Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Χρειάζεται ένα "Συγνώμη ρε Σύντροφοι"

Τα έχω πει τόσες φορές.
Τα ξαναλέω και πάλι, ευθύς μετά την πρωθυπουργική διακαναλική συνέντευξη.
Το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου κι όχι στις αυλές των κακών γειτόνων...
Κατά συνέπεια ποιόν απειλούσες με εθνικές εκλογές μωρέ πρόεδρε;
Τον μπαρούφα τον Αντωνάκη, τον μικρό Αλέξη ή την παλαιολιθική κυρία Αλέκα, δεσποσύνη του Περισσού;
Αυτοί για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα όχι μόνο θα ανεμίζουν αντιμνημονιακά λάβαρα, αλλά μέχρι κεράκια θα ανάβουν σε δεήσεις υπέρ της ...αποτυχίας (!) των «μέτρων». Δεν τους νοιάζει "δεκάρα" η πτώχευση της χώρας, αλλά η πάρτη τους.
Πως θα ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό και θα ξαναπιάσουν τα πόστα της εξουσίας ή πως θα τσιμπήσουν 1% παραπάνω από την εκλογική τους δύναμη, ώστε να διατηρούν τα μαγαζιά τους...
Στο σπίτι σου ρίξε τη ματιά σου σύντροφε πρόεδρε.
Στην Ιπποκράτους, που χάσκει άδεια σαν το καβούκι που μόλις το ρουφήξανε σε μια ωραία σαλιγκαράδα στιφάδο.
Άδεια τα κεντρικά από κόσμο, από υψηλόβαθμα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.
Πολυκαιρισμένες οι σαλάτες Caesars στο μπαρ του 1ου ορόφου.
Κενό ακόμη και από ...πολιτική το κτήριο, αφού οι αίθουσες συνεδριάσεων και ολομελειών στέκουν στέρφες, σαν αίθουσες τοκετού σε μαιευτήριο που δεν έχει πελατεία...
Σύντροφε Πρόεδρε σου έστειλα πολλά μηνύματα, μέσα από μικρά άρθρα και χρονογραφήματα, ελπίζοντας ότι ως blogger κι εσύ θα τα λάμβανες όταν θα σερφάριζες με το laptop σου ενώ πέταγες από Αθήνα σε Νέα Υόρκη μέσω Βρυξελών.
Έπεσα έξω.
Δεν τα έλαβες... (ή δεν τους έδωσες σημασία;)
Γιατί αν λίγο μου έδινες προσοχή όχι διακαναλική δεν θα χρειαζόσουνα, αλλά τα σώβρακα θα τους έπαιρνες στις 7 Νοέμβρη.
Μόνον να πρόσεχες το κόμμα σου.
Αυτό έπρεπε.

Να ενημερώσεις για το πρόβλημα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος.
Να ακουμπήσεις πάνω στην δημοκρατική κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ.
Να αναλύσεις τα κεσάτια της ψωροκώσταινας και για τα χρέη που μας άφησε ο ανεπρόκοπος (ο καταλληλότερος τρομάρα του).
Να συζητήσεις μαζί τους (γιατί δεν είναι βλάκες πίστεψε με κι ας μην έχουν πτυχία από το Tufts University) και να πάρεις την έγκρισή τους.
Τους αγνόησες και βασίστηκες στις δημοσκοπήσεις που τέλη του 2009 και αρχές του 2010 σου έδιναν έγκριση να πάρεις σκληρά μέτρα σε ποσοστά αστρονομικά 60-80%...
Αλλά οι Έλληνες είναι σκατοκουφάλες πρόεδρε και δημοκράτες μέχρι έναν πόντο πριν από την τσέπη τους.
Ποια κοινή προσπάθεια και ποιος πατριωτισμός ρε σύντροφε Γιωργάκη μου.
Τους πίστεψες και βασίστηκες στα σάπια μήλα που σου προσέφεραν η GPO, η RASS, η Mark και το δημοσκοπικοαναλυτικό αποτέτοιο της μαμάς τους.
Οι τρελαμένοι ΠΑΣΟΚοι πρόεδρε θα στην κάνουν.
Οι ανδρεϊκοί, οι κεντραριστεροί, οι τριτο-σεπτεμβριστές, οι ΓΣΕΕήτες και οι ΑΔΕΔΥτες, ...οι απελπισμένοι και οι κομματικά φτυσμένοι.
(Καθένας με τους λόγους του)
Το χαστούκι που θα πέσει στις 7 του μήνα μην το εκλάβεις σαν ήττα από τα δεξιά και αριστερά «ατελή».
Μην την πατήσεις με παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή σε εθνικές εκλογές που θα είναι βούτυρο στο ψωμί των ανόσιων και καταστροφή για το λάο.
Να το εκλάβεις σαν προειδοποίηση των δικών σου και να πείς: “Συγνώμη ρε Σύντροφοι»
Γιατί πριν από όλα Πρόεδρε, η Δημοκρατία βασίζεται πάνω στην υγιή λειτουργία των Κομμάτων.
Καλό εσπέρας...---------------------------------------------------------------
Δημοσιεύεται και στο 1klik-aristera

4 σχόλια:

 1. Πολύ καλά ειπωμένα

  ~Δήμητρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ.ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΜΑΣ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάτι πρωινος αλλά ας όψεται η 28η. Στα όσα γράφεις και κριτικάρεις πραγματικά δεν έχω καμια αντίρηση. Είναι και έτσι τα πράγματα. Όταν κάνεις τα μέλη του Κινήματος από πολιτικά όντα σε καναπεδόβιους θεατές του Μεγα και του Αλτερ δεν μπορεί να περιμένεις τιποτα στη συνέχεια. Βάλε και το γεγονός ότι το ζήτημα δεν είναι ιδεολογικό απλά, ότι δηλαδή οι αποφάσεις είναι αντιλαϊκές και χάνεις τον 13ο και τον 14ο μισθό. Σε πονάει, και οι νοητικοί παραλληλισμοί ή οι ιδεολογικές συγκρίσεις του ΠΑΣΟΚ του σήμερα και του χθές πιέζουν όλο και πιο πολλοί τους δυσαρεστημένους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Άμα είσαι μάλιστα και της Αριστερής πτέρυγας (συνήθως υπάλληλος Τραπεζών, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ και βάλε) τότε η γκρίνια γίνεται αντίθεση και Δημαράς ή Μητρόπουλος. Ναι μιλάμε για ανυπαρξία κόμματος και έστω στοιχειώδους λειτουργίας και πάνω στο κενό αυτό παίχτηκαν και τα δημοτικά παιχνίδια. Παντού σε όλη την Ελλάδα οργίασαν οι παράγοντες και οι ευκατάστατοι που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε δημαρχοι. Σε αυτούς πρέπει να αντικαταστάθηκε το παλιό "εγεννήθει άρρεν" και να ισχύει το "γεννήθηκε δήμαρχος". Ωσαννά, δηλαδή. Αυτό το πρόσφορο έδαφος βρήκαν οι τοπικοί υθύνοντες του ΠΑΣΟΚ στο Μοσχάτο και οι τρεις υποψήφιοι που στο τέλος έγιναν δύο. Το κακό όμως είναι το μένος των οπαδών Ευθυμίου προς όσους ακολουθούν τον Κρεμμύδα. Διαβάζω στα blogs και ακούω στα καφενεία και τα στέκια της πόλης φοβερά πράγματα εναντίον των αριανών. Δεν έχουν οι άνθρωποι νιονιό; Εκτός και πιστεύουν ότι τη δεύτερη Κυριακή ότι αντίπαλοι θα είναι Ευθυμίου - Κρεμμύδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καιρός γαρ εγγύς29 Οκτωβρίου 2010 - 2:37 π.μ.

  Αγαπητέ μου λες ότι να να ναι. Άκουσες τα απίστευτα για τον Κρεμμύδα. Σε ποια πόλη ζεις; Και ναι Ευθυμίου Κρεμμύδας θα είναι στο δεύτερο γύρο. Γιατί ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει. Και ξέρει τι να κάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια