Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Λάθη επί λαθών...

Επιτέλους σήμερα το Πρωτοδικείο προχώρησε στην ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων για το Δήμο Μοσχάτου και Ταύρου.
Κοντά στην ένσταση που θα ασκήσει ο κ. Κρεμμύδας για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, έρχεται να προστεθεί η λανθασμένη κρίση του Πρωτοδικείου που δίνει 5 έδρες στο συνδυασμό Σπανάκη και 1 έδρα στον συνδυασμό Σούτου, αντί του σωστού 4-2.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στον συνδυασμό Ευθυμίου κατανέμει τις έδρες των επιτυχόντων υποψηφίων του σε 13 για το Μοσχάτο και 7 για τον Ταύρο, αντί του ορθού 12-8.
Οι άνθρωποι στο Πρωτοδικείο, αν και νομικοί, έκαναν λάθος ερμηνεία στο Νόμο και εφάρμοσαν κακώς το άρθρο 33.
Αντίθετα για την περίπτωση του Δήμου Χαλκηδόνας έγινε σωστή εφαρμογή, πράγμα που θα δείξει το δρόμο των επανορθώσεων και για το Μοσχάτο!
Αυτός ο Ευθυμίου μπορεί να κέρδισε τελικά, όμως φαίνεται ότι κουβαλάει πάνω του  οιωνούς και σημειά!
Ένας Τίτος  Βεστρίκιος Σπουρίννας μας λείπει μόνον...

11 σχόλια:

 1. Ο Οικονόμου στο Live πανηγυρίζει ότι ο Τουφεξίδης και ο κ. Μπιζάνης (Νομικός Σύμβουλος του Δήμου) διαψεύστηκαν από την απόφαση του Πρωτοδικείου. Τώρα μας έγινε και νομικός o ιπποκόμος του Ντερέκα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Re ti prama autos o oikonomou.Sa kommeni kefali kanei re paidi mou.Aytos exei jepoulithi telios.i alloi toulaxiston aplos poulithikan.dostou re antrea kamia doulia ekei sto dimo na dikaiothi to palikari.voitha kai si re spanaki.To pedi ola gi ayto ta kanei. gia mia doulia.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Ανώνυμος 27-12-10-5:15
  Δεν νομίζω ότι η αντίθεση σου πρέπει να είναι με το Mosxato Live. Την άποψη την διατύπωσε ο κ. Σπανάκης περί 5-1. Πάντως όποιος διαβάσει το Νομο και συγκεκριμένα το άρθρο 34 έχει και την απάντηση. Προσωπικά πιστεύω ότι θα καταπέσει η απόφαση του Πρωτοδικείου εφόσον υπάρξει σχετική ένσταση από τον κ. Λιβάνιο, εν προκειμένω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ Αστροπόϋ ήταν άποψη και του Live. Σου κάνω copy τον τίτλο που χρησιμοποιεί θριαμβευτικά: Απόλυτη δικαίωση του Μοσχάτο Live! στον αριθμό των εδρών
  (http://moschato-live.blogspot.com/2010/12/live_27.html)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος 27-12-10-6:59
  Δικαίωμα του καθενός να έχει μια άποψη. Βέβαια όλα αυτά δεν είναι παρά λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, το αν οι 4 έδρες γίνουν 5 για τον Σπανάκη, θα παραμείνει το ίδιο ποιοτικό και πολιτικό αποτέλεσμα. Η ουσία μετράει, τόσο γι' αυτούς που θα ασκήσουν διοίκηση, όσο και για εκείνους που θα αντιπολιτευθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Άρθρο 34
  Κατανομή των εδρών του δημοτικού συμβουλίου ανά εκλογική περιφέρεια
  Οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου σε δήμο που έχει περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες κατανέμονται μεταξύ του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, όπως καθορίζονται στο άρθρο 32 του παρόντος, ως εξής:
  (κτλ, κτλ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ε ρε κηδείες που σας έχει κάνει ο μικρός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συμφωνώ ο μικρός είναι μόνο γιά κηδείες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. GAMW TA NOMIKA TMHMATA EXEI O DHMOS.

  OLOI KANOUN LATHOS ALLA TOULAXISTON EXOUN TA GUTS NA TO PARADEXTHOUN.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καιρός γαρ εγγύς28 Δεκεμβρίου 2010 - 2:35 π.μ.

  Για τις έδρες του Σπανάκη αδέλφια κάνετε μεγάλο λάθος. Στην πρώτη Κυριακή μοιράζονται 17 έδρες, κάτι που έγινε. Στη δεύτερη άλλες 16. Πρέπει να πάρει ο πρώτος συνδυασμός τις έδρες που του εξασφαλίζουν 20 συμβούλους πράγμα και που έγινε δηλαδή +15. Τι περισσεύει λοιπόν.... Μια έδρα για τον δεύτερο συνδυασμό, που πέρασε στον δεύτερο γύρο. Λογικό και απλό. Δεν μοιράζονται 18 έδρες στον πρώτο γύρο. Δεν γίνεται.
  Τώρα ο νόμος μιλάει για μια αναλογία εδρών σε Μοσχάτο - Ταύρο συγκεκριμένη. Αυτή η αναλογία συνολικά δεν άλλαξε, αλλά αυτό είναι αρκετά πιο πολύπλοκο. Εκεί δεν μιλάει για πρώτο συνδυασμό αλλά συνολικά. Εδώ λοιπόν δεν έχω κάποια ερμηνεία επί του αποτελέσματος. Να έχετε καλή χρονιά και να ξέρετε ότι όλοι θα βρεθούμε είτε μαζί σε κοινές προσπάθειες είτε χωριστά αν η τοπική εξουσία απομακρυνθεί από τις υποχρεώσεις της, κάτι που τελευταία μετά λύπης βλέπω ότι κάνει.
  ΥΓ Το ψευδώνυμο θα το εγκαταλείψω μόλις τελειώσουν οριστικά όλα, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Ο νοών νοείτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια