δεν έχω αντιρρήσεις στα όσα γράφεις, αλλά μου κάνει εντύπωση που βγάζεις εκτος γραμμης τους Κρεμμύδα και Μελίστα, αλλά και απαθή την υπόλοιπη αντιπολίτευση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Ανώνυμος 11-Ιαν-11-7:15
  Εγώ θα πρόστεθα την ανάγκη οικονομικού έλεγχου και στη διαχείριση του τέως δήμου Μοσχάτου, ώστε να είμαστε όλοι σίγουροι και να μην υπάρχουν διακρίσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΣΤΟ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΕΣ ΣΦΟΥΓΚΑΡΙΣΤΡΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΡΒΕΝΑΓΑΣ, ΚΟΜΦΕΡΑΣΙΕ, ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΩ ΜΕ ΤΟ ΑΚΑΖΟΥ ΜΑΛΛΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ "ΑΞΙΩΝ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ" ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ. ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΞΥΔΑΡΚΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟ "ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ" ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Φίλε astroboy δεν βγάζω καθόλου εκτός γραμμής τους Κρεμμύδα Μελίστα αλλά θεωρώ πολύ πιο πιθανό να συμβεί κάτι από τους άλλους δύο,γιατί δείχνουν μια διάθεση που χαρακτηρίζεται από μια τέτια δυναμική, με στόχο όλα στο τραπέζι όσο και αν αυτά καίνε.Όσο για την υπόλοιπη αντίπολίτευση
  Ο σούτος έχει εγκλωβιστεί στα δικά του προβλήματα που πρέπει να λύσει,για το σπανάκη τα είπα για το σωπάκη θεωρώ ότι δεν είναι σε θέση να ξύσει πληγές που άπτονται σε θέματα διαφάνειας που αφοροούν το Μοσχάτο,όσο για τους εκπροσώπους του ΚΚΕ αυτοί θα περιμένουν εντολή από πάνω για το αν πρέπει να θέσουν το θέμα.Οι μέρες άλλωστε περνάνε γρήγορα και θα δούμε.Αλλωστε που ξέρεις μπορεί να γίνει άντρας το ανδρείκελο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @ Ανώνυμος 11-Ιαν-11-11:43
  Για να πω την αλήθεια μου δεν έχω καλές σχέσεις με τα καθαριστικά (απορρυπαντικά, μάπες σφουγγαρίσματος, τουμποφλό, κλπ). Μου φέρνουν αλλεργία... χώρια που ανεβάζουν το λογαριασμό στο σουπερμάρκετ... Παρόλα αυτά κάνω επίκληση για αποφυγή υπερβολών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @ Ανώνυμος 12-Ιαν-11-1:47
  Θα έλεγα πως γενικά υπερεκτιμάτε τον ρόλο του "κουμπαρούλη" κατά την Παπαντωνική περίοδο, και υπεκτιμάτε τις δυνατότητες και τις προθέσεις του Ευθυμίου. Συμβουλή: No rush...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ Λόγχη
  Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η 4άδα που εκπροσωπεί τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ και τουλάχιστον 3.600 πολίτες του νέου δήμου δεν θα έχει μια κοινή γραμμή στο συγκεκριμένο ζήτημα.
  Τώρα, ως προς το χρόνο αναψηλάφησης του θέματος, τα ζητήματα διαφάνειας δεν μπορούν να γίνονται μέρος των τακτικών και των σκοπιμοτήτων.
  Άλλωστε μία εκ των καταγγελιών - που εκτοξεύτηκαν προεκλογικά – αφορά τον ίδιο τον σημερινό δήμαρχο, υπό την τότε ιδιότητα του ως προέδρου της Δημαρχιακής Επιτροπής του δήμου Μοσχάτου (αν θυμάμαι καλά)…

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια