Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Έδαφος αδίκως ταλαιπωρούμενο

Οφειλόμενος πρόλογος και εξήγηση
Το άρθρο τούτο είναι γέννημα αντίδρασης στο θράσος κάποιων να παραποιούν με σχόλια τους την αλήθεια των πραγμάτων σε σχέση με τη φύτευση λουλουδιών και θαμνόφυτων στην πλατεία Αθανασίου Διάκου.


Στις 6 Ιουνίου φέτος, μια νεοϊδρυμένη κίνηση (που καλά – καλά ακόμη δεν την έχουν μάθει οι μοσχατιώτες λόγω του προεκλογικού πυρετού), οι "Ενεργοί Πολίτες Μοσχάτου", αποφάσισε να παρέμβει στην εν λόγω πλατεία και τα μέλη της να περιποιηθούν τα κατάξερα παρτέρια, που έχασκαν κατακίτρινα από τα ξερόχορτα και το πετρωμένο χώμα.
Η εξόρμηση ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που προβλέπει παρεμβάσεις (που θα συνεχιστούν μετά τις εκλογές) σε πολλά σημεία του Μοσχάτου, εφόσον δόγμα ή πρακτική της δημοτικής αρχής θα είναι οι παραμελημένοι έως εγκαταλειμμένοι δημόσιοι χώροι.

Τι κάνανε οι πολίτες, οι απλοί άνθρωποι…
Φύτεψαν με δικά τους έξοδα και προσωπικό κόπο (και μάλιστα υπό βροχή) κάπου 500 καλλωπιστικά λουλούδια και φυτά. Με τσάπες, κασμάδες και λοστούς έσκαψαν τα αντίστοιχα λακκάκια σε ένα έδαφος απότιστο από τότε που για τελευταία φορά είχε βρέξει ο θεούλης. Με τη συνδρομή των περιοίκων πήραν νερό και το κουβάλησαν με κουβάδες και τενεκέδες για να βρέξουν τα λακκάκια και μετά τη φύτευση να ποτίσουν τα λουλούδια. Εκεί τέλειωσε η αποστολή τους, ειδοποιόντας την επόμενη μέρα τους αρμόδιους του Δήμου ότι πρέπει να αναλάβουν το πότισμα των ολάνθιστών και καταπράσινων παρτεριών.

Τι έκανε ο Δήμος... 
(θα αναρωτιέστε)…
Απολύτως τίποτα, αν εξαιρέσουμε ένα – δύο ποτίσματα αμέσως μετά τη φύτευση. Τα άφησε στην τύχη τους, ενώ την ίδια στιγμή ήταν ικανός ως δημοτική αρχή να πραγματοποιεί καρναβαλίστικες φιέστες. Μια υδροφόρα χρειαζότανε μια στις τόσες, που θα κουβαλούσε νερό από το γνωστό πηγάδι στα Κεφαλλονίτικα. Μετά τέσσερεις μήνες η πλατεία Αθ. Διάκου είναι κρανίου τόπος, αν εξαιρέσουμε 1-2 παρτέρια προς τα ανατολικά που τα συντηρούν οι κάτοικοι…

Τι λένε τώρα οι βαρόνοι οι "Ανώνυμοι"…
Σιγοψιθυρίζουν γενικώς και ημιεπισήμως ότι ο Δήμος δεν είχε και δεν έχει λεφτά για να αποκαταστήσει τις αβαρίες από τα δημόσια κτήρια ή να καλλωπίσει τους δημόσιους χώρους
Ισχυρίζονται ότι η κίνηση ήταν ερασιτεχνική, από ανθρώπους χωρίς ίχνος γνώσης κηπουρικής ή γεωπονίας!
(Λοιπόν αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, την επόμενη φορά που θα σπείρετε κάτι σε γλάστρα, ζαρντινιέρα ή στο χώμα του κήπου σας να απευθυνθείτε σε τεχνικούς και επιστήμονες. Ακόμα και για έναν φτωχικό κατιφέ ή ένα κοινό γεράνι)…
Φωνάζουν ότι σκάβοντας το χώμα καμιά πενηνταριά χαζοί, ταλαιπώρησαν το έδαφος.
Τέτοια ευαισθησία για την ξερή γη και τα ατάκτως εριμμένα μπάζα!
Διαλαλούν, τέλος, ότι η όλη προσπάθεια δεν ήταν τίποτα άλλο από φιγούρα ή για τη δημιουργία εντυπώσεων. (Φαντάζομαι ότι η ζωή θα δείξει της πράξεως το αληθές, όμως τι είναι προτιμότερο τελικά; Η καλή υπέρ της πόλεως χειρονομία από φιγουρατζήδες ή η κακή διαγωγή των αρχόντων που βλάπτει την πόλη και τα αγαθά των πολιτών, εξαιτίας αδιαφορίας. Τότε φαντάζομαι ότι θα πρέπει να αφήσουμε να σκουριάσει ο τομογράφος που προσέφερε η κ. Βαρδινογιάννη στο νοσοκομείο Ελπίδα, για τα καρκινοπαθή παιδιά)

Επίλογος
Θα κλείσω - χωρίς θυμό – με το εξής πραγματικό περιστατικό.
Κάποτε, στην αυλή του καφενείου που υπήρχε στη θέση της σημερινής ταβέρνας Select, ο μεγάλος σύγχρονος ποιητής και κάτοικος του Μοσχάτου, ο Μιχάλης ο Κατσαρός είχε πει σε κάποιον φίλο που του είχε πάει κάποια ποιητικά δοκίμια προς …έγκριση: "Βρε Φ…, είναι χωράφια που καρπίζουνε με μια χούφτα λίπασμα. Άλλα χωράφια, πάλι, τα λιπαίνεις, τα ξαναλιπαίνεις, …μα τίποτα"...
Έτσι είναι οι ψυχές και οι συνειδήσεις κάποιων.
Στέρφες!
Πιο άγονες κι απ’ το φουκαριάρικο το έδαφος των παρτεριών στην Αθανασίου Διάκου.

------------------------------------------------------------------

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΝΕΟ)- Εικόνες στις 5 Ιουνίου 2010
με τους κατεστραμμένους σωλήνες του αυτοποτιζόμενου


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - Εικόνες στις 6 Ιουνίου 2010
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - Εικόνες στις 12 Σεπτεμβρίου 2010

28 σχόλια:

 1. @ astroboy

  Διευκρίνισα σε όλους τους τόνους ότι ούτε είμαι δημοτικός σύμβουλος ούτε πρόκειται ποτέ να γίνω, καθώς δεν το επιθυμώ. Ο astroboy όμως, συνηθισμένος πια στη λασποβολία, συμπέρανε ότι όχι μόνο είμαι αλλά είμαι και εκ των σημαινόντων. Με αφορμή λοιπόν μια προσωπική τοποθέτηση βάλλει κατά του αντιπάλου συνδυασμού. Κουτσομπόλης for ever. Όσον αφορά την ουσία τώρα... όπως όλοι μπορούν να δουν στις φωτογραφίες, στα παρτέρια δεν υπάρχει κανένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Δίνω λοιπόν τη δική μου ερμηνεία στην προσπάθεια που έγινε. Πήγαν κάποιοι αυθαιρέτως και χωρίς καμμία πρότερη συνεννόηση με το Δήμο και φύτεψαν κάποια λουλούδια, εκ προοιμίου καταδικασμένα, με σκοπό να οργανώσουν την προβοκάτσια της οποίας γινόμαστε τώρα μάρτυρες. Όποιος θέλει να κάνει το καλό το κάνει αθόρυβα εξασφαλίζοντας νωρίτερα τη σίγουρη επιτυχία του. Η κρίση ανήκει στο λαό της πόλης και εύχομαι να έχετε την ψυχραιμία και τη σωφροσύνη να την αποδεχτείτε νηφάλια, γιατί κάτι μου λέει ότι το αμόκ που σας έχει καταλάβει δε θα εκτονωθεί τόσο εύκολα. Κλείνοντας θέλω να απευθυνθώ πιο προσωπικά στον astroboy και να τον ρωτήσω... πως να ερμηνεύσουμε το γεγονός ότι πανηγυρίζεις για την καταστροφή των λουλουδιών; Ως χαρακτηριστικό της εύφορης καρδιάς σου; Είσαι η πιο θλιβερή φιγούρα αυτής της προεκλογικής περιόδου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Astroboy – Cowboy

  Αρχικά σου υπενθυμίζω ότι οι «Ενεργοί Πολίτες Μοσχάτου» πάντα ήταν προεκλογικοί στρατιώτες του κ. Κρεμμύδα και τίποτε παραπάνω. Αυτό τρανά θα αποδειχθεί και μετά τις εκλογές όπου ο κόσμος που πίστεψε σε κάτι τέτοιο θα το μουτζώσει και με τα δύο χέρια....
  Κύριε φαφλατά, η συγκεκριμένη εξόρμηση ήταν μέρος ενός ευρύτερου προεκλογικού παιχνιδιού από τον Άρη και τίποτε άλλο. Στις φωτογραφίες φαίνεται το μισό ψηφοδέλτιό του και μη μας κοροϊδεύεις με τα χαζόλογά σου. Αν υπήρχε έστω και λίγο σοβαρότητα η κίνηση θα γινόταν σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία – Γεωπόνος) οπότε και θα είχαν επιλεγή σωστά άθνη, θάμνοι, κάκτοι και μικρόδεντρα.
  Λοιπόν, φαφλατά, αυτά δεν είναι λόγια πενήντα χαζών αλλά πραγματικότητες που κακώς δεν δέχεσαι για προεκλογικούς λόγους και μόνο.
  Θα κλείσω θυμίζοντάς σου αυτό που σου έχω ξαναγράψει, «Οι Σπανακοαριανοί «τύπου – πολιτικοί» κύριοι κοιτούν, αποκλειστικά και μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και πορτοφόλι και να είστε σίγουροι ότι στοχεύουν σε Δήμο μπίζνα……»


  Υ.Γ. Quiz & Φωτοντοκουμέντα:

  1) Που βρήκε ο κ. Κρεμμύδας τα χρήματα της χαζοφύτευσης
  2) Μεσολαβούσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρης, όταν κατείχε την θέση του στον Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.), για μείωση των κοστολογίων ή και για δωρεάν συμμετοχή ψηφοφόρων του;
  3)Ο κ. Ζώταλης έλαβε μέρος ως υποψήφιος για την δημοτική κοινότητα του Μοσχάτου ή ως μέλος των «Ενεργών Πολιτών Μοσχάτου»
  4) Η κα. Κρεμμύδα ασχολείται συχνά με κήπους;

  Αυτά προς το παρόν,

  Με αξιοπρέπεια
  Ο Μικρούλης ή Σύντροφος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είπα να γράψω 2-3 πράγματα για τα αφορούντα στο ΠΑΣΟΚ, όπως πολύ ωραία περιγράφονται στο Συγνώμη Σύντροφοι, αλλά διαβάζοντας επιτροχάδην τα σχετικά με την πλατεία στην παραλία μου βάζουν φωτιά. Καλά ρε φίλοι (και προφανώς γνωστοί μου στο Μοσχάτο) δεν ντρέπεστε καθόλου; Ούτε κάφροι δεν θα έγραφαν τέτοια πράγματα. Είναι σαν να πυροβολείς κάποιον μπροστά σε δεκάδες ανθρώπους, να πεθάνει το θύμα και ο δράστης να λέει "μπα ψέματα το κάνει, απλά κοιμάται". Αυτά είναι παρανοϊκά πράγματα και πουθενά από τα όσα εξιστορούνται δεν διέκρινα πανηγυρισμό. Αντίθετα είπανε στον Δήμο τώρα αντέστε να τα ποτίζεται. ή μήπως δεν θα έπρεπε να καταγγείλουν μια τέτοια εξωφρενικοί ιστορία. Ή θα πρέπει να ισχύσει αυτό που έλεγε η μητέρα μου: "σε κάποιον χαρίζανε γάιδαρο κι αυτός τον κοίταγε στα δόντια". Για συνέλθετε ρε παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χίλια συγνώμη για τα #ποτίζεται# και #εξωφρενικοί#
  Χρόνια Πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δενδροφύτευση καλοκαιριάτικο;;;

  Που νομίζεις ότι ζούμε, κεντρική και βόρεια ευρώπη;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ. ΧΕΧΕΧΕ. ΒΡΕ ΠΟΙΑ ΔΕΝΤΡΑ? ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑΜΝΑΚΙΑ ΦΥΤΕΨΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ? ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΒΑΛΑΝΕ ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΑ. ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΘΕΛΑΝΕ ΒΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ. ΑΜΑΝ.

  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. * Ανώνυμε (9.45) είσαι πραγματικά εμετικός.
  Παρακολουθώ από καιρό την δράση σου εδώ και σε άλλα μπλόγκ και τέτοιο άτομο σαν και σένα δεν έχω ξαναδεί. Διαστρεβλώνεις τα πάντα. Για ψέματα βέβαια και θράσος ούτε λόγος. Τα πράγματα βοούνε κι εσύ παριστάνεις το μουρλό. Άντε αγόρι μου να μαζέψεις κανένα ψήφο γιατί ζορίζει η κατάσταση. Οι φωτογραφίες λένε την αλήθεια παλικαρά μου και κολπάκια δεν περνάνε.

  [Ένδεα Μοσχατιώτης]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Ανώμυνμε - Ένδεα Μοσχαριώτη,

  Μοσχαριώτη και όχι Μοσχατιώτη γιατί βεβαίως και κατέχεις παρόμοια εγκεφαλική ποσότητα και ποιότητα με αυτή των μόσχων....
  Αν σου φαίνονται εμετικά τα σχόλιά μου είναι γιατί δεν μπορεί, το στομαχάκι σου να ανέξει την αλήθεια και την πραγματικότητα.
  Πιστεύεις πραγματικά, ότι ο κόσμος το Μοσχάτου θα ψηφίσει λόγω της μη συντήρησης των χαζολούλουδων που φύτευσαν ο Άρης και η παρέα του;
  Φίλε Μοσχαριώτη ή Τουφζωταλίδη ή όπως αλλιώς θέλεις, οι Μοχατιώτες και οι Ταυριώτες, θα ψηφίσουν Δήμαρχο που θα μπορεί να είναι άξιος των Δημοτών του και συνεχιστείς της καλής προσπάθειας πο γίνεται τα τελευαταία χρόνια.
  Ξέχνα λοιπόν τις καρέκλες και τις οικονομομπίζνες που ονειρεύεσαι για το προσωπικό σου συμφέρν και μόνο...
  Παλικαρά, τα κολπάκια που έκανε ο Σπανάκης πριν από τέσσερα χρόνια (όταν έσυ υποστήριζες και έγλιφες άλλους) δεν έποιασαν τόπο. Την ίδια πολιτική τώρα χρησιμοποιεί και ο Σοσιαλοαριστεροδεξιός Αρούλης.

  Τάξε, τάξε, τάξε σε όλους και βλέπουμε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Συγνώμη για τα
  Έγλιφες - έγλειφες
  Συμφέρν - συμφέρον
  Ανέξει - αντέξει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Βρε εδώ πήρανε φωτιά ΚΑΙ τα δέντρα ΚΑΙ τα λέλουδα. Πάω να φάω κι έρχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @ "28 Οκτωβρίου 2010 8:27 π.μ."

  Χρόνια Πολλά φίλε. Κανένας δεν είναι εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών, όταν όμως πραγματοποιούνται με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Ο καθένας από 'μας, για την παραμικρή ενέργεια που αφορά το σπίτι του, πρώτα εξετάζει τις δυνατότητες που υπάρχουν και ύστερα προγραμματίζει και υλοποιεί. Τίποτα από τα αυτονόητα δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο astroboy ειρωνεύτηκε λέγοντας:

  "Λοιπόν αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, την επόμενη φορά που θα σπείρετε κάτι σε γλάστρα, ζαρντινιέρα ή στο χώμα του κήπου σας να απευθυνθείτε σε τεχνικούς και επιστήμονες. Ακόμα και για έναν φτωχικό κατιφέ ή ένα κοινό γεράνι"

  Ε λοιπόν, ακόμη και γι' αυτές τις απλές εργασίες, ρωτάμε εκεί που αγοράζουμε τα λουλούδια τι χώμα να βάλουμε, πόσο να το ποτίζουμε, αν κάνει να τα βλέπει ο ήλιος, αν κάνει να εκτίθενται στον άνεμο, τι βελτιωτικά χρειάζετται το χώμα, χίλια δυο... και πάλι κάποια λουλούδια, παρ' όλη τη φροντίδα μας, δεν τα καταφέρνουν. Δε νομίζω ότι λέω τίποτα τερατώδη πράγματα... κοινός νους χρειάζεται για να αντιληφθεί κανείς την επιπολαιότητα της συγκεκριμένης κίνησης. Κι επειδή εκείνοι που την αποφάσισαν δεν είναι ανόητοι, εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι μοναδικός σκοπός της ήταν ο εντυπωσιασμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΘΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΟΤΙΣΤΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΡΙΟΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ. - Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @ Ανώνυμος 27-Οκτ-2010-7:46 μ.μ

  Κανονικά το σχόλιο σου δεν χρήζει απαντήσεως καθώς η κατάσταση γίνεται μαζί σου, και grotesque, μα και τραγελαφική.
  Το μόνο και τελικό διαδικτυακό ράπισμα θα το εισπράξεις από τα αμετροεπή λόγια σου.
  Λες «όλοι μπορούν να δουν στις φωτογραφίες, στα παρτέρια δεν υπάρχει κανένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος», θέλοντας, αφενός να δικαιολογήσεις τόσο την ερημοποίηση του πράσινου στην περί ης ο λόγος πλατεία και το μη πότισμα των φυτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφετέρου να βγάλεις ψεύτη τον A s t r o b o y.
  Λοιπόν φωτογραφίες με διαλυμένα αυτοποτιζόμενα ζήτησες, τέτοιες φωτογραφίες θα λάβεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ Ανώνυμος 27-Οκτ-2010-7:46 μ.μ

  Οι φωτογραφίες με τους κατεστραμμένους σωλήνες του αυτοποτιζόμενου συστήματος στην Πλατεία Αθ. Διάκου στις 5 Ιουνίου 2010.
  Κάτω από τα σχόλια και σε ειδική ανάρτηση με τίτλο "Έδαφος αδίκως ταλαιπωρούμενο - Νο.2"
  Αφιερωμένες εξαιρετικά στους ψευδόμενους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ Ένδεα Μοσχατιώτης

  Καλωσόρισες και χρόνια πολλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ Ανώνυμος 28-Οκτ-2010-1:13 μ.μ.

  Χρόνια πολλά...
  (το καλύτερο που έχουμε να πούμε)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @ Τ.Κ.

  Καλό!
  (ε, έτσι που το πάνε κάποιοι μόνο με ανέκδοτα απαντάς)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @ astroboy

  Μας έκανες τη μούρη κρέας! Στις πρώτες φωτογραφίες δεν είχε σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Όσο γι' αυτές που ανάρτησες αργότερα σε ερωτώ ευθέως... είχατε ενημερωθεί από το Δήμο ότι λειτουργούν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. @ astroboy

  Ό,τι και να πεις, όποια φωτογραφία κι αν ανεβάσεις, το γεγονός ότι όλη αυτή η φιέστα έγινε πρόχειρα, μόνο και μόνο για να ακουστείτε και να κάνετε τους καλούς, έχει αποδειχθεί.

  Όσο για τους αστεϊσμούς του Τ.Κ., που ο astroboy βρίσκει και πετυχημένους, έχω να πω ότι δουλειά των Δήμων δεν είναι να εντυπωσιάζουν αλλά να λύνουν τα προβλήματα. Βέβαια δεν εκπλήσσομαι... τον εντυπωσιασμό έχουν στο μυαλό τους, για εντυπωσιασμούς συζητούν. Και εσύ και ο astroboy ξέρετε πολύ καλά πόσο περιορισμένα είναι τα οικονομικά των Δήμων πανελλαδικά αλλά δεν διαθέτετε την ανδρεία να παραδεχτείτε ότι οι περισσότερες καθυστερήσεις και ελλείψεις οφείλονται σ' αυτήν ακριβώς την οικονομική κατάσταση. Ο άλλος, ολόκληρος άντρας, έτρεξε να ανεβάσει φωτογραφίες με λάστιχα! Μπράβο! Μεγάλα επιχειρήματα! Τι να πω πια; Αφουγκραστείτε τη συνείδησή σας και αν δεν ακούσετε τίποτα τα ξαναλέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Βρε *Ανώνυμε φίλε (8.56 + 11.03)
  Με σένα δεν χρειάζονται και πολλά λόγια
  Όταν σε κάνουνε ΡΟΜΠΑ έ μην προσπαθείς να μας παραστήσεις ότι φοράς σμόκιν.
  Κάνε μας τη χάρη.

  [Ένδεα Μοσχατιώτης] και ξεθεομένος σήμερα, αλλά δεν μπορώ να μη γράψω δύο κουβέντες με τον παρανοϊκό που γράφει τέτοια πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. @ Ένδεα Μοσχατιώτης

  Οι κραυγές δεν είναι επιχειρήματα. Λυπάμαι για το αγοραίο ύφος που επιδεικνύετε αλλά δε μπορώ να πω ότι δεν το είχα προβλέψει. Άλλη μια μάσκα που έπεσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. @ Ένδεα Μοσχατιώτης, astroboy

  Πήγατε και κάνατε μια δενδροφύτευση σε σημείο το οποίο καταφανώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Αυτό αποδεικνύει ότι είστε ή ανόητοι ή αδαείς ή υστερόβουλοι και δόλιοι. Αποκαλέστε με όπως αρμόζει στο λεξιλόγιό σας. Την αλήθεια δεν μπορείτε να την αλλάξετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Σε παρακαλώ βρε Αστρόπαιδο μη κλείσεις τα σχόλια. Κάνω πολύ πλάκα με αυτά που διαβάζω από τον Ανώνυμο θαυμαστή σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καιρός γαρ εγγύς29 Οκτωβρίου 2010 - 2:10 π.μ.

  Αγαπητοί μου, δεν πέτυχε η δεντροφύτευση γιατί δεν είχαν πτυχία. Αλλά μπορείτε να τα κάνετε γέφυρα να περνάμε την Χρυσοστόμου Σμύρνης; Ρωτάω γιατί δεν με βολεύει η στολή του δύτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. @ Καιρός γαρ εγγύς

  Ο συνδυασμός σας τι θα κάνει για τη Χρυσοστόμου Σμύρνης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. @ astroboy

  Εδώ και μήνες προσπαθείς με κάθε μέσο να εκθέσεις τόσο την απερχόμενη όσο και την επόμενη Δημοτική Αρχή και ξαφνικά το επιχειρημά σου για την αποχώρησή σου από το διάλογο είναι ότι θες να με προστατέψεις απ' την πιθανότητα να εκτεθώ... στρίβειν δια του υποκρίνεσθαι δηλαδή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. @ Ένδεα Μοσχατιώτης

  Ανεγκέφαλε, μικροπολιτικέ, κοντόφθαλμε υποβολέα των αφεντικών σου, σε παρακαλώ και προκαλώ να με κάνεις ΡΟΜΠΑ και ιντερνετικός αλλά και προσωπικά αφού με γνωρίζεις τόσο καλά.
  Να ξέρεις πάντως, ότι αρκετές ψυχικές ανωμαλίες είναι ιάσημες σε μεγάλο βαθμό....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. @ Astroboy - Cowboy,

  Εξακολουθείς να είσαι γραφικός... Έχεις και άλλες τέτοιες τρομερές φωτογραφίες για δημοσίευση;;;
  Αν σου τελείωσαν μπορείς να δανειστείς ορισμένες από την συλλογή του φίλου σου του Σπανάκη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια